Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu

• publicat la: 17 ianuarie 2015
Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu

Maratonul poeziei româneşti,organizat cu ocazia ,,Zilei Culturii Naţionale’’ de catre   Direcţia de Cultură a municipiului Carei a  avut ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor careieni şi conştientizarea importanţei propriilor valori culturale.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Direcţiei de Cultură Carei, care subliniat rolul pe care îl are poezia ca modalitate de a cunoaşte omul, literatura, arta poetică in incercarea de a ne  apropia  de valorile culturale şi de semenii noştri. La recitalul  de poezii au participat   300 elevi de la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei,Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Liceul Teoretic Carei, Școala Gimnazială Nr. 3, de la Școala Gimnazială Nr.1, de la Liceul Tehnologic ,,Simion Bărnuţiu” din Carei alături de dascălii îndrumători şi pasionaţi ai poeziei. Cu multă emoţie în glasuri, tinerii talentaţi  au recitat poeziile pregătite sau cele alese la faţa locului din volumele puse la dispoziţie în sală. S-au recitat poezii frumoase şi emoţionante ale lui Mihai Eminescu ca ,,Lacul’’, ,,Şi dacă’’, ,,Departe sunt de tine’’ ,,Doina’’, dar şi ale altor autori români ca Marin Sorescu cu poezia ,,Trebuiau să poarte un nume’’,  Vasile Alecasandri ,,Două suflete’’,  George Coşbuc cu poezia ,,Libertate’’.

Biblioteca Municipală Carei, în parteneriat cu Direcția de Cultură Carei,Centrul Cultural Carei, Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” și Liceul TeoreticCarei,a marcat cei 165 ani de la nașterea poetului  Mihai Eminescu cu un minirecital de poezie și muzică pe versuri eminesciene,in sala  de spectacole a  Centrului Cultural Carei. Au recitat poezii  din opera lui Mihai Eminescu Denisa Cristea, Andrea  Mocan,  Ana Indrea,  Teodora  Maroșanu,  Iasmina Gorgan,  Denisa Lieb,  Mark  Tomoș, Iulian Hasna, toți elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu”.  Liceul Teoretic Carei a fost reprezentat de elevii Sergiu Fogaș și Larisa  Latiș.   Proaspăt câștigător al Marelui Premiu la concursul „Darul ce ni s-a datprin  Eminescu…”,  ediția  a  doua,  a  recitat  poezia  „Renunțare”.  Larisa  Latiș,ocupanta  locului  II  la  secțiunea  interpretare  muzicală  a  aceluiași  concurs,  a  interpretat  melodia  „Atât  de  dulce”.

 

Lasati un comentariu