Capace de canal sudate pe străzile Budapestei cu ocazia vizitei lui Putin

• publicat la: 17 februarie 2015
Capace de canal sudate pe străzile Budapestei cu ocazia vizitei lui Putin

 

Vizita presedintelui Vladimir Putin in capitala Ungariei a reusit să-i irite pe localnici chiar mai mult decât pe liderii europeni.

Măsurile de securitate luate de oficialii de la Budapesta intrec cele mai mari asteptări ale serviciilor de protectie, o bună parte din oras fiind practic inchisă.

Inclusiv clădirea Parlamentului Ungariei este una dintre zonele in care activitatea este perturbată de sosirea liderului de la Kremlin.

Accesul a fost restrictionat, iar o parte din angajatii institutiei s-au trezit marti dimineata că nu pot folosi cartelele de acces in clădire, informeaza publicatia ungară Politics.

Capacele de canal au fost sudate pe străzile Budapestei, iar centrul orasului a fost impânzit de politisti si trupe speciale.

Centrul Budapestei, blocat

Pentru locuitorii capitalei Ungariei, ziua de marti a fost una dintre cele mai lungi si enervante traite in ultimele decenii. Politia a informat ca mai multe artere rutiere care strabat inelul central al Capitalei si pietele publice au fost inchise inca de la ora 9:00 dimineata.

In pur stil comemorativ al deceniilor comuniste, premierul Viktor Orban pare sa pregatesca o atmosfera cat mai linistita pentru oaspetele de la Moscova, eliminand orice risc al unui protest inoportun.

Asta dupa ce, luni seara, 2.000 de persoane au protestat in Budapesta impotriva politicii pro-Moscova tot mai evidente a prim-ministrului.

integral pe business24.ro

comentarii

Lasati un comentariu