Amenzi de 20.000 de lei la magazinele din judeţul Satu Mare care oferă reduceri şi promoţii

• publicat la: 25 februarie 2015
Amenzi de 20.000 de lei la magazinele din judeţul Satu Mare care oferă reduceri şi promoţii

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a aplicat un număr de 7 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 20.000 lei, după verificarea  magazinelor care au oferit promoţii (soldare, lichidare, promoţionale). Cei 10 operatorii economici verificaţi nu efectuau vânzări de soldare sau de lichidare a stocului, ci numai vânzări promoţionale.

În urma acţiunii de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus din perioada 2.02 – 6.02. 2015 au fost constatate mai multe deficienţe  şi anume, doi operatori economici din Satu Mare nu informau consumatorii asupra faptului  că oferta este în limita stocului disponibil,  iar  un Supermarket din România  cu punct de lucru  Satu Mare nu avea afişat  perioada promoţiei sau faptul că promoţia este în limita stocului disponibil.

Alţi  trei operatori din Satu Mare  şi un operator economic din localitatea  Berveni,  judeţul  Satu Mare nu aveau  preţul nou lângă preţul vechi barat la produsele supuse  comercializării  sau nu  aveau afişate preţurile la toate produsele expuse în vederea comercializării.

Un alt operator economic din Bucureşti, punct de lucru Satu Mare  avea expusă la comercializare pe un stand produse  de ciocolată Heidi şi Kandia care erau  prezentate ca fiind la promoţie, dar în realitate nu erau, sau  ciocolata ROM  expusă la comercializare care  nu avea preţul afişat conform modului prevăzut de lege.

Lasati un comentariu