Presa „ajută” SC Electrica SA să ia o decizie. Careiul va avea reţea nouă de curent electric

• publicat la: 20 ianuarie 2015
Presa „ajută”  SC Electrica SA să ia o decizie. Careiul va avea reţea nouă de curent electric

Sc Electrica Distribuţie SA a început lucrările de schimbare a reţelei perimate de cabluri de curent ,de peste 40 de ani vechime, şi introducerea  unui sistem adecvat de distrbuire a energiei electrice, adaptat la noile cerinţe ale anului 2015. Este poate pentru prima dată când careienii se bucură de  săpăturile şi mizeria create de înlocuirea cablurilor în miez de iarnă.

,,Omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie’’ spune o veche zicală românească. Şi nu e de loc întâmplătoare această afirmaţie care de fapt  este consecinţa  experienţei de veacuri a celor ce se preocupă de confortul  şi bunăstarea  membrilor din gospodărie .

Un strop de înţelepciune  şi bunăvoinţa din partea gospodarului oraşului nostru, la un moment dat din ultimii 6 ani,  ar fi scutit aproape 10 mii de careieni de  coşmarul prin care au fost nevoiţi să treacă în ajunul şi noaptea de Anul Nou şi încă 2 zile mai apoi.

Puţin probabil că edilii noştri să fi aflat doar în noapte de Anul Nou că vechimea majorităţii cablurilor de curent din municipiul păstorit de 6 ani, este de peste 40 de ani.

O implicare cât de cât minoră asupra situaţiei reţelei de distribuiţie a curentului pentru tot contribuabilul careian ar fi scutit suferinţe  financiare pe cei ce  au fost afectaţi de desele căderi de curent din ultima lună şi apoi de bezna totală instalată în 31 decembrie.

Faptul că Buletin de Carei a fost prima redactie care  a semnalat întreruperea curentului electric în municipiul Carei şi a  anunţat toată presa şi televiziunile, au fost catalogate de domnul primar la  şedinţa de Consiliu Local din ianuarie ca scandal. Nu ne supărăm.  Nu oricine poate face diferenţa între a semnala şi a face scandal.

Doar că datorită acestui scandal cum numeşte domnia sa semnalarea, iată că cei afectaţi de pana prelungită de curent vor beneficia de cabluri noi de distribuţie a energiei electrice şi de o tensiune stabilă care nu  va mai afecta aparatura electrocasnică şi nici calculatoarele  prin intermediul cărora ţinem legătura cu lumea întreagă.

Iată că uneori e nevoie şi de un ” scandal” ca să fie aprobată o investiţie ad-hoc, iată că se găsesc şi fonduri şi iată că a fost şi începută lucrarea. Şi toate acestea în timp record ! Tot oraşul  este răscolit la ora actuală  de săpăturile care ne vor aduce linişte şi confort sporit în locuinţe, aşa că pe cine mai interesează puţin noroi pe tălpi?  Cei afectati de pana de curent mai pot depune la sediul Primăriei Carei de pe strada 1 Decembrie 1918,formularele primite în cutia poştală pentru solicitarea de daune ,atât morale cât si materiale.

Laudele se cuvin în special reporterilor televiziunilor care au fost mereu prezenţi pe teren, în casele şi în locuinţele reci şi întunecoase ale celor rămaşi fără curent .  Reacţia cea mai rapidă  aparţine  Digi24, prezenţi în Carei încă din ziua de 1 ianuarie 2015.

Reporterii şi cameramanii,prin transmisiunile lor în direct, au făcut posibilă urgentarea acestor lucrări de strictă necesitate pentru careieni  şi lor le suntem recunoscători!

Presa nu a murit în România chiar dacă cea independentă , în interesul omului de rând, e  mult… rărită. Până când mai avem asemenea  reprezentanţi ai presei libere, nu e totul pierdut!

 redactia

comentarii

de Lucian la 20 ianuarie 2015 - 22:07

Daca toate aceste lucrari efectuate de catre Electrica nu s-ar datora celor intamplate in noaptea de revelion si dupa,sincer,a-s avea doar cuvinte de lauda.
Dar asa „dupa ploaie chepeneag”.

de IRINA la 21 ianuarie 2015 - 10:23

Respect Buletin de Carei! Tineti-o tot asa!!!

