Furt de biciclete la Cămin

• publicat la: 21 ianuarie 2015
Furt de biciclete la  Cămin

Marți dimineață polițiștii din Cămin au fost sesizați verbal  de către 2 localnici despre faptul că luni seara persoane necunoscute le-ar fi sustras  fiecăruia câte o bicicletă  din  fața unui local și respectiv  a unui magazin alimentar situate pe raza localității Cămin.

În urma activităților specifice  desfășurate  oamenii legii au identificat persoanele bănuite de comiterea acestei infracțiuni,  este vorba despre o minoră în vârstă de 17 ani și doi bărbați de 23 și respectiv 44 de ani. Prejudiciul a fost recuperat și predat părților vătămate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii furt calificat. Cele trei persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Și polițiștii de investigații criminale sătmăreni au depistat în cursul zilei de ieri o persoană de sex masculin, în vârstă de 27 de ani, bănuită de comiterea unei infracțiuni de furt, în data de 10 ianuarie a.c. , când ,din incinta unui bloc situat pe bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare, ar fi sustras mai multe ghivece de flori și arbuști ornamentali, cauzând un prejudiciu de 450 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, iar Romeo F. este cercetat în stare de libertate.

 

                                      Tăiere fără drept de arbori

La data de 20 ianuarie 2015, în jurul orelor  11.00  polițiștii Secției Gherța Mică  au fost sesizați despre faptul că s-ar fi sustras material lemons din cantonul silvic Socea. La fața locului oamenii legii au găsit într-o rampă de încărcare din pădure , cantitățile de 53 metrii ster și 30 m3, iar în urma verificărilor efectuate   s-a stabilit că materialul lemnos ar fi fost tăiat de către Ioan A., în vârstă de 45 de ani.

În această situație se efectuează cercetări sub aspectul comiterii  infracțiunii de tăiere fără drept de arbori. Bărbatul care ar fi tăiat materialul lemnos este cercetat în stare de libertate.

 Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

Ieri polițiștii Secției  Negrești Oaș  au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea  emis de Judecătoria Negrești Oaș, pe numele lui Ioan P, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a fost condamnat la 1,4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, el a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și urmează a fi transferat în penitenciar unde își va ispăși pedeapsa.

A condus deși consumase băuturi alcoolice

             Polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic între localitățile Halmeu și Tămășeni autoturismul marca Volkswagen, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma controlului efectuat, conducătorul auto Vasile M. a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe druurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea dețienrii permisului de conducere de către o persoană care , la momentul prelevării mostrelor biologice , are o îmbiație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În cadrul acţiunilor desfăşurate marți    pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii au  reţinut  12 permise de conducere.Acestea au fost reținute pentru nerespectarea  neacordarea priorității de trecere pietonilor , nerespectarea regimului legal de viteză și pentru  consum de alcool. De asemenea  oamenii legii au  aplicat   225  contravenţii în  valoare  de   peste 17000  lei.

Lasati un comentariu