Dezbatere publică pe model careian

• publicat la: 23 februarie 2015
Dezbatere publică pe model careian

Tot de Dragobete, sărbătoarea iubirii, primăria Carei a decis să organizeze o Dezbatere publică privind Strategia de Dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020. După şedinţa de Consiliu local de la ora 13,00, va avea loc această dezbatere,  tot în sala de şedinţe, dar de la ora 15,00.

Potrivit anunţului, sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii interesaţi, persoane fizice sau juridice, organizaţii ale societăţii civile sau nonguvernamentale, dar în limita locurilor disponibile.  Acelaşi anunţ menţionează că  pot lua cuvântul doar cei care s-au înscris în prealabil la Registratură!

redacţia

 

comentarii

de privitor la 24 februarie 2015 - 07:47

data afisarii este 17 februarie dar din data de 2 februarie primaria zice ca pune la dispozitie materialele si vreti sa credem ca este serioasa?

de silviu la 24 februarie 2015 - 09:00

primaru plateste gazeta finului pentru a incerca sa ia prin furt un loc de consilier liberal ca sa il ofere pesedistilor vsnduti laudmr pentru protectie si posturi si pamnturi date din rezerva statului catre agricultori!
vorbesc de marius ca era baut da de ce nu spun de beko cand a facut accident cu fordul primariei de a venit repede adisor sa curete locul si sa spuna ca el era la volan???
careienii nu uita nici ca primarul a facut din banii orasului fabricuta pentru baiat in capatul orasului cu utilajele primariei si a incercat sa le fure ianculestenilor pasunea ca sa faca la baietel padure de pin negru…si toti directorii prosti din satmar au dat cu subsemnatul rapid ca apoi sa nu mai stie pe unde sa se ascunda de consecinte!!!!
luati si srviti din capcvanele lui jeno primarul care are retinere pe saalr pentru datoriile la bugetul de stat…primarul care a semnat foile de parcurs la masina ford a primarie ca soferul iancsi sa faca naveta in ungaria xzi de zi si sa fie prins si cu trafic de tigari…diicotu prinde borfasii cu 10 baxuri de tigfari ..trupa iouji-lajos-ionut-jeno joaca tare la ponyvas bine paziti de frontierii tarii!

de piscoltu la 24 februarie 2015 - 09:18

nu mai mere cu fatutele tinere lajostata si ai inceput iar cu lorant sa scrieti de liberali..mare frica aveti de ei ca nu puteti cu nimic sa cumparati la ei si nici sa santajati…uj le ca stie careianul ce puteti si cum furati de la oameni ca voi ati falimentat tot ce afacere ati avut …nu spui si de cum ati distrus victoria carei si de buli de la ponyvas cu ioji???? nu spui de ce ai fost dat afara de la libwerali pentru afacera cu terenurile din carei si cu prefectul de atunci si el mazilit ca ati furat de la careieni 17ha impreuna cu pesedistii si ati bagat milioanele de euroi in pozonar???
inca mai ai actele prin care ati dat terenul de la drumul spre satumare si poti sa dai la gazetar sa scrie cum ati furat pamanturile careiului…

de Horia Mărieș la 15 martie 2015 - 20:38

Mă întreb doar, cu o extrem de mare doză denaivitate, oare cãt de mare este aportul personal (contributia) primașului la aceastâ „noua palmă” primită pe obrazul Romãniei, cunoacut fiind faptul, așa cum am mai scris pe aici referitor la prcentul dd 20% în valoare de aproape 4 milioane de €!bâgați în zseb, că Primăria Municipiului Carei a beneficiat în ultimii ani de un ajutor de cca. 20 milioane € (nerambursabili) din partea Comunității Europene ???

http://economie.hotnews.ro/zoom.html?desc=Foto:%20Hotnews&name=Scrisoarea%20Comisiei%20Europene%20privind%20intreruperea%20platilor%20pentru%20Romania%20pe%20axa%20III%20a%20POS%20CCE%20(fragment)&imgUrl=http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2015-03-11-19604820-41-scrisoarea-comisiei-europene-privind-intreruperea-platilor-pentru-romania-axa-iii-pos-cce-fragment.jpg

„Au inceput sa iasa la iveala noi intreruperi de plati de la Comisia Europeana si suspiciuni de frauda in proiectele europene derulate de Romania. In POSDRU, Comisia Europeana a refuzat momentan sa plateasca Romaniei 460 de milioane de euro, cerand Ministerului Fondurilor Europene sa reverifice cheltuielile certificate in proiectele europene si sa elimine potentialele erori. In Programul de Competitivitate economica, Comisia a intrerupt platile pe axa care finanteaza proiectele de IT si comunicatii, dupa ce a gasit indicatori de frauda la unele achizitii publice. HotNews va prezinta un document confidential al Comisiei Europene care descrie modul in care unele firme fac intelegeri ascunse pe banii europeni destinati Romaniei, „la umbra” incapacitatii de control a unor autoritati publice romanesti.

„Intelegerile ascunse” care ne-au scos din priza fondurile pentru IT
In 17 decembrie 2014, Comisia Europeana a intrerupt platile de fonduri UE catre Romania pe axa prioritara 3 – Tehnologia Informatiei si Comunicatii (TIC) din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), gestionat direct de Autoritatea de Management care se afla in subordinea Ministerului Fondurilor Europene (MFE) din februarie 2014.

„Programul Operational pentru Competitivitate a fost intrerupt pe 17 decembrie 2014, iar un raspuns a fost primit de la Autoritatea de management pe 24 februarie 2015. Serviciile Comisiei analizeaza in prezent raspunsul si vor informa statul membru privind evaluarea lor, la timpul potrivit”, a declarat, miercuri seara, pentru HotNews, Sophie Dupin de Saint-Cyr, purtatoare de cuvat a CE, pentru politici regionale.

Practic, in axa 3 a POS CCE, nici Comisia Europeana nu mai trimite bani Romaniei, nici tara nu mai cere bani de la Bruxelles in contul cheltuielilor facute in proiectele europene.

In tot acest timp, Guvernul se vede nevoit sa asigure, din imprumuturi temporare din Trezoreria Statului, platile interne catre beneficiarii care au derulat proiecte europene si au facut cheltuieli. „

Lasati un comentariu