Guvernul refuză alegeri parţiale pentru locurile vacante

• publicat la: 25 ianuarie 2015
Guvernul refuză  alegeri parţiale pentru locurile vacante

Alina Gorghiu afirmă, în replică la compararea noului PNL de către Victor Ponta cu vechiul PDL, că premierul se teme să organizeze alegeri parțiale pentru funcțiile vacante, așa cum a făcut și în cazul votului din diaspora la prezidențiale.

”Victor Ponta seamănă perfect cu Victor Ponta de anul trecut, cel care le-a refuzat sutelor de mii de români din diaspora dreptul de a vota. Anul trecut nu a făcut suficiente secții de votare, acum, pur și simplu, ascunde urnele de vot. Două manifestări, același diagnostic: teama de rezulatele alegerilor, frica de votul românilor. Pentru președintele PSD, ca și pentru mulți dintre colegii domniei sale de partid, democrația este un exercițiu facultativ. Domnule Prim-ministru, lăsați oamenii să voteze, organizați alegerile parțiale!”, afirmă Alina Gorghiu într-un mesaj postat pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după ce liberalii i-au cerut să organizeze alegeri parţiale în circumscripţiile unde au fost vacantate posturile, că noul PNL începe să se semene tot mai tare cu vechiul PDL, moştenind „scandalul marcă înregistrată Traian Băsescu”.

„Am o rugăminte. PNL-ul ne acuză tot timpul de ceva. Dânşii sunt în opoziţie… Însă mi-aş dori să avem mai puţin scandal, dacă se poate, mai puţină ceartă. Am văzut că PNL-ul, noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal şi atât. Haideţi să ne aşezăm la masă să discutăm despre Legea electorală, despre Codul Fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, pe ce sistem facem? Dânşii vor să-l schimbe. După cum ştiţi foarte bine, spun că nu e bun. Păi, dacă nu e bun, hai să facem noul sistem. Adică, genul ăsta de ceartă şi scandal care e marcă înregistrată Traian Băsescu şi PDL, văd că a fost moştenit şi, eu unul, nu vreau să mai intrăm în aşa ceva. Sunt oricând dispus la orice fel de dialog despre obiectivele fundamentale ale României”, a spus Victor Ponta la Iași.

Reacția lui Ponta a venit după ce Alina Gorghiu a anunțat vineri, după reuniunea conducerii partidului de la Iaşi, că a fost adoptată o rezoluţie prin care acordă Guvernului Ponta termen de o săptămână pentru a declanşa alegerile parţiale, în caz contrar Guvernul va fi acționat în instanță.

Potrivit lui Gorghiu, în prezent, 26 de mandate de primari vacante, şase mandate de parlamentari, trei mandate de preşedinţi de consiliu judeţean şi două consilii locale care au fost dizolvate, iar Guvernul nu a declanşat procedurile pentru alegeri parţiale.

comentarii

de vera la 25 ianuarie 2015 - 21:28

apoi cum sa faca alegeri pesedistii cand lumea e scirbita de matrapazlicurile lor mai ales in ardeal unde au dat mana cu udemeristii lui hunorka ??

de Horia Mărieș la 5 martie 2015 - 06:27

Amintiri din copilărie. Alegeri 2012.
Măi băieți careieni, voi sunteți chiar nabuni? Orice proprietar de crâșmă care visează frumos (Dream, de pe str. Cimitirului) trebuie să devină senator în țarișoara asta? Iar dacă nu devine senator, atunci să devină măcar director la Imbunătațiri Funciare SM?
Alo, dom’ Prefect? Ați luat-o de tot razna?

Dl. POP ZOLTAN CAROL
Judet: Satu Mare
Localitate: Satu Mare
Partid: Partidul Democrat Liberal
Tip candidatura: senatori

Lasati un comentariu