Surse: 50 de parlamentari PSD părăsesc partidul pentru o nouă formațiune de stânga

• publicat la: 6 ianuarie 2015
Surse: 50 de parlamentari PSD părăsesc partidul pentru o nouă formațiune de stânga

Potrivit unor surse politice, aproximativ 50 de parlamentari social-democraţi se pregătesc să părăsească partidul pentru a forma o nou formaţiune de stângă. În noul partid ar putea intra şi aleşi din partea UNPR, PC sau PP-DD, potrivit B1.ro.

O parte importantă a aleşilor PSD este nemulţumită de actuala conducere a partidului şi plănuieşte formarea unui nou partid de centru-stânga .

”A fost deja o întâlnire și va urma o a doua pentru a vedea pe cine ne putem baza. Sunt cam 50 de deputați și senatori care nu își mai văd viitorul în actualul PSD. Nu mai putem sta în PSD unde se va face un simulacru de congres pentru realegerea conducerii care a pierdut alegerile. O să mergem separat pentru că social-democrația Made în Dubai, cu mașini scumpe și hobby-uri extravagante nu are nimic a face cu românul și cu nevoile lui. Social-democrația nu a început cu Dragnea și nu se termină cu Ponta”, a declarat sub protecţia anonimatului un senator PSD. Din noul partid ar urma să facă parte şi aleşi din UNPR, PC şi PP-DD.

Potrivit surselor politice, noul partid se va forma în jurul lui Mircea Geaonă şi Marian Vanghelie, proaspăt excluşi din PSD. Scopul acestora este de a-l înlătura pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. De altfel, Mircea Geoană a spus că Executivul va pica în această primăvară.

”În politică, vom avea un nou Guvern cel târziu până de Paşte. Preşedintele are nevoie de un partener puternic şi de încredere pentru noul proiect naţional pe care vrea să îl lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD şi PNL sau partea sănătoasă din PSD şi PNL într-o mare coaliţie de tip german, deoarece numai o mare coaliţie poate pune în practică fundaţia Noului Proiect Naţional pentru următorul deceniu”, a declarat senatorul Mircea Geoană.

Ţinta noului partid de stânga este să obţină cel puţin 20% la alegerile parlamentare din 2016.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2015 - 19:46

Apropo de parlamentari.

Greu de imaginat cât trebuie să sufere unii foști senatori. Mă refer la cei cu mâna lungă. Săracii.
Merită compătimiți. Aviz amatorilor.
Urmează Hrebenciuc și mulți alții.
Le dorim cale bătută. Fără întoarcere.

Oare când o să citim și despre „Flotă”, casa din Mihăileanu, despre tranzacțiile suspecte încheiate cu Costel Cășuneanu, dosare care mai mult ca sigur îi provoacă emoții lui Traian Băsescu • Cele trei dosare au fost suspendate în anii în care Băsescu a fost președinte • Toate pot fi însă redeschise, acum, după ce Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni • Acuzațiile îi pot aduce fostului președinte chiar și 20 de ani de pușcărie. Scuze, am uitat de dosarul Nana. Și de dosarul Bercea Mondialu’. Și de celelalte de care incă n-am aflat. Musai să ma fie și altele. Probabil cel mai interesant va fi totuși dosarul amoros Băsescu-Udrea.

http://www.mediafax.ro/social/dan-voiculescu-ramane-cu-condamnarea-de-10-ani-de-inchisoare-curtea-de-apel-bucuresti-a-respins-anularea-pedepsei-13749527

Lasati un comentariu