de bibanul la 21 ianuarie 2015 - 11:19

dejeaba baji banii la informatia sa te faca ji8jel cand tu esti putred pa dinauntru jenikule11!!! .stim noii ca vecii vesilor nu vinea electrica daca nu scria boletinu de carai!!!! meri si plateste din datorii ca sa nu ramai de coldus ca te rade lumee in oras.

de beti la 21 ianuarie 2015 - 22:51

un dezastru e pste tot in orasul acesta! jeno a facut spoiala de deasupra cu pavajele ca sa poata lua ciubukul si acum trebuie bagate tevile de apa si de curentul electrik/ acum intelegem cum a reusit el sa se falimenteze toate firmele luio!!

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2015 - 05:51

„Careiul va avea reţea nouă de curent electric.”

Așa este. Singurul lucru care nu se știe încă precis este „CÂND” va avea Careiul o nouă rețea de curent electric.

Sunt un optimist și un entuziast de felul meu. Admir și respect entuziasmul altora. Fiecare are dreptul să viseze.

Dar dacă vrem să fim și realiști, nu numai entuziaști si optimiști, ar trebui înțelegem, chiar dacă „Este poate pentru prima dată când careienii se bucură de săpăturile şi mizeria create de înlocuirea cablurilor în miez de iarnă” că acțiunea de reabilitare și de modernizare a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din municipiul Carei este abia la început.
Și că „mai urmează”.

Dacă am înțeles eu bine, acum Electrica lucrează la înlocuirea așa numitului cablu de „rezervă” cu tensiunea nominală de 6 kV, în lungime de cca. 6,2 km aflat pe undeva pe traseul: str. Someș, str. Progresului, Parcul Dendrologic al Castelului Karolyi, str. Mihai Viteazul, str. 1 Mai, urmând să se lucreze in final și în cartierul Eliberării. Nu bag mână in foc că traseul menționat de mine este cel exact, intuiesc doar că așa stau lucrurile. Oricum, se pare că acum se pozează un cablu de „rezervă” (nou) pentru ca, in cazul în care că se defectează din nou repetat cablul de „bază” ( ca la Revelion), Electrica să nu mai fie prinsă pe picior greșit, total nepregătită iar consumul din zonă să poată fi preluat rapid și in condiții de siguranță de acest (nou) cablu de „rezervă”.

În ce privește afirmația” Careiul va avea reţea nouă de curent electric” – asta mai „va”, zic eu, încă doi-trei ani. De ce va mai „va” doi-trei ani?

Pur și simplu fiindcă abia la ședința extraordinară din ziua de 5 ianuarie 2014 de la ora 14:00 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare convocată de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, reprezentantul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Satu Mare ce apartine de SC Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Nord SA Cluj Napoca a dat citire unui RAPORT CU PRIVIRE LA OBIECTIVELE PRIVIND CRESTEREA SIGURANTEI IN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA A CONSUMATORILOR DIN JUDETUL SATU MARE, în care, în lista „Lucrarilor planificate pentru 2015” figurează, la poziția 1.6 și lucrarea „Elaborare documentatii pentru trecerea distributiei de energie electrica de la 6 kV la 20 kV etapa 1 Carei”.

Deci, să ne înțelegem bine: abia in cursul anului 2015 se vor elabora „documentațiile”, acestea vor trebui să fie aprobate, investiția va trebuie să fie finanțată, etc. Probabil că lucrările propriu zise vor demara abia în anul 2016. Este vorba, așa cum rezultă din titlul lucrării, abia de „etapa 1 Carei”.
Rezultă că va mai exista și o așa numită „etapa 2 Carei”.

În concluzie, eu unul apreciez că finalizarea lucrarilor de reabilitare și de modernizare a rețelei de distribuție a energiei electrice, prin trecerea de la tensiunea nominală de 6 kV la cea de 20 kV in muicipiul Carei va avea loc abia în cursul anilor 2017 sau 2018. Optimist vorbimd.
Sigur, reprezentanții Electrica, sau jurnaliștii locali foarte bine informați, mă pot contrazice și nu o să mă supăr dacă dânșii vor prezenta date mult mai exacte decât simplele mele deducții „de la distanță”.

În orice caz, vor mai trece două-trei Revelioane careiene cu risc major de a fi petrecute la lumina lumânărilor și a lanternelor, iar orașul, cel puțin dpdv al lucrărilor ce urmează a fi efectuate de Electrica și de subcontractanții acesteia, va mai fi „scurmat” de șanțuri, va mai fi afectat de noroaie, incă doi-trei ani.

Dacă la aceste lucrări se vor adăuga și cele ale „Masterplanului” Apaserv prin care se vor schimba conductele de apă și de canalizare pe cca. 70 de străzi careien, atunci ne este foarte ușor să ne imaginăm că orașul va arată, in următorii doi-trei ani, ca și cum s-ar afla mereu în stare de război, supus unui bombardament atroce.

Mă mai întreb, în context, în ce măsură vor fi afectate de către viitoarele săpături Electrica și Apaserv, frumoasele trotuare și parcările realizate din dale, etc., recent finalizate din fonduri europene, mai ales cele aflate în centrul orașului. Dar această doscuție este doar una colaterală, fiindcă dacă se va dovedi că au fost bani europeni aruncați de pomană (el pocsolkolt pénz) și că aceste lucrări vor trebui să fie reluate după viitoare scurmături și „bombardamente” Electrica și Apaserv, răspunzător va fi doar primașul, fiindcă doar dânsul este cel obligat prin atribuțiile funcției sale de mare demnitar să aiba darul „previziunilor realiste” (să știe la ce trebuie sa se aștepte) deci doar dânsul va trebui să scoată banii necesari, din propriul buzunar.

Asta, doar dacă atunci va mai avea ceva bani lăsați de fisc prin buzunare și dacă nu va fi cumva pitit pe la răcoare.
Lucru care se cam intrevede deja la orizont.
Primul hop de trecut de primaș va fi la începutul lunii martie, la ICCJ, in procesul de incompatibilitate vs. ANI. Să vedem.

de Grebla la 22 ianuarie 2015 - 19:12

Domnului Horia Maries!

Referitor la aliniatul :

„Sigur, reprezentanții Electrica, sau jurnaliștii locali foarte bine informați, mă pot contrazice și nu o să mă supăr dacă dânșii vor prezenta date mult mai exacte decât simplele mele deducții “de la distanță”.”

va comunic urmatoarele :
– reprezentantii Electrica cu siguranta nu va vor contrazice , trecerea la 20 kV a retelelor de 6 kV in municipiul Carei va dura cel putin 10 ani , avand in vedere ca fondurile de investitii sunt limitate si exista si alte prioritati . Sa nu uitam ca in municipiul Satu Mare, acolo unde situatia retelelor este mult mai grava decat in municipiul Carei , trecerea la 20 kV este in derulare si inghite fonduri uriase ;
– jurnalistii locali de la asanumita „presa libera” nu se informeaza nicaeri , doar ghicesc , amplifica ce aud la colt de strada si dezinformeaza . Nu este vina lor ca nu inteleg aceste lucruri , in schimb este grav ca arunca cu pareri si jignesc pe oricine apuca .

Referitor la afirmatia de mai sus lansez intrebarea daca onorata „redactie” a acestei „prese libere” poate sa ne informeze cu un nume exact sau o adresa exacta in municipiul Carei la care in perioada 31.12.2014-02.01.2015 a lipsit alimentarea cu energie electrica 70 de ore(3 zile) ?

Cu respect pentru toti careienii echilibrati !

de Aurica Pop la 22 ianuarie 2015 - 20:33

Onorate Grebla,
Vorba lunga-saracia omului!
Cei aproape 0 mie de careieni care au depus deja intampinari pentru solicitare de daune atat la primarie cat si la cabinete de avocatura sunt suficiente dovezi pentru curiozitatile dumitale. Si eu sunt printre cei care nu au avut curent 3 zile dar nu ma laud ci fac demersurile necesare in liniste.
Restul e zat!

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2015 - 20:43

@Grebla

(Sper că aliasul pe care l-ați ales, nu a fost inspirat de eroul zilei, de senatorul-judecător la CCR zis Tony Greblă, regele struților) 🙂

Vă dau dreptate in ce privește „orizontul” întrevăzut de Dvs. – și anume de cca 10 ani – până la finalizarea lucrarilor de trecere de la 6 la 20 kV în Carei. Eu n-am vrut să panichez și să dezamăgesc lumea și m-am limitat la un orizont (optimist dar nu realist) de 2-3 ani. Cunosc in mare situația rețelelor de,distribuție a en. el. din județul Satu Mare fiindcă am lucrat pe vremuri cca 30 de ani la Electrica București și fiindcă am fost de foarte multe ori in delegație la Satu Mare.

