Primarul Careiului: „Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea cabluri noi”

• publicat la: 2 ianuarie 2015
Primarul Careiului: „Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea cabluri noi”

UPDATE: 3 ianuarie 2015

Potrivit unor informatii din interiorul Electrica , Careiul are curent datorită grupurilor electrogene si nu datorită remedierilor defectiunilor. Incă  mai asteptăm un Comunicat oficial din partea SC Electrica in care să fie aduse la cunostinta careienilor informatii legate de avaria  ce a durat 3 zile precum si de evolutia ulterioară a stării circuitelor de curent din oras.  Scuze pentru deranjul creat careienilor nu cred că vor veni din partea unei societăţi ca Electrica SA ,promptă când e  de încasat facturile de la consumatori si mută când vine vorba de vreo avarie chiar si de dimensiunea celei din 31 decembrie 2014 care a durat până în seara zilei de 2 ianuarie 2015.

UPDATE, h22,00

Potrivit ultimelor informatii ,toti careienii beneficiaza de curent electric.

UPDATE

A început reconectarea consumatorilor la reţeaua de curent. În centru, în zona străzii Vasile Lucaciu,becurile abia pâlpâie dar se cheamă că funcţionează. Vremea rece de afară îngreunează lucrările de reparaţii dar sunt promisiuni că până mâine situaţia se va remedia.

Vineri 2 ianuarie 2015,la ora 12,00, a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare,şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea soluţionării avariilor electrice din municipiul Carei. Au participat la şedinţă prefectul Eugeniu Avram,subprefectul Alfater Tamaş,preşedintele CJ,Adrian Ştef şi directorul Tamaş de la SC Electrica SA,alături de  ceilalţi membrii ai acestui comitet pentru situaţii de urgenţă.

Nici măcar în ceasul al 12-lea ,directorul Tămaş de la SC Electrica nu a realizat situaţia disperată a careienilor şi a venit cu tot felul de prezentări  de tip comunistoid în care se vorbeşte mult fără a se face la fel de mult. La un moment dat afirma  că pe data de 1 ianuarie a existat o perioadă în care toţi careienii au beneficiat de curent electric. Evident că cine nu e în situaţia de la Carei nu are cum să verifice spusele unui  director de ditamai sucursala. Eu vă asigur că nu este adevărat,fiind una dintre persoanele care nu are curent din data de 31 decembrie 2014  de la ora 19,00.

În ce priveşte data la care se prevede a se remedia avaria de la Carei, toţi cei de faţă s-au ferit să ofere date concrete. Au fost oferite în schimb tot felul de promisiuni pentru investiţii. Am aflat chiar că situaţia a ajuns la cunoştinta înalţilor demnitari din Guvern care vor  face  o deplasare la faţa locului. Din păcate reprezentanţii guvernului se bazează pe  comunicatele directorilor din teritoriu care afirmă peste an  că toate sunt bune şi frumoase iar când intervin situaţiile de urgenţă dau vina pe vreme şi vechime şi tot la guvern apelează chiar dacă informările lor de-alungul timpului nu au fost tocmai reale.

Bănuiesc că  demnitarilor din guvern nu li s-a comunicat că sunt zone întregi în oraş unde cablurile de curent datează din 1967 şi nici că ele sunt îngropate în pământ la doar 30 de cm.  Dar ne milogim acum la Guvern pentru sume şi ajutor ca să remediem ceea ce se putea înlocui  ” fain frumos”  eşalonat, fără ca să ajungem în situaţia de avarie în care peste  jumătate de municipiu să rămână fără curent electric cu tot ce implică aceasta. Guvernul  a mai trimis de altfel sume mai mult decat importante pentru renovarea sediului noii primarii dar din pacate nu urmareste cum cheltuie banii primaria Carei si astfel se ajunge in situatia ca guvernul sa finanteze fitele unor primari care nu tin seama de nevoile careinilor  ci de ale grupului lor de interese .

Singurii care s-au implicat activ,au făcut deplasări la Carei constant,au luat atitudine şi au emis comunicate de presă au fost  prefectul şi subprefectul. Cei doi au implicat şi au tras de mânecă toţi factorii pentru a lua măsuri în regim de urgenţă.

Afirmaţii de genul celei a directorului Tămaş care să nu cunoască exact situaţia din teritoriu denotă faptul că societatea în cauză nu are contact cu realitatea. Ştie oare domnul director că  la una din defecţiuni au început lucrările de remediere abia în data de 1 ianuarie 2015 la ora 15,00?  Oricum de situaţia conectării careienilor la curent nu are date exacte.  Ce s-ar întâmpla domnule director dacă noi,consumatorii,nu am plăti factura de curent în momentele în care avem greutăţi finaciare sau suntem plecaţi  în excursie?

„Toate aspectele apărute sunt din cauze obiective şi nu subiective. Vă asigur că s-a lucrat zi şi noapte  dar viaţa ne-a demonstrat că nu ajunge…am primit o lecţie neplăcută…vom lua măsuri de ordin investiţional…propun acum două măsuri,una pe termen scurt,în care să ne manifestăm profesionalismul  şi una pe termen lung..Va sosi la Satu Mare directorul de la Cluj în urma dispoziţiei directorului general al societăţii electrica..” a declarat la final directorul Tamaş.

Un personaj la fel de colorat în afirmaţii şi la fel de departe de viaţa reală a fost şi primarul Kovacs,o mai veche cunoştinţă a careienilor,cunoscut pentru capacitatea sa de disimulare şi dispariţie în situaţii de urgenţă şi pentru alocarea de fonduri exorbitante pentru articole elogioase legate de investiţiile făcute din bani europeni.

Nu ştiu cât de cunoscut este domnia sa de către cei prezenti dar cu siguranta de această dată a ridicat sprâncenele celor de faţă prin afirmaţiile sale.

...e o situaţie aşa de gravă..cablurile sunt  vechi..acum s-au copt…( oare acum o fi aflat că sunt vechi? n.r.)…dacă pică unul pică apoi toate..dintr-un necaz în altul…la spital nu a fost problemă nici o clipă,acum au problema cu spălătoriile…rog personalul de la Electrica să curent ca să ştie lumea ce se întâmplă,chiar şi adevărul să spuneţi,oamenii trebuie informaţi.Nu ştiu ce anume vrea Electrica să facă cu noi…nu mă îngrijorează ce s-a întâmplat ci ce se poate întâmpla….dacă tot se va lucra la Masterplanul cu apa să profităm şi să schimbăm cablul ( mai ales că una din firmele implicate în masterplanul cu pricina are legătură cu unul din consilierii UDMR Carei)….cei de la Apaserv când lucră taie cablul electric iar cei de la Electrica taie conducta de apă când lucră…aceste servicii se încurcă unul pe altul…

Rugămintea mea e ca Apaserv,Electrica,Eon Gaz,cei care răspund şi ştiu …să dea răspunsuri. Noi ne uităm ca spectatorii,ca ziariştii…că nu ne pricepem ( oare ne consideră pe toţi la fel de nepriceputi ca finul dumnealui din presa judeţeană? -n.r.) … căutaţi posibilitatea ca prin mass-media  să informaţi,să daţi planul de măsuri ( nu aşa ca la primăria Carei unde nu se dau cu anii comunicate-n.r.)…să nu vă gândiţi că nu vă vine rândul şi la Satu Mare….

Depăşit de situaţie,primarul Kovacs  a uitat că nu e în situaţia de a da indicaţii unor persoane care nu au ajuns în situaţii limită datorită neglijenţei şi indiferenţei faţă de cei  pe care a promis să îi reprezinte.

Intervenţiile sale din această zi nu mai au nevoie de comentarii. Şi ca să fie totul clar,să nu care cumva cei de faţă să aibă impresia că nu au înţeles bine mesajul,primarul Kovacs a încheiat şedinţa în stilul caracteristic,până acum cunoscut doar careienilor. Înregistrările televiziunilor prezente pot confirma cele menţionate de noi.

Mă bucur pentru acest incident..degeaba ne supărăm acum..situaţia e creată…dar măcar vom avea cabluri noi şi oraşul va face tot ce depinde de noi pentru a obţine autorizaţiile….” sunt cuvintele de incheiere ale primarului municipiului Carei care nu are curent in proportie de 75% din 31 decembrie 2014.

Prefectul Eugeniu Avram a facut un apel catre toti cei prezenti pentru a se implica  si in  masura posibilitatilor sa contribuie  la remedierea situatiei.

 

Daniela Ciută

PS

Potrivit unor informaţii neoficiale, avaria nu va putea fi remediată în următoarele zile,deci celor ce au posiblitatea le recomand să îşi procure un generator de curent.

comentarii

de ghituca la 3 ianuarie 2015 - 23:06

Rusine ! SA SE REMEDIEZE CONDUCTELE DE APA SI CABLURILE DE CURENT ELECTRIC CA NU SUNTEM IN EVUL MEDIU POLITRUCI NENOROCITI ! Umflati, nesimtiti si incompetenti……..

de TUDOR POPESCU la 4 ianuarie 2015 - 05:34

TREI LUNI DIN VIATA MI-AM SACRIFICAT LA CAREI PRIN ’80 CA SA-I FAC FOSTULUI DIRECTOR PAVEL DE LA IUT UN CAZAN = PE ATUNCI PROTOTIP – ERA PENTRU IUT-UL CARE ACUM … ACEL CAZAN CU GRATAR ERA DE FAPT PREGATIT SA ARDA DESEURILE MENAJETRE IMPREUNA CU CARBUNELE DE VOIEVOZI . TREBUIA SA INCALZIM ORASUL PE MAXIM 50 DE LEI (DE AZI) GIGACALORIA.
ACUM AU FOST AFECTATI MII DE OAMENI
PRINCIPALUL PERSONAJ CARE TREBUIA SA INTRE IN ACTIUNE ERA MINISTRUL OPREA DE LA INTERNE : A FOST AFECTAT UN SERVICIU PUBLIC DE INTERES GENERAL
E DREPT CA N-A MURIT NIMENI CA SA VEDEM IMEDIAT PE OPREA CU ARAFAT IMPREUNA CU SMURDUL PLUS TOATE TELEVIZIUNILE IN SPECATCOL GRANDIOS DAR OBLIGATIA ASIGURARII SERVICIILOR PUBLICE REVINE INTERNELOR INCA DE LA TRATATUL DE ADERARE.
OPREA TREBUIE SA ASIGURE DESPGUBIREA LOCUITORILOR CAREIULUI …
DACA NU SE DERANJEAZA PROBABIL CA VA TREBUI SA APELATI LA LIVIA STANCIU
LASATI INTOXICAREA CU CABLURILE VECHI … CABLURILE SE TESTEAZA LA IZOLATIE IN PERMANENTA … ACOLO E ALTCEVA … EXISTA UN JURNAL AL CABLURILOR .. O SA SE FACA ANCHETA …

de Horia Mărieș la 4 ianuarie 2015 - 10:19

@primele VORBE:

Da, o să se facă imediat ancheta lui pește prăjit si a lui Tudor Popescu.

Iar pe urmă o să pice din ceruri despăgubirile.

Fînndcă astfel îi sfătueste pe careieni prXstul satului via digi24:

„….primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs (Jenă) dă păgubiților și un sfat:

„Cetăţenii să se constituie într-o organizaţie şi noi, consultandu-ne cu ei, să vedem ce se poate obţine”.

Asociația să se numească neapărat EQUUS_2 și atumci despăgubirile o să vină pe la paștele cailor lipițani.
Fiindcă primașul o să se uite pe cer și „o să vadă ce se poate face”. Halal fazan (fácán).

de Horia Mărieș la 4 ianuarie 2015 - 10:32

@Vorbe

Iată și soluția miracol, pusă pe versuri de primaș:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/CAREI+PANA+CURENT+LOCUITORI+PAGUBE+ELECTRICA

de Horia Mărieș la 4 ianuarie 2015 - 10:42

Nu-mi place copy&paste dar subscriu comentariului apărut pe digi24:

Tout Cristian Ioan
Orasul, dupa cate stiu este in administrarea primariei…deci practic este orasul primarului si dansul stiind despre situatia cablurilor din ,,epoca de piatra” trebuia sa impuna demult la cei de la Electrica schimbarea acestora (idem cu apa murdara pe care o avem de ani de zile). Deci concluzia: demisia domnule Kovacs – scurt pe doi!!!
acum 3 minute

Mai torn și eu nițică benzină pe foc:

Primarul n-avea de unde să știe adevărul referitor la modul în care se face alimentarea cu energie electrică a orașului Carei cu cabluri de 6 kV învechite) fiindcâ el nu a fost primar, până acum, decât timp de 10 (zece) ani. Iar în zece ani nu poți termina nici măcar o școală profesională de tãmplar specializat în cioplirea picioarelor de la scaune.
Să fim deci, mult mai ingăduitori cu dânsul, săracul. Este pur și simplu lovit (in moalele capului) de ghinion.
Atâta tot, in rest este băiat bun. Vagány srác.

de gheorghe la 4 ianuarie 2015 - 13:13

intreb si eu ca prostu pe asa zisi politicieni destepti din carei de ce nu sa reunit consiliul local carei in primele ore a crizei de curent

de dorel la 4 ianuarie 2015 - 13:23

cu tot respectul,doar liberalii ciuta si bontea au fost permanent in oras la echipele de lucru de la electrica in timp ce la sediul FDG CAREI SE CHEFUIA CU UDMR CU GENERATORELE DE CURENT CARE AR FI FOST BUNE LA CENTRLE DE PLASAMENT UNDE COPII ERAU IN FRIG!
PRIMARUL E PREA OCUPAT CU ASIGURAREA BUNASTARII FAMILIEI SALE CA SA IL MAI INTERESEZE SI CAREIENII!

de Andrei. la 4 ianuarie 2015 - 16:51

PANA MINCINOSUL KOVACS SE BUCURA DE NECAZUL CAREIENILOR,FOARTE MULTI BOLNAVI, BATRANI SI COPII SUFERA DE FRUG SI DE FOAME .

de de gigi ! la 4 ianuarie 2015 - 19:10

A avut dreptate Govor ca udmr joaca la mai multe capete…la chefuri cu FDG si la cascaval cu PSD.

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 12:40

11 martie 2015. Începe procesul (recurs) Eugen Kovacs Jenö vs. Agentia Natională de Integritate.

Mult a fost, puțin a mai rămas. Zarurile au fost aruncate.

Primarul Careiului: “Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea primaș și cabluri noi”

ÎNALTA CURTE DE CASATIE ȘI JUSTIȚIE

Număr dosar: 496/35/2013 Număr vechi dosar: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 10.06.2014 Data inițială a dosarului: 30.12.2013 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: anulare act administrativ Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: – Părțile din dosar:
KOVACS EUGEN – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 14.10.2014

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 19.09.2014

Ședințe:
Dată ședință Ora de începere a ședinței
11.03.2015 11:00
Complet de judecată: Completul nr.4-NCPC-CF

Căi de atac:
Tip Parte declarantă
26.05.2014 Recurs KOVACS EUGEN

de ANI la 20 ianuarie 2015 - 12:47

sa nu uitam ca primarul a adus in primarie de cum a venit pe ginerele sau si nu va miroase a incompatibbilitate????
la fel a a dus in primarie pe consilierul boros de la ziarul unguresc care din 2008 ia peste 20 de miulioane salar dar nimeni din primarie nu a vazut sa vina la program…pentru 22 de milioane nu se da jos din pat de6 ani de zile si asteapta sa trimita jeno banii in cont..la fel cum se trimit banii si in avans la cei care fac lucrarile prin oras de unde ciupeste pentru casutele barosane din hungaria

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 13:10

Urmează, fiindcă se află încă în „coada de așteptare” alți cãțiva primași de pe meleaguri sătmărene. Ca de exemplu:

Număr dosar: 490/35/2013 Număr vechi dosar: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 03.07.2014 Data inițială a dosarului: 24.12.2013 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: anulare act administrativ Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: – Părțile din dosar:

COICA COSTEL DOREL PRIMARUL U.A.T. MUNICIPIUL SATU MARE – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 10.11.2014

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 22.09.2014

Ședințe: Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior. Căi de atac:
Tip Parte declarantă
30.06.2014 Recurs COICA COSTEL DOREL PRIMARUL U.A.T. MUNICIPIUL SATU MARE

Lasati un comentariu