MIHAI EMINESCU sărbătorit la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

• publicat la: 15 ianuarie 2015
MIHAI EMINESCU  sărbătorit la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

La împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi de Ziua Culturii Naţionale, la Castelul Karolyi,din Carei, a avut loc maratonul poeziei românești,aflat la cea  de-a doua ediție.  Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” a participat cu elevii din clasa a IX B,XI B și XII E însoțiți de  prof.  Antal Sidonia , Talida Silaghi   și Elena  Coșarcă. În cadrul evenimentului, cei prezenți au recitat poezii, creații ale autorilor români precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Adrian Păunescu, George Coșbuc, Nichita Stănescu, Marin Sorescu sau Mircea Cărtărescu.

 Activitatea a fost continuată în cabinetul de română al liceului de elevii claselor a X B,X C,XII A și XII E coordonați  de  aceleasi  profesoare . S-au  recitat și s-au cântat poezii din opera lui Mihai Eminescu. Printre cele mai cunoscute amintim:„Somnoroase păsărele”, „Floare albastră”, „Luceafărul”, „Scrisoarea I” „Scrisoarea II”, „Scrisoarea III”, „Scrisoarea IV”, „Lacul”, „Revedere”, „Pe lângă plopii fără soț”, dar și altele care cu siguranță au rămas în memoria oricărui iubitor de poezie și nu numai.

Elevul Lazea Gabriel din clasa XI A , a interpretat piesa soților Doina si Ion Aldea Teodorovici – EMINESCU,intr-un mod impresionant. La activitate a participat și  dir. adj. Dorina Oprea.

   De la ora 13,00, elevii din clasa X C împreună cu  Daniela  Pridea ,consilier școlar și cu  prof.  Elena Coșarcă ,l-au sărbătorit pe Eminescu la Casa de tip familial „Speranța”,unde au recitat și au cântat poezii din opera poetului.

comentarii

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 07:30

În context și citind și știrea referitoare la faptul că:

„De Ziua Culturii Naţionale şi aniversării lui Mihai Eminescu, elevi şi profesori ai Liceului Teoretic din Carei, coordonaţi de profesorul şi animatorul cultural Adrian Ţineghe, au lansat, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, DVD-ul de poezie şi muzică „Dintr-un vis de floare-albastră”

adresăm sincerele noastre felicitări atåt celor care l-au omagiat pe Mihai Eminescu la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” cåt și elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic din Carei și în special animatorului cultural profesorul Adrian Țineghe pentru lansarea noului DVD de poezie și muzică.

Lasati un comentariu