Acum că au trecut mai mult de 20 de zile de la avariile din perioada Revelionului și impresiile s-au mai estompat, se poate discuta mult mai liniștit, mai fără parimă, mai realist și mai la rece. Nu este cazul să mai caut vinovații, mi-am exprimat deja parerea despre acest subiect de mai multe ori aici pe la comentariile de la BdeC. Nu mai revin asupra lor.

În ce privește informarea corectă a consumatorilor, cred că aceasta trebuie să fie făcută atât de reprezentanții Electrica SM cât și de reprezentanții presei locale. Electrica trebuie să iasă pe piață cu informații prompte și credibile, reprezentanții presei trebuie să se informeze mult mai bine și in primul rãnd la Electrica SM. Altfel, vorbim discuții, atãt la nivel de primar de Carei, la nivelul prefectului de SM ba chiar și la nivel ministerial.

(Pãnă la urnă a apărut în zonă sau nu echipa aia de control cu care amenința Gherea? Aia care urma să taie și sa spãnzure?)

De exemplu, un bun prilej de a lămuri (mai ales dpdv tehnic) lucrurile, de a spune adevărul și numai adevărul, il poate constitui evenimentul programat mâine 23 ianuarie 2015 ora 13:00 la Castel: lansarea cărții „100 ani de electroenergetică la Carei” autor Andrei Cziker. N-am citit cartea, deci nu pot comenta (încă) pe marginea ei. Sper însă că la lansare vor lua parte și reprezentanții Electrica SM care vor avea ocazia să-și spună deschis punctul de vedere, mai ales privind perspectiva reabilitării și modernizării rețelei de distribuție din Carei. Vor avea mãine prilejul să lămurească și dilema „orizontului” de timp necesar: va fi nevoie de doi-trei ani pentru reabilitare si modernizare, sau vor fi necesari 10 (zece ani) așa cum susțineți Dvs și care păreti foarte bine informat, păreți chiar din branșă. Iar cei care nu cunosc problemele, cei care, ca și primarul Careiului de altfel, habar n-aveau, pãnă la avaria petrecută la Revelion (cel puțin asta a demonstrat lipsa oricărui lobby făcut de el la Electrica) că reteaua de medie tensiune din Carei este obsoletă și putredă, vor mai putea, sper, sa invete și ei câte ceva.

În ce priveste solicitarea Dvs făcută ziariștior locali, pentru ca să vă găsească un consumator careian care să poate dovedi ca a fost intrerupt o perioadă mai mare de 70 de ore (probabil că este vorba totuși de 72 de ore – clauza contractuală), eu unul nu cred că o să vă gasească pe cineva. Dar, este mai bine și mai cinstit să așteptați răspunsul dãnșilor. Dacă au citit ce ați scris.

de Grebla la 22 ianuarie 2015 - 20:46

Domnului Horia Maries!

Va urmaresc de ceva timp si am ajuns la concluzia ca printre cei care scriu randuri pe acest site(aici includ si onorata „redactie” reprezentanta a presei libere) sunteti SINGURUL care intelegeti ce se intampla in municipiul Carei in ce priveste lucrarile pe care le executa Electrica in aceasta perioada in regim de urgenta .
Inexactitatile din randurile Dvs.se datoreaza faptului ca locuiti la distanta si pe de alta parte va bazati pe informatiile furnizate de onorata „redactie” .
Dupa cum anticipati urmeaza vremuri grele pentru careieni care de acum incolo in fiecare an vor trebui sa suporte cu rabdare ca Electrica va „cicatriza” domeniul public cu sapaturi pentru inlocuiri de retele perimate fizic si moral .
O alta persoana de care ati amintit in randurile Dvs. care mai intelege ce s-a intamplat(din nefericire) la trecerea peste ani si se intampla acum este Domnul Andrei Cziker . Profit de aceasta ocazie de a sugera onoratei „redactii” de a-l onora pe Domnul Cziker cu prezenta la prezentarea cartii dansului in 23.01.2015 orele 13,00 si de a-i cere parerea despre cele intamplate . Ii asigur pe reprezentantii „presei libere” ca Dumnealui este un om obiectiv .
Referitor la mandria cu care se lauda despre „scandalul” pe care l-au provocat cu atata ardoare imi permit sa spun ca m-as bucura mai mult daca s-ar mandri ca ,in acele zile care au fost grele pentru careieni , ar fi dat dovada de omenie si ar fi sustinut moral pe cei care au muncit din greu(electricienii de la Electrica) ca sa ne fie bine sau daca le-ar fi oferit macar un ceai cald(nu din obligatie ci din OMENIE) . Le-au oferit in schimb scandal si popularitate ieftina de cateva secunde la posturile de TV lihnite dupa stiri „senzationale” .

