Presa și Puterea la Carei

• publicat la: 19 ianuarie 2015
Presa și Puterea la Carei

Duminică,de la ora 15,15 a avut loc în sala mare a Castelului Karolyi  o dezbatere cu tema “Presa și Puterea”, avându-i ca invitați pe Robert Turcescu, Radu Moraru, Grigore Cartianu iar la final, lansarea cărţilor lui Robert Turcescu şi Grigore Cartianu.

La eveniment au participat  deputatul UDMR Erdei Istvan, primarul Kovacs cu familia şi viceprimarul Keizer cu familia, primarul Ioan Zetea din Medieşul Aurit, consilieri locali si angajaţi ai primăriei Carei alături de alţi invitati şi localnici.

Cuvântul de deschidere a aparţinut primarului Kovacs .

Vă spun foarte sincer că am emoţii pentru că acesti oameni sunt alături de mine..n-am crezut că o să accepte invitatia noastră si pentru asta ii multumesc prietenului Ghişe. Nu mă feresc să spun direct,pe faţă, că si ei sunt oameni contradictorii si contestati uneori dar ei spun ce gândesc. Ii urmăresc pe ei si încă câteva televiziuni pentru că am impresia că spun ce gândesc, nu sunt manipulaţi, controlaţi, nu sunt unealta unor politicieni sau forţe oculte. ..Am dorit ca să facem cunoscut numele Careiului,să  ne facem cunoscuţi. Sunt 3 oameni diferiti care îmi sunt simpatici…este nevoie de vocea lor. Eu mulţumesc şi pentru Dvs. care aţi venit aici să ascultaţi.”

Primul dintre cei trei invitati care a preluat apoi microfonul a fost Radu Moraru, cunoscutul  realizator şi manager la Nasul TV, care a salutat asistenţa atât în limba română cât şi în limba maghiară, întărind  spusele primarului Kovacs în ce priveşte sinceritatea lor..

„Bafta vietii mele a fost de a avea libertatea de a spune ce vreau…am lucrat la mai multe televiziuni dar  nu ca patron..am făcut Naşul Tv pentru că nu mă mai angaja nimeni ..eu dacă primeam ordine de la cineva ,plecam. Impreună cu colegii mei,ne-am dedicat promovării NasulTv ca presă liberă.

Radu Moraru a trecut apoi în revistă perioada de început a televiziunii Naşul, când contractele de publicitate veneau greu, din diverse motive…” sunteţi o televiziune prea mică sau sunteţi băsisiti sau…

…ne ustură libertatea„…a continuat Radu Morar, „trebuie să faci rost de bani,să te căciuleşti ,pentru a ţine o televiziune e nevoie de foarte multi bani. Toti prietenii mei mă intrebau când sunam la telefon, cât vrei?..vezi că am numai un buzunar plin…etc…, pentru  desfăşurarea unei activitati  la nivel central în televiziune fiind  nevoie de fonduri consistente care trebuiesc identificate si apoi păstrate.

Cel care a continuat discutiile din cadrul intâlnirii de duminică a fost Robert Turcescu,un personaj cunoscut  careienilor din dezbaterile de la B1TV.

La fel ca şi Radu Moraru acesta a adresat   alese mulţumiri primarului Kovacs pentru invitatie şi „pentru curajul de a sta în faţa a 3 jurnalişti ca noi”.   Originar din Pitesti,acesta a mentionat că este atras de detaliile  oferite de un orăşel de talia Careiului,unde ..”îmi place să observ cornişele caselor,dacă oamenii sunt relaxati pe stradă,…”

Discutia s-a mutat apoi pe alt tărâm.   “Apreciez oamenii politici care îşi deschid urechile si spun ce gândesc..  iau parte la prelegeri unde observ că oamenii politici,puţini au tăria să admită că nu guvernează bine,că fac greşeli…am momente cand ies de la talk show năucit…trăim într-o lume a videocraţiei şi nu a democratiei.Am  primit cel mai bun sfat de la un  profesor britanic care mi-a spus să mă uit în oglindă   şi   să  observ că am două urechi si doar o gură, sfat ce mi-a fost de folos.,asa că mă feresc  să vorbesc mai mult decât invitatii mei. Imi place să aud voci libere si urăsc papagalii vorbitori”.

Potrivit celor afirmate de Robert Turcescu, în România există cel mult 20 de oameni care aduc rating televiziunilor si acestia se plimbă de la una la alta, la diverse  emisiuni.

‘”…ei au acaparat spatiul public vizual, sunt şpagaţi ai spaţiului public dar sunt obligat să îi chem   pe cei 20 pentru că fac rating. …La televiziune lucrurile nu sunt ce par a fi, unii oameni nu sunt ceea ce vor să pară,sunt demagogi,nesimtiti,mi-e scârbă de ei…eu le respir minciuna de 21 de ani. Presa nu mai este o putere în România. Presa a murit,libertatea presei a murit în România „   a afirmat Robert Turcescu la Carei.

Asistăm la un parastas al presei .Acum 10 ani încă mai exista iluzia că vom putea mentine insule de ziare,TV,Radio…că  mai suntem3 sau 5 sau 50 ..nu mai înseamnă libertate de exprimare..au reusit să acapareze tot,să mânjească tot. România nu mai are presă scrisă pentru că a fost vândută pe nimic reţeaua de distributie a presei. Nu  mai avem televiziuni pentru că au luat televiziunile cablu,CNA ul,…

Contractele de publicitate sunt acordate conditionat”  este o altă afirmatie a lui Robert Turceascu la care subscriem si noi  ,mai ales că am semnalat acest fapt luna trecută în articolul  Bani publici cu dedicaţie.

 Televiziunea  este o cloacă,profesia de jurnalist e compromisă,nu vă închipuiti ce aberatii se întâmplă..nimic nu are consistenţă,trăim în epoca stirilor de fast-food ,sunt convins că veti avea multe întrebări de pus….televiziunile sunt un soi de WC   public cu uşi frumos vopsite pe dinafară dar stiti cât de tare pute când deschizi uşile lor?

Performanţa la profesionisti se măsoară prin rating. Dar nu e totuna cum îl faci.  Pot să am rating mare şi dacă ma duc în intersectie şi îmi dau chiloţii jos…

Mesajul transmis  la final este de a fi mai selectivi în ce priveste alegerea postului TV urmărit si de a sprijini si generatiile tinere în acest demers.

Ultima parte a dezbaterii a aparţinut lui Grigore Cartianu. Acesta a precizat de la bun început ca în urma votului din 16 noiembrie,acum se citeşte de pe foaie şi  nu se mai vorbeşte liber.

Afirmatia  care a urmat,a ridicat numeroase semne de întrebare şi chiar indignare în rândul auditoriului care are solide cunoştinţe de istorie locală.

Am îndrăgit Ardealul…eu am copilărit în zona   Gorjului.  Am înţeles ( privind spre primar-n.r.)  că nu faceţi parte din zona istorică  a Ardealului…”

Puţin probabil ca în cele 3 zile de sejur careian,oaspetele nostru  să fi aflat că acest teritoriu a fost al dacilor liberi ,fapt dovedit cu documente de necontestat,că de aici ,din populatia românească autohtonă şi-au ales gărzile de corp şi grofii Karolyi la venirea lor aici. Sub acoperirea generoasă  a acestei dezbateri, primarul Kovacs a oferit invitatilor săi  informatii deformate, ignorând istoria reală,trăită de părinţii şi bunicii nostri, a celor ce suntem ai locului.  Date despre zona noastră românească se pot citi şi în lucrarea   Prof. dr. Marin Al. Cristian, Mihai Viteazul, apărută la Editura  Grai şi Suflet – Cultura Naţională, Bucureşti, 2013, p. 387.

Careienii sunt însă obişnuiti cu derapajele de la realitatea istorică  de către administratia locală,   Traseul Legendelor sătmărene fiind  una dintre dovezi.

Careienii cunosc şi   harta tipărită  şi distribuită de primăria Carei , din care lipseşte Monumentul Ostasului Român ca obiectiv  turistic sau istoric, la fel si bisericile româneşti din oraş sau scolile româneşti  dar care hartă contine informatii intenţionat  greşite legate de istoria locului .

La Carei,românii  expulzati  în urma Dictatului de la Viena care instaurează în zonă ocupaţia hortistă,nu au dreptul să   aibă un monument comemorativ unde să depună o coroană de flori sau să aprindă o lumânare. Asociatia Refugiatilor  filiala Carei nu a primit acest drept deşi a solicitat din august  2014 o autorizaţie .

Puţin probabil ca oaspetii să  fi aflat că în municipiul Carei au loc dezveliri de statui  ale protectorului oraşului cu ceremonie strict în limba maghiară, că zona Grădina Viilor din Carei a fost aniversată la cei 300 de ani de existenţă  doar în limba maghiară  iar unul din vorbitori a afimat că  românii ar fi colonizaţi în Carei în sec XVI.  Nu cred că oaspeţii îşi pot imagina că s-a trimis  o adresă oficială din  partea Direcţiei Judeţene de Cultură prin care ni se aduce la cunoştinţă că pe raza municipiului Carei există un perimetru   anume în care se pot amplasa busturi româneşti ca nu care cumva să apară vreunul  răzleţ prin oraş!  Bustul regelui Ferdinand zace într-un depozit de aproape un an de zile numai pentru că se doreşte ascunderea lui  în perimetrul permis de o comisie judeţeană.

Vă puteţi imagina stimaţi invitaţi că am sărbătorit  cu bustul mobil aniversarea a 150 de ani de la naşterea lui Ionel Brătianu,care a fost 18 ani prim ministru al României şi a vizitat Careiul în anul 1923 , deoarece conducerea UDMR a oraşului a refuzat amplasarea unui bust  al său? aici

E bine să spunem lucrurilor pe nume, pentru a evita pe viitor  situaţii similare şi discutii   „pe la colţuri” . Nu am văzut Harta Careiului,recent tipărită printre printre  volumele  prezentate oaspeţilor de primar şi nici dicţionarul biobibliografic  „Tezaur spiritual şi cultural careian”, care include in paginile sale  aproape 80 de personalităţi culturale locale,unele de talie natională si internatională.

Am descoperit aici un primar pe care l-am simţit onest..în timp ce alţi oameni  politici respiră   minciuna. Aveţi un primar atipic,sunteţi norocoşi”…

Suntem convinsi  că la întâlnirile preliminare nu s-a discutat despre atipicitatea primarului în ce priveşte situaţia   sa  din punctul de vedere al contribuabilului …onest.  Nu întâlneşti în fiecare zi un primar ca  al nostru, care din 2008 are poprire pe salar pentru datoriile la bugetul de stat din urma falimentării firmelor sale personale.  Cine dintre invitaţi să îşi închipuie că prima investiţie a Fundaţiei de Turism Local creată pentru promovarea Careiului, a fost o maşină Renault nou -nouţă  la cererea şi pentru folosul strict al primarului nostru? Documentele sunt , până la urmă cele care atestă veridicitatea celor afirmate ,documente care pot fi urmărite şi pentru a afla de soarta celor 2 milioane de euro înghiţite  pentru noua primărie încă neterminată dar care este rezervată doar câtorva servicii în timp ce sala de căsătorii a fost exilată la Centru social,o altă gaură neagră…

Grigore Cartianu a vorbit şi despre subiectivism si echidistanţă  dar si despre presa de propagandă care, în opinia sa, este în procent de 80%.

A fost invitat să ia cuvântul si deputatul Erdei Istvan,aflat in sala la dezbaterea pe tema  ,,Presa şi Puterea”. ,,În calitatea mea de cvasicareian sunt bucuros să iau parte la acest eveniment de la Carei.Vă ştiu de la televizor şi mă bucur să vă ascult pe viu şi pentru asta sunt fericit să fiu la aici la Carei. O să vă împărtăşesc o experienţă literară, există o nuvelă cunoscută în literatura maghiară care spune povestea unui cioban care avea un briceag, pe care pe lângă alte utilizări,ciobanul folosea briceagul pentru a face intervenţii chirurgicale. Nu avea atunci un spital, ca acesta de la Carei, pentru care îi mulţumim domnului primar…Pentru că făcea astfel de intervenţii, un profesor îl avertizează pe cioban asupra pericolelor pe care le presupune acest fapt.. Eu mă simt în haina ciobanului când îl ascult pe domnul Turcescu ce vorbeşte despre presa de la ora actuală din România…”

Câţiva  participanţi au dorit să pună întrebări invitaţilor, dintre care primarul Zetea de la Medieş sau viticultorul Jugrestan,deranjat de afirmaţia legată de neicluderea Careiului în Ardealul istoric.

Lansările de carte au încheiat evenimentul de duminică,18 ianuarie. Nu puţini au fost cei care au dorit să aibă cărţile lansate în biblioteca personală, să schimbe  câteva cuvinte cu invitaţii, să obţină un autograf  şi  o poză care să imortalizeze  momentul .

Robert Turcescu a prezentat cartea ”Bucureștiul – chinurile și facerea”. Volumul, apărut la Editura Mașina de scris, este o călătorie în Bucureştiul sfârşitului de secol 19, atunci când primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi în Bucureştiul anilor ’30, în timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu , și mult mai aproape de zilele noastre, când la șefia capitalei se afla Adriean Videanu.

Grigore Cartianu a prezentat  “Crimele unei revoluții în care teroriștii preiau puterea” şi  cărțile publicate pe această temă:  “Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi”, “Cartea Revoluției” (ediție enciclopedică, bogat ilustrată), “Moartea Ceaușeștilor” (film pe DVD).

Grigore Cartianu  a adus la Carei si alte două cărți ale sale: “Jurnalul unui puci ratat” și “Hagi”. Cărțile lui Grigore Cartianu au creat un adevărat fenomen, fiind vândute în sute de mii de exemplare și traduse în mai multe limbi străine.

redactia

 

comentarii

de patrik la 19 ianuarie 2015 - 16:04

jumatate din sala au fost angajatii primariei care au primit telefon sa vina in sala!!!
nevestele romance nu vin la eminescu si la manifestarile romanesti dar vin cand e vorba de obrazul primarilor ca le este frica de ce va intampla daca intra un control serios prin actele primariei!!!
or fi adus invitatii ca sa se acopere pentru angajarile facute pe sest in primarie si pentru proiectele europene de unde sifoneaza fondurili firmele de casa tulipane????

de pasarica la 19 ianuarie 2015 - 21:12

Dar de discursul d-nei bibliotecare care prin „cultura si inteligenta ei” incerca sa boicoteze discursul lui Turcescu, nu se scrie nimic ?

de antal la 19 ianuarie 2015 - 21:21

asteptam sa fie liber sa se spuna si de performanta primariei de a fi singura din tara a carei masina facea trafic de tigari prin hungaria si al carei sofer facea naveta cu masina primariei de ani de zile in hungarika fara ca primarul sa aiba ceva impotriva!
asta era o stire care a rfi dovedit libertatea de exprimare dar sa fi uitat jeno sa le spuna invitatilor in ce primarie au venit?

de jeni la 19 ianuarie 2015 - 21:34

am ascultat atenta tot ce au spus invitatii dar daca pe altii critica ca nu sunt independenti si sunt manipulati atunci de ce inainte nu au intrebat ce mizerie este la primaria carei ca sa nu ne vina greata cand ascultam atatea laude la un primar spagar si dator….oare stiu invitatii de ce invarte primarul cu angajarile de persoane la primarie?
http://www.buletindecarei.ro/2014/11/organigrama-dodoloata-de-la-primaria-carei-aprobata-de-anfp-stat-de-functiuni-cu-consilieri-fantoma-si-inadvertente-flagrante.html

de COCO la 19 ianuarie 2015 - 21:35

BASTANII DIN PRIMERIE SA VEDETI CE SALARII ISI TRAG DIN IMPOZITELE NOASTRE
http://www.buletindecarei.ro/2014/05/salariu-mediu-brut-de-968-de-euro-in-primaria-carei.html

de vasile la 20 ianuarie 2015 - 03:35

dl truces are dreptate cand spune ca nu exista presa libera in romania. nu exista nicaeri. doar ca dansii pozeaza in sfinti arhangheli, lucru de care ne e prea scarba deja. asa ca lasa-ne.. du-te si trage apa, turcescule. de ceilalti colegi ai tai, rip. cariera lor media este la fel de moarta.

ps: schimbati ligheanul de satelit catre alte tari. macar ca veti consuma propaganda de mai buna calitate.

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 06:38

Un model foarte bun de urmat și la Primăria Municipiului Carei.
Cu cât mai repede, cu atât mai bine.
Atenția: la Reghin, primașul a tras după el și 7 funcționari din primărie.
Bosztos așa se va intâmpla și la Carei.

DIRECȚiA NAȚIONALA ANTICORUPȚIE

19 ianuarie 2015
Nr. 100/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

NAGY ANDRAS și MARIȘ ANGELA, la data faptelor primar al municipiului Reghin, respectiv economist în cadrul Primăriei Reghin, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu,

RÎNJA IONEL, ASZALOS GAVRIL, UNGUREANU MIRCEA, SZOKE ŞTEFAN, CENGHER RODICA, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Reghin, la data săvârșirii faptei și BADIU OVIDIU-VASILE, jurist în cadrul aceleiași instituții publice, la data faptei, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în forma complicității.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 15 mai 2006, la inițiativa inculpatului Nagy Andras, în calitate de primar al Municipiului Reghin, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Reghin, ocazie cu care a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea unei licitaţii publice deschise şi a documentaţiei pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru obiectivul „Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public existent din municipiul Reghin şi întreţinerea pe perioada de finanţare”.
În data de 11 iulie 2006, inculpatul Nagy Andras, în calitate de președinte al Comisiei de evaluare a ofertelor, alături de ceilalți inculpați, membri ai aceleiași comisii, după ședințele de verificare a ofertelor, au întocmit şi semnat procesul – verbal de evaluare a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică.
În urma analizării ofertelor, comisia a calculat punctajele obţinute de fiecare participant şi a hotărât adjudecarea respectivului contract de achiziție publică de lucrări în favoarea unei asocieri mascate a două firme, contrar prevederilor din Documentaţia Pentru Elaborarea și Prezentarea Ofertei(DEPO).
Respectivul contract a fost avizat și semnat ulterior și de inculpatul Badiu Ovidiu-Vasile, în calitate de jurist al primăriei Reghin, care a apreciat că nu există nici un fel de nereguli din punct de vedere juridic.
Pe baza acestui contract, societatea comercială câștigătoare a licitației a emis facturi fiscale lunare cu valori aferente ratelor, primăria Reghin efectuând plăți nedatorate în valoare de 702.821,22 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu pentru instituția publică și în același timp un folos necuvenit pentru firma respectivă.

Concret, inculpații nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, în sensul că:
– nu au analizat în profunzime documentele depuse de către ofertanți, menționând eronat în procesele verbale încheiate cu acea ocazie că, unul dintre aceștia este o asociere de firme, fapt total neadevărat,
– nu au analizat în întregime propunerea financiară a firmei câștigătoare a licitației, în care era menționat faptul că ratele lunare se vor modifica anual cu rata inflației (dar nu mai puțin de 5%/an), propunere inclusă în contractul de execuție a lucrărilor, contrar prevederilor din DEPO, unde era clar precizat că „Nu se acceptă actualizarea preţului contractului”,
– nu au constatat erorile aritmetice din propunerea financiară a firmei câștigătoare a licitației în care era menționat că rata lunară este de 11.043 EUR +TVA, în loc de 7.081,34 EUR + TVA, motiv pentru care aveau dreptul să ceară corectarea lor, iar în caz de neacceptare de către ofertant, trebuiau să respingă oferta ca fiind necorespunzătoare,
– nu au constatat lipsa propunerii de contract aferent acestei achiziţii publice (conform prevederilor legale), dând astfel posibilitatea inculpaților care au semnat contractul de execuție de lucrări să insereze în cuprinsul acestuia clauze interpretabile în favoarea executantului și în defavoarea Primăriei Reghin, respectiv clauze contrare prevederilor din DEPO.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Nagy Andras, Badiu Ovidiu-Vasile, Szoke Ştefan, Ungureanu Mircea și Rînja Ionel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureș, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că au mai fost trimişi în judecată pentru fapte similare următorii: NAGY ANDRAS, UNGUREANU MIRCEA RÎNJA IONEL, ASZALOS GAVRIL (comunicat nr 8 din 2 aprilie 2009, şi BADIU OVIDIU-VASILE (comunicat nr. 1161 din 12 decembrie 2013).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

de dimitriu radu mihai la 20 ianuarie 2015 - 06:47

ca si eveniment OK,dar ca si prestatie zero au venit cica niste bucuresteni unii adoptati in capitala ca sa ne dea noua lectii de PUTERE si presa si printre altele ne spun ca presa nu mai eatebuie ceea foast.Pai sunt doua motive pentru ca presa nu mai este ceea fost1 sigur cei care o practica cu mai mult sau putin succes nu sunt pregatiti asa cum trebuie adica sunt slab pregatiti si 2 sau vandut pentru a exista ei in primul rand si apoi presa.Cine este devina la acesta intrebare trebuie sa raspunda tot ei pentru ca o stiu cel mai bine.Dar va asigur ca nu o vor face niciodata pentru ca unii sunt obedienti celor care inca ii platesc si bineinteles fac ce spune platitorul

de eva la 20 ianuarie 2015 - 17:51

iar a facut praf un sac de bani jeno. el daca nu da minic la oras ca inca are de platit datoriile da din banii nostri care ne platim darile !

de iuiiiiiiii la 21 ianuarie 2015 - 22:06

kakaizer ce treaba are cu asa cv el oricum nu intelege nk

de Horia Mărieș la 11 martie 2016 - 13:51

Careianul dezinformat ce poate fi ușor manevrat dă de știre / 4 ore ago / că, după opinia dânsului de Carei, la Castelul Karolyi va avea loc sâmbătă 12 martie 2016, de la ora 13.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei un „eveniment editorial de excepție”, adică „va avea loc lansarea volumului „Crimele Revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB”, precum şi conferinţa pe tema evenimentelor din decembrie 1989, susţinută de ‘cunoscutul’ ziarist Grigore Cartianu din București.”

Careianul nu uită să ne infomeze că sâmbătă, jurnalistul Grigore Cartianu revine la Carei la invitaţia directorului Fundaţiei de promovare a turismului, candidat la fotelul de primaș din partea partidului MP (aia a lu’ Băse).

Recunosc, nu sunt fan Cartianu și cu atât mai puțin fan Nașul TV.
Dar asta nu înseamnă că alții nu pot fi fani Cartianu și fani Nașul TV și, că de pe poziția de director ce promovează cultura și turismul in Carei, cineva să nu-l invite cu drag in prag pe prolificul autor Cartianu.
Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești.
Gradul de cultură al fiecăruia precum și de gustibus, (sunt) non disputandum, fiindcă trăim intr-o țară liberă. Nu este obligatoriu să înveți și să mai și citești câte ceva serios in viață, se poate trăi foarte bine și fără, adică doar așa, din pură frecangeală, alde foto, airsoft și tir cu arcul hun și alte speciale, sau extreme, dar tot de acest gen.

A se mai vedea, dar doar de către ce cei care sunt într-adevăr interesați, părerea unui terțe persoane (să zicem „neutră”):

http://www.kiseleff.ro/2010/06/22/bietul-cartianu-a-ajuns-%C8%99i-vuvuzela-securistului-patriot/

de mirabela la 22 septembrie 2017 - 00:05

pentru cati bani au venit la carei bucurestenii/?dupa ce spuneti suma vom stii de ce au laudat pe primar fara sa cunoasca ce performante are el in meserie.

Lasati un comentariu