Accident de muncă la Unimăt

• publicat la: 8 februarie 2015
Accident de muncă la Unimăt

La data de 06.02.2015, ora 14,20 lucrătorii Postului de poliție comunală Acâș, au fost sesizați prin apel 112, de către T. Sandor de 32 ani, administrator al unei societăți comerciale din Sărmășag, județul Sălaj, despre producerea unui accident de muncă în construcții la Unimăt. Polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 14,00, K. Zoltan, de 44 ani, din Sărmășag, care presta lucrări de construcții ca zilier, pentru o societate comercială din județul Sălaj, având punct de lucru în Unimăt, în timp ce lucra la etajul unei clădiri în construcție, a căzut de la înălțimea de 3 m, de pe balconul clădirii pe o platformă din beton, suferind traumatism cranian și toracic.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Satu Mare pentru îngrijiri medicale, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Baia Mare. În cauză se efectuează cercetări față de numitul T. Sandor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

La data de 06.02.2015, în urma activităților specifice desfășurate, lucrătorii Postului de poliție comunală Micula au reușit identificarea și prinderea numitului H. Dorin  de 21 ani  din Satu Mare, care  în  perioada 15-19.01.2015 a sustras dintr-un lăcaș de cult din localitatea Micula suma de aproximativ 8000 lei, fapta rămasă inițial cu autor neidentificat. Prejudiciul nu a fost recuperat. Cercetările continuă cu autorul în stare de libertate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La data de 06.02.2015, ora 11.30, pe DJ 194 la ieșirea din localitatea Nisipeni, C. Vasile de 44 ani, din localitatea Bercu, comuna Lazuri, județul Satu Mare, conducând autoturismul marca Ford, pe fondul efectuării manevrei de mers cu spatele fără să se asigure, l-a accidentat grav pe J. Zoltan, de 22 ani, din Nisipeni, care se deplasa pe partea carosabilă. După producerea evenimentului rutier conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat și localizat ulterior. C. Vasile a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. Conducătorul auto este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

La data de 08.02.2015, în jurul orelor 00.20, lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Petrești  au  fost  sesizați  prin Serviciul Apeluri de Urgență 112 de către L. Ștefănică de 48 de ani, din comuna Sanislău, judeţul Satu Mare, cu privire la faptul că numitul K. M., în vârstă de 16 ani, din Sanislău, aflându-se în incinta   unui bar din localitate, a distrus parțial o orgă profesională, cauzând un prejudiciu de 600 lei persoanei vătămate. În cauză se efectuează cercetări față de autorul faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 352 sancţiuni contravenţionale în valoare  de 31.260  lei.

11 şoferi au rămas fără permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 72 sancţiuni contravenţionale în valoare totală  de 19.700  lei.

Lasati un comentariu