Sper ca onorata „redactie” sa reflecteze asupra acestor randuri si in locul jignirilor impotriva celor care muncesc din greu , ar oferi mai multa obiectivitate in interesul de a informa corect locuitorii municipiului Carei .

Cu respect pentru Domnul Horia Maries si pentru toti careienii echilibrati

de lopata la 22 ianuarie 2015 - 21:15

grebla vine de la electrika????\
va pute deja la nas mirosu de daune ce treb sa le platiti???
ati crezut ca tata jeno va scapa de publicitate da vezi ca nu toata presa se poate cumpara cu miliardele de la primarie!
mai bine baga miliardele date la presa judeteana ca sa taca si sa nu faca public dezastrul de revelion catre schimbatu de cabluri .
nu va merge mult gunoaielor ce va faceti reclama pe sopinarea si pe banii nostri!
tupeui de ordinari ca dupa ce inghetam in case de anu nou sa mai si lansam o carte despre curentu din carei si sa mai si laudam iudemereu pentru ca ne lasa sa respiram poate aerul viciat de la fonix!

de Katalin la 22 ianuarie 2015 - 21:18

sa echilibrati voi pe spagile care dati la jeni si laicsika ca sa aveti viie sa trageti cablu la negru pt firmele din oras!
de ce ati cerut suta de mii de euro pentru ca sa trageti pe ghenciului cablu la firma daca sunteti asa cinstiti?
numai la buli si la bogracs sta la voi capul si la furat de la altii!

de Claudiu la 22 ianuarie 2015 - 21:21

Cu tot respectul dar de fapt vreti sa faceti aici reclama pentru domnul care a a scris cartea cu electrica dupa faza cu taiatul curentului de Revelion?
Nu va mai baga nimeni in seama la voi si cersiti ceva atentie? Cam asa pare…poate ne dai si ceva explicati despre cum ne putem organiza mai bine sa obtinem plata daunelor de la electrica voastra!

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 06:32

@Claudiu la 22 January 2015 – 21:21

Cu respect vă scriu că eu unul nu știu cui vă adresați, fiindcă n-ați făcut nici o precizare in acest sens.

Reproșați însă că se face reclamă „pentru domnul care a scris cartea cu Electrica dupa faza cu tăiatul curentului de Revelion”.
Este drept că eu am scris mai sus despre respectiva lansare de carte ce va avea loc azi de la Castel, autor fiind domnul Cziker Andrei.

Nu-l cunosc pe domnul Cziker Andrei, nu-i cunosc nici CV-ul și nici cariera profesională, habar n-am ce conține cartea dãnsului, nu-i fac nici un fel de reclamă, dar bănuiesc că respectiva carte a fost scrisă înainte de avaria produsă de Revelion, fiindcă practic autorul n-ar fi avut timpul fizic să o scrie …. după.
Deducția asta pare să fie cãt se poate de logică și vă contrazice insinuările tendențioase.

Am citit doar că domnul Cziker Andrei a mai avut preocupări în domeniu, a se vedea de exemplu aici:

http://www.buletindecarei.ro/2013/01/a-fost-lansat-drumul-spre-lumina.html

Am atras atentia asupra acestui eveniment doar pentru a semnala afonilor (incepând cu primarul, prefectul, ministrul, jurnaliștii, cei de pe la televiziunile locale și centrale și mulți alții) care au tot bătut apa în piuă pe marginea subiectului numit „bezna de trei zile de la Revelionul careienilor”, că vor avea la dispoziție o resursă bibliografică cu ajutorul căreia își vor mai putea completa cunoștiințele (sau lacunele) legate de subiectul numit „istoria și starea actuală a rețelelor de distribuție de alimentare cu energie electrică a orașului Carei”.
Atâta tot. Dar a învăța, nu este nicidecum o obligație primordială, se poate trăi tot la fel de bine și în ignoranță.

În ce privește fraza scrisă de Dvs.: „Nu va mai baga nimeni in seama la voi si cersiti ceva atentie? Cam asa pare…poate ne dai si ceva explicati despre cum ne putem organiza mai bine sa obtinem plata daunelor de la electrica voastra!”

Pe mine mă doare de-a dreptul in cot dacă mă mai bagă sau nu cineva în seamă și vă garantez că nu o să cerșesc niciodată și nimănui atenție fiindcă nu dau doi bani pe atenția unor anonimi care se ascund după un „alias”. Oricum, dacă ei sunt lipsiți de curaj și nu indrăznesc să-și semneze opiniile, tot nu o să aflu niciodată cu cine stau de fapt de vorbă. Și nu o să aflu nici dacă respectivii merită sau nu să stau cu ei de vorbă.

În ce privește solicitatea Dvs de a primi alte sugestii pentru ca să vă organizați mai bine, ca să obțineți plata daunelor de la Electrica „voastră”, aș menționa doar următoarele:

– Electrica nu este a mea. Nici pe departe. Mi-ar plăcea să fie a mea fiindcă atunci aș fi putred de bogat. Dar nu sunt.
– Au avut deja loc discuții, urmare inițiativei domnului consilier local Ilie Ciută, pentru o mai bună organizare în ce privește obținerea unor despăgubiri din partea Electrica pentru daunele suferite de consumatori, inclusiv în ședința Consiliului Local din data de 6 ianuarie 2015. Exista un articol publicat pe acestă temă în BdeC in ziua de 6 ianuarie 2015 și intitulat „Careienii pot cere daune morale şi materiale de la Electrica”.
– Dacă această „cale de atac”, definită in ședința CL din ziua de 06.01.2015, nu vă convine din anumite motive, atunci trebuie să vă definiți Dvs. clar toate pretențiile (să documentați daunele suferite și să cuantificați despăgubirile pe care le solicitați) funcție și de prevederile și clauzele contractului de furnizare a energiei electrice pe care l-ați semnat cu Electrica și să apelați, Dvs. in persona, sau asistat de un avocat, la justiție, fiindcă aveți acest drept, conform prevederilor Codului Civil. Vă va costa toată treaba asta ceva bănuți și nervi, va dura cãtva timp soluționarea unei astfel de acțiuni în justiție, dar sunt anumite șanse ca să vă recuperați la final, cel puțin o anumită parte din pagubă. Eu unul vă doresc, sincer, mult succes. In plus, vă doresc și toate cele bune.

de Claudiu la 23 ianuarie 2015 - 08:01

Cu acelasi respect ma adresez domnului Horia ca nu este persoana la care am facut referire. Mai exista si alti oameni care isi exprima pe aici parerile. Respectele mele erau pentru domnul sau doamna Grebla ce pozeaza in atotcunoscator careian.
Ar fi de folos sa ne scrie acest „adetoate cunoscator” si daca exista o adresa a conducerii onor orasului catre Electrica pentru a inlocui cablajul vechi de 47 de ani inainte de a incepe lucrarile de modernizare ale micutei noastre urbe. Cei care am avut de suferit in cele trei zile fara curent ne vom indrepta oricum catre legiuitori pentru ca avem acest drept asa cum Electrica ne da in judecata daca nu platim facturile de curent iar cand intarziem ne si intrerupe furnizarea.

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 13:51

@Claudiu la 23 January 2015 – 08:01

OK, am inteles.

– Indraznesc să pun pariu pe 24 de lăzi cu bere, sau pe 12 lăzi cu Bikavér că nu există nici o adresă emisă de Primăria Mun. Carei către Electrica SM prin care să se insiste pe schimbarea cablurilor vechi de – să zicem – 47 de ani.
– Aveți tot dreptul – și chiar așa și trebuie să procedați – să cereți Electrica SM (în instanță sau pe orice altă cale posibilă și legală) despăgubiri pentru daunele suferite urmare avariilor (întreruperilor în furnizarea en. electrice) survenite in perioada 31 dec 2014 – 2 ian 2015.

Lasati un comentariu