Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2015
Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Carei

Pe platoul din faţa Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 11.00, a fost marcată ziua de 24 ianuarie, zi în care an de an sărbătorim  Unirea Principatelor Române ce s-a înfăptuit la 1859.

Manifestările, organizate de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, au debutat cu intonarea Imnului Național, după care Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a municipiului Carei a evocat pe scurt semnificația „Micii Uniri”.

Preoții din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au oficiat un Te Deum după care au urmat  depunerile  de coroane.

Au depus coroane de flori Primăria  și Consiliului Local Carei, cadrele  militare în rezervă, subunități M.A.I., Partidului Național Liberal, Partidului Social Democrat, Partidul Liberal Reformator, Asociația  refugiaților, Asociaţia  „Unirea 2009” Carei și Asociațiunea  ASTRA, Despărțământul Carei.  FDG Carei şi UDMR Carei nu au depus coroane de flori.

La finalul evenimentului, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie iar membri ai Ansamblului Ceatăra au cântat „Hora Unirii”, ocazie cu care, cei care au dorit  s-au prins în horă. In acest  an, primarul Kovacs a participat la Hora Unirii, cu eşarfa tricoloră.

 

 

comentarii

de Cosmin la 24 ianuarie 2015 - 14:48

uite ca nu a patit nimc domnu primar daca a purtat tricolorul si a dansat hora unirii! asa se pot invata maniere daca nu le ai la tine in bagaj.
fotbalistu traseist sta in spate si inregistreaza cine cu cine vorbeste….FDG CAREI NU VEDE CUM PROCEDEAZA PRESEDINTELE IOHANIS??? NICI N CAMPANIE NU AU AVUT CEI DE LA FDG CAREI AFISE ELECTORALE DE SUSTINERE A LUI KLAUS IOHANIS CA DOAR AU SEMNAT ADEZIUNE LA UDMR SI IMPREUNA URASC ROMANII!

de Ana la 24 ianuarie 2015 - 15:51

pacat ca nu a fost si ceva program cu cantece si voie buna sa simtim ca e sarbatoare.

de Erwin la 24 ianuarie 2015 - 15:57

rusine pentru fdg carei si pentru udmr carei care primesc bani de la guvernul roman dar nu stiu sa acorde respectul cuvenit!

de MICA UNIRE la 24 ianuarie 2015 - 16:00

Bravo ! Sper sa-l fi unit Cuza pe primarul Kovacs -la sarbatoarea Mica Unire .In postarea de pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis arată că ”Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea şi unitatea unui popor”.
Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii, în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”,

de greata la 24 ianuarie 2015 - 16:10

ce nu face primaru pentru votuirile care spera sa il scape de controalele de la primarie…sa nu uitam ca este presedintele udmr carei care nu a depus coroane ca si altadata

de Neti la 24 ianuarie 2015 - 16:27

Probabil ca Directia de cultura atata e in stare sa organizeze sau atata are voie,o poezie si un cantec.Cu asta se marcheaza in opinia dumnealor o sarbatoare a romanilor..Nu mai ne trebuie program artistic, nu ne mai trebuie invitati … Nu ne mai trebuie nimic. Bifam ca am avut activitate de 24 ianuarie chiar daca tine 15 minute si plecam acasa. FELICITARI ORGANIZATORILOR .Data viitoare nu va mai deranjati nici cu poezia. Va ia prea mult din timpul dumneavoastra pretios.

de RAMONA la 24 ianuarie 2015 - 16:46

De ce nu le-a dat clasa Despartamantul Astra ? Ei s-au implicat la orice eveniment,bravo lor !Intotdeauna am avut ce vedea,ne-am simtit f.bine si mai cu seama romamni !

de miki la 24 ianuarie 2015 - 16:59

jeno nu suporta programele romanesti cand este el de fata!.
unde au fost sotiile romance de primari??? care erau toate ude la turcesti si morari de la castel si se pozau cu ei ca si cu sfntele moaste la care oricum nu se duc

de Tiberiu Vanca la 24 ianuarie 2015 - 18:11

Felicitări Carei!
Felicitări careieni!
Felicitări Eugen Kovács, îţi stă bine cu tricolorul! Mă bucur că o ştii şi cu „Hora Unirii”. Încet, încet te reciclezi.
Ruşine Jeno de la UDMR: Dacă a-i mers bine de două ori, odată cu eşarfa şi a doua oară cu hora unirii, de ce ai capotat la simbolismul modestei coroane, chiar cu flori de papir, din partea „Uniunii … ” în fruntea căreia, „loco”, te afli? E cumva în pericol de faliment „Marele UDMR” dacă cheltuieşte şi el câţiva creiţari pentru un gest simbolic ?.
Şi acum o vorbă, ca între bătrâni:
Mandatul Domniei Tale. Eugen Kovács, este să-i administrezi loco, pe unguri, pe români, pe şfabi, pe ţigani, şi pe orice altă etnie existentă în Carei! De ce eşti, fie sfielnic, fie partizan al discriminării prin ură, în special faţă de români, când cu un dram de inteligenţă, în condițiile în care ai şi un dram de studii superioare, ai putea să te manifeşti cu dragoste, chiar şi făţarnică, în raport cu toate etniile pe care le administrezi? Nu crezi că o astfel de atitudine ar profita UDMR-ului pe care-l reprezinţi? Făcând altfel, respectiv, dând pe faţă antiromânismul, discreditezi UDMR-ul uniunea ce te-a făcut mai mare peste obştea careiană. Manifestându-ţi xenofobia şi practicile discriminatorii nu te compromiţi doar pe Domnia Ta cât în mod special, compromiţi uniunea pe care o reprezinţi. De ce manifestându-te criminal în raport cu statul român, cu românii pe care în loc să-i administrezi îi discriminezi arunci o lumină defavorabilă asupra uniunii în fruntea căreia te afli? Merită oare „Uniunea…” o astfel de palmă din prepuşii pe care i-a aşezat în fruntea sa, chiar dacă cu sentimente fariseice se declară o persoană juridică, întemeiată în România, pentru propășirea României, pentru că nu cred stimate Jeno că vei avea vreodată curajul să mă contrazici în această privinţă. În spațiul public stimate Jeno este ce dai afară, ce arăţi, chiar dacă o faci fariseic, şi nu ceea ce este în tine. Cât priveşte sentimentele depozitate în interiorul Domniei Tale, este bine atunci când nu sunt „ca la carte” sau „potrivit datoriei”, cel ce scrie nu-şţi cere să le lepezi, dar îţi cere imperios să le ascunzi. Bănuiesc că eşti creştin, arondat la unul din cultele creştine de limbă maghiară, şi cum toate cultele creştine le au pe aia „cu iubeşte-ţi aproapele!” şi „ceea ce ţie nu-ţi place altuia nu face!” Ca o consecinţă încearcă stimate Jeno să te comporţi ca un creştin!
Mi-e frică stimate Jeno că după discursul acesta pacifist şi de nedisimulată prietenie, o să mă declari „Cetăţean de onoare al UDMR-ului”. Accept ca diploma să fie scrisă în maghiară. Găsesc eu un traducător.

de Luati aminte !!! la 24 ianuarie 2015 - 19:57

Klaus Iohannis
Aşa cum s-a întâmplat acum un secol și jumătate, și clasa politică de astăzi trebuie să se ridice la înălțimea idealurilor pe care națiunea română le nutrește. În spatele unității şi solidarității unei națiuni trebuie să stea responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar și a clasei politice, a celor aleși să reprezinte interesele și să împlinească aspirațiile acestui popor. Responsabilitate este un cuvânt pe care va trebui să îl redescoperim. Nu doar în vocabularul politic, ci ca fundament pentru decizii și acțiuni.

de Lorand la 24 ianuarie 2015 - 21:07

Lume multa,oameni putini!!

de Horia Mărieș la 25 ianuarie 2015 - 09:05

@Lorand

Nu știu ce ați vrut să insinuați. Probabil ca doar vreo măgărie izvorâtă din puțul (sau puța) adânc(ă) al gândirii Dvs.
Stați liniștit: „oamenii” o să se strãngă sigur în Sala Cavalerilor de 15 martie. Fiindcă in țara asta este democrație.

Nu sunt și nu voi fi niciodată politician. Nu mai este de mine politichia.
Mi-am ratat cariera si viața. Ăia, mai ales cei furăcioși, au făcut averi in ultimii 25 de ani.
O să fiu mereu un „golan” al Pieței Universității, un om al străzii, chiar dacă nu sunt un homeless.

Tocmai de aceea, inclusiv de ziua Micii Uniri, declar că subscriu la textul de mai jos . Merită să meditați și Dvs puțin la el:

Prof. Dr. Florian Colceag, APEL CĂTRE NAŢIUNE: “Forţaţi societatea civilă să se organizeze, ca să nu pierim!”

http://gandeste.org/general/prof-dr-florian-colceag-apel-catre-natiune-fortati-societatea-civila-sa-se-organizeze-ca-sa-nu-pierim/49692

de Lorand la 25 ianuarie 2015 - 11:18

@ Horia Maries,
Eu m-am referit strict la unele personaje,care de regula apar obligatoriu la acest gen de manifestari,parerea mea este ca acele persoane ar trebui sa stea ascunsi,nu sa se afiseze la asemenea manifestari,la cine fac referire,las la latitudinea Dvst,sa decideti!!

de vasilica la 25 ianuarie 2015 - 16:09

Poate ca se referea la Bujorel si prietenele!!

de denis la 25 ianuarie 2015 - 20:21

nu a patit nimic da sa imbatat ca porcu la chefu dat de _unirea_ si politia nu i-a luat carnetu..????jenou

de Horia Mărieș la 25 ianuarie 2015 - 20:43

@denis

La făcut _unirea_ să grohăie? E și asta o performanță!

de iancsi la 25 ianuarie 2015 - 21:30

unirea continuata a pesedeului caraian cu tulipanii lui covaciu a dat cep la multe sticle de tarie dupa ce au plecat de la monumentul!

de victor la 26 ianuarie 2015 - 13:53

denis draghe nu vorbi daca nu esti in stare sa spui tot ce a fost peacolo baciule dragutule\\\\ multumim primarilor pentru sustinere si asociatiei unite pentru ca plateste palinca si vinul din beciurile victoresti..
jeno si ioji moraru bine sau simtit ei cu noi si cu jedarmeria si polita romaneasca ca le curja beutura garla la nas si apoi tu vreai sa vada pe altii cum au condus masinile cand au iesit????

de gaboszy la 26 ianuarie 2015 - 15:46

inceput si sa scrie despre fabrica de mobila nu scrie cat rau facut noua de pensiile nu scrie vedemnoi

de fecske la 26 ianuarie 2015 - 20:20

ai ramas fara lemne la fabrica jenoke si ai pornit iar taierile de copaci????
cati bani ai primit pentru plopii taiati????

de ecoul la 27 ianuarie 2015 - 08:21

precis jeno zice ca nu stie nimika numa rumegusu curge dupa drujba….

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2015 - 12:42

Constat din penultima poză că primașul preferă pălăria de gabor.

Ca și gaborul tinichigiu. N-o să mă credeți, dar deosebirea fundamentală este că gaborul tinichigiu îmi este chiar simpatic.
Ăla muncește toată ziua, nu freacă menta în fotoliul unui birou luxos din Szarvas Fogadău.

https://m.youtube.com/watch?v=3SONUdjkkbU&feature=youtu.be

de sandor la 28 ianuarie 2015 - 15:45

mai incet cu comparatiile ca va spun la nelutu din satmar si va face iar de kko pe nagykaroly fosa septica de dejectii iredentiste…acolo se vaita cersetorii care traiesc din banii romanesti ca se descopera smenuielile lor ordinare si le pica masca de pe fata schimonosita de ura.
apoiu va mai mirati de ce nu suporta cersetorii buletinudecarai!

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2015 - 17:53

@sandor la 28 January 2015 – 15:45

Interesant, am mai auzit de vestea asta foarte tristă. Și m-am speriat rău de tot.
Și mai interesant este că eu nu-l cunosc, nu l-am văzut, nu l-am intâlnit in viața mea pe acest „neluțu”. Suntem din alt leat.
Și din alt aluat.
Din acest motiv, chiar că nu inteleg ce avem noi doi in comun, ce avem de impărțit, dar mai ales nu inteleg ce motive ar avea să mă bârfească pe la spate in fosa septică de dejectii iredentiste. În afară de faptul că este dus cu pluta.
Ce este foarte sigur insă, este ca nu este doar el singurul care recurge la așa ceva în fosa septică.
L-am cunoscut insă și incă extrem, extrem de bine, pe cumnatul lui.
În vremea in care l-am cunoscut eu, acela era într-adevăr un OM. Dumnezeu să-l odihnească in pace.
Nu era o lepădătură neșcolită, bețivană și incultă așa cum este acum cumnatul lui.

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2015 - 18:03

@sandor la 28 January 2015 – 15:45

P.S. Nu erau comparații, era o deosebire fundamentală.

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2015 - 18:10

@sandor

Și ca să nu se creadă că am exagerat.
Gaborul tinichigiu care imi este simpatic fiindcă „lucră”, este într-adevăr un om harnic.

http://youtu.be/kRHd1KRF72A

de frumoasa la 29 ianuarie 2015 - 09:59

HORA MARIES, fa.o pe „doamna” asta primarita. ca doar asa iti vei atinge scopul…cu unele cladiri din CAREI. CA ASTA va „doare” pe amandoi

de eniko la 29 ianuarie 2015 - 10:56

va cam tremura scrisu cand auziti de retrocedari frumoaselor?
sunt curioasa sa vad cu ce acxte a fost cedata cladirea unde a functionat clubul elevi.lor aruncati in strada de primarie ca sa dea la cine trebuie cladirea..cladirea a fost prima scoala romaneasca de baieti din carei si se numea NORMA.
va doare frumoaselor ca se afla adevarul?
cum ati trecut casele nationalizate in proprietatea famugliei tuliupane? urmasii celor nationalizati ar trebui sa taca ca voi sa puteti fura in liniste??/ mare sperietura pentru voi

de taciturn la 29 ianuarie 2015 - 11:07

frumoasa mamii …sefu stie ce faci in timpul serviciului?
ca sa vezi la cine plateste salar statu roman….

de Curiosu la 29 ianuarie 2015 - 12:21

Taciturn,n-ai ambitie daca nu ne zici si noua cine e si ce face „frumoasa”…(in timpul serviciului ).Unde e serviciul ala ca seful nu stie ce face „frumoasa” ?
Macar niste indicii…asa ca sa stim si noi !!!

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2015 - 13:02

@frumoasa la 29 January 2015 – 09:59

Dacă-mi traduci și mie din maghiară in română, ca să înțeleg cât de cât ce ai vrut să scrii, s-ar putea să te și bag in seamă frumoaso și să-ți și răspund, fiindcă sunt un tip politicos, respectuos cu doamnele.

Lasati un comentariu