Careienii păgubiţi şi-au ales avocatul

• publicat la: 12 februarie 2015
Careienii păgubiţi şi-au ales avocatul

Joi, 12 februarie 2015, de la ora 18,00, la sediul Casei de Cultură Carei a avut loc sedinta de constituire a grupului de careieni care vor să acţioneze în instanţă  Electrica SA pentru întreruperea alimentării cu energie electrică în perioada 31 decembrie 2014  – 2 ianuarie 2015.

In perioada respectivă, a avut loc o avarie  la cablurile   de alimentare cu energie electrică ( vechi de peste 40 de ani)  în urma  căreia, mai mult de jumătate din populaţia oraşului a rămas fără curent electric. Datorită căderilor de tensiune  frecvente ce au precedat  pana prelungită de curent , mulţi careieni au rămas fără televizoare functionale sau altă aparatură electrocasnică , inclusiv centrale de apartamament.

Consiliul Local a mandatat doi consilieri, în persoana lui Ilie Ciută si Muller Ioan,  ca reprezentanti la întâlnirea de constituire a grupului care va desemna casa de avocatură ce se va ocupa de iniţierea procedurilor legale de recuperare a daunelor morale si materiale. Din partea primăriei Carei a fost prezentă Anca Demian, secretar juridic intermediar.

Cei aproape 200 de careieni au ales  un comitet  de 10 persoane care să  îi reprezinte atât la desemnarea  avocatului  cât si la  tratativele cu aceasta.

Ilie Ciută si Muller Ioan au făcut o scurtă prezentare a situatiei de fapt şi a intenţiilor Consiliului Local si a primăriei Carei iar apoi careienii au fost îndemnati să facă propuneri pentru alegerea comitetului reprezentativ.

Toti cei propusi au fost votati în unanimitate de cei prezenti, astfel că membrii comitetului  sunt Timoc Titel,  Birta  Barnabas, Fandli Vasile, Ţoca Cornel, Doina Incze, Sabău Mirela, Chiş  Antonela, Gnandt Arpad, Balog Csaba şi  Jugrestan Ioan.

Înainte de a fi lansate propunerile pentru  numele avocatilor, Fandli Vasile a  sugerat ca să se iniţieze  discuţii-înţelegeri cu cei de la Electrica SA pentru rezolvare pe cale amiabilă a problemei.

Au existat doar două propuneri pentru avocatul care să reprezinte interesele grupului de careieni păgubiţi. Primul nominalizat a fost  Conf. univ. dr. Ovidiu Podaru, de la UBB Cluj, ce face parte din baroul Cluj,având  câștigat la CEDO un proces pentru nouă foști revoluționari din Cluj iar al doilea nominalizat a fost  av. PETRUCA IOAN din cadrul Baroului Satu-Mare.  Membrii comitetului reprezentativ au ales la final ca avocatul clujean să reprezinte  păgubiţii  careieni, urmând  ca în scurt timp să aibă loc  o întâlnire şi cu av. Ovidiu Podaru.

 redacţia

comentarii

de puszika la 13 februarie 2015 - 09:05

puszika lacika… ai terminat cu marcare trecere de pietoni la ianculesti city????? bine plateste jeno din banii nostri pe toti somerii care nu trebuie la nimeni
http://www.buletindecarei.ro/2013/12/angajari-la-primaria-carei-cu-contract-prestari-servicii-unul-din-obiective-este-semnalizarea-trecerii-de-pietoni-din-ianculesti.html

Lasati un comentariu