Haos în primăria Carei. Fără buget ..deşi termenul a expirat

• publicat la: 20 februarie 2015
Haos în primăria Carei. Fără buget ..deşi termenul a expirat

Dominată de  orgolii politice şi variate interese, conducerea primăriei  Carei uită că trebuie să se supună de fapt legilor din România, statul  unde îşi desfăşoară activitatea.

Preocuparea  pentru  interzicerea amplasării de busturi ale personalităţilor marcante ale istoriei României pe teritoriul municipiului Carei, nu mai lasă administraţiei locale UDMR nici loc şi nici timp pentru iniţierea dezbaterii bugetului Careiului pe anul 2015.

Potrivit legilor în vigoare, bugetul unei localităţi trebuie aprobat în termen de 45 de zile de la aprobarea bugetului naţional. Termenul a expirat insa pe data de  14 februarie 2015!

În Republica municipiul Carei, cu primar şi viceprimar de la formaţiunea UDMR, legea este aleatorie.  Că doar suntem oraşul în care şoferul primăriei Carei a făcut timp de mai mult de un an  naveta la locuinţa sa din Ungaria cu maşina proprietate a primăriei Carei, pe cheltuiala acesteia. Nu mai aduc în discuţie faptul că   poliţia maghiară a descoperit la locuinţa din Ungaria a şoferului primăriei Carei  şi ţigări netimbrate . Nici faptul că noua clădire a primăriei Carei  nu este finalizată dar plăţile pentru lucrări sunt la zi şi nici faptul că în clădirea unde au birourile cei doi primari nu este acceptată Starea Civilă cu Sala de căsătorii ci este exilată la Centrul Social. La fel ca şi celelalte servicii care au orar cu publicul larg, adică masa contribuabililor careieni  care nu au reţinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat.

Suntem în data de 20 februarie 2015 şi încă municipiul Carei nu are buget pe anul 2015.  Dar municipul Carei este   împărţit în perimetre etnice când  vine vorba de amplasări de busturi ale personalităţilor româneşti. Pentru aşa ceva , primăria Carei a găsit timpul necesar.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Cristi la 20 februarie 2015 - 16:29

Si ce daca? O sa le faca cineva, ceva? Va rog sa ne anuntati daca primesc vre-o sanctiune de la Prefectura pentru nerespectarea legii sau Prefectul va gira ilegalitatea.

de Vio la 20 februarie 2015 - 17:08

asa credea si udreasa sau bombonel inainte de a fi luati si dusi cu duba….si credeti ca prefectu e scutit de duba?

de Horia Mărieș la 20 februarie 2015 - 17:56

Am o prpopunere.
Puneți dom’le grati la toate ușile și ferestrele de la Szarvas Fogadău, inchideți-i acolo, aruncați apoi toate cheile în mijlocul lacului Ianculești. Ca un fel de arest la domiciliu, sau așa ceva. Că tot acolo o să ajungă ei – până la urmă.
Puradei să le aducă de acasă ujina și să le dea haleala printre gratii.
Eu o să le duc țigi și pizza. Promit. Apă au de la Apaserv. D-aia ca_cafeaua.
Trai pe vătrai o să fie pe capul lor, nineacă! Se vor putea apuca și de gagicăreală. Între ei, exact ca la pãrnaie.
Vor putea să-i viseze pe Hrebe, Udrea, Băse, Borbely, Ghiță, Mazăre, Cozma, Govor, Vereștoy, cumnatul lui Ponta și pe alții ca ei.
Ca să-și aleagă modelul în viață.
Doar visele cu Udrea vor costa. Fiindcă alea sunt porno.
Alea cu EBA vor fi free of charge. Aia-i fată bună. Încă n-a pus mãna pe Nana. Urnează.

de hallo la 20 februarie 2015 - 21:03

domnu imi si lajos de ce nu dati tratamentul la timp la don tiberio???
lasati omu sa se chinuie ca sa va poata face voua serviciile???
penevasta emese ati bagat la primarie si a reusit la concurs sa faca de 2,5 si acum preda la seral la agro si daca nu este profesoara…iar lajos verifica personal daca utilajele primariei au facut podetul pentru baiatul de la unirea…mai dati si la don tiberio din pastile ca va rade lumea prin oras spagarilor

de Cristi la 21 februarie 2015 - 08:22

Am auzit ca masina confiscata de unguri a revenit la Primarie. Oare acest individ a primit vre-o pedeapsa pentru faptele sale. Macar un 10% pe trei luni de ochii lumii. E platit si el din bani publici, deci nu cred ca are dreptul primarul sa nu-l sanctioneze.

de Hahaha la 21 februarie 2015 - 11:24

Banc de weekend:

Primașul voia neapărat să-l facă cetățean de onoare de Nagykároly pe Bășică.
Dacă se grăbește, poate mai apucă să-l facă până pe 11 martie a.c. când primașul are proces vs. ANI la ICCJ.
Dacă nu se grăbește, e trist, fiindcă s-ar putea ca pe Băse și pe mulți alții de teapa lui să-i ia la intrebări DNA.
Oare domnișoara Kövesi cunoaște limba maghiară?
Ca să-l poată lua la ca lumea la întrebări pe primaș?

http://youtu.be/qWmqpOCNEHs

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 21:57

Să mai citim și ce scriu alții.
Cititorii noștri sunt intotdeauna mai inteligenți ca ai lor:

Marea învălmășeală și noul canibalism| VOCILE DREPTEI
Autor: Daniela Raţiu

Toți și-au făcut un calcul de la bun început. Toți au intrat în politică pentru protecție și pentru acces la resurse. Pentru bani, iar banii sunt ochiul dracului, iar dracul le-a luat mințile. Obsesia pentru putere și bani a șters orice granițe politice, orice urmă de morală. O mare învălmășeală de mame, fii, fiice, veri, amante, soții, prieteni, politruci, demagogi, corupți până-n măduva oaselor. Și-au dat mită unul altuia, mânjindu-se cu toții și având în minte că astfel, corupți cu toții, avându-se la mână, niciunul nu va rupe rândurile și nimeni nu se va putea băga între ei să le spargă frontul.

Rețeaua pe care au construit-o în timp este atât de amplă și aparent indestructibilă încât au simțit că au pus stăpânire pe România și că lor nimic nu li se poate întâmpla. Marea Afacere România nu s-a împiedicat în detalii de genul partide politice, politici sociale, competiție reală. Când numeri banii, detaliile acestea sunt irelevante. Ei sunt Marele Grup Infracțional, funcționând ca Marea Famiglie care a pus stăpânire pe România. Se schimbă între ei, se ajută, șterg urmele unii după alții dacă este nevoie.
Sentimentul de siguranță a fost atât de puternic încât și-au adus la furat mamele, fiii, fiicele, amantele, iubitele, soțiile, soții, familiile, prietenii. Au devenit Marea Famiglie. S-au nășit între ei, s-au căsătorit, au făcut copii, au întemeiat familii, au divorțat de ochii lumii, au făcut totul la comun, au păstrat totul pentru ei, între ei, și-au desăvârșit limbajul dublu. În public, dușmani, în spatele ușilor închise, frați de cruce. Frăția furtului de țară. Total, fără remușcări, fără scrupule.

Și nimic nu s-ar fi schimbat dacă Ucraina nu sărