A fost întronizat noul episcop al Covasnei și Harghitei

• publicat la: 15 februarie 2015
A fost întronizat noul episcop al Covasnei și Harghitei

În cadrul unei slujbe speciale la care au luat parte aproximativ două mii de persoane, noul episcop al Covasnei și Harghitei, Andrei Moldovan, a fost întronizat duminică, potrivit Agerpres.

Liturghia a fost oficiată de 18 membri ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, și de un sobor de preoți, după care a a urmat ceremonia solemnă, în cadrul căreia s-a dat citire gramatei mitropolitane de întronizare a episcopului Andrei și i-au fost acordate acestuia toate însemnele episcopale.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel i-a transmis noului episcop, prin intermediul unui mesaj, că lucrarea arhierească pe care o începe este „în același timp necesară și anevoioasă”, ținând cont că Episcopia Covasnei și Harghitei se află într-o zonă a României în care românii ortodocși se află în minoritate.

Și mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a vorbit atât la Te Deum oficiat sâmbătă seară, cât și la ceremonia de duminică de specificitatea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, care este o eparhie misionară, unde românii se află în minoritate.

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis un mesaj de felicitare și i-a urat succes în împlinirea slujirii la care a fost chemat.

„Domnul nostru să vă călăuzească, Sfântul Duh să vă inspire, Dumnezeu să binecuvânteze România!”, se arată mesaj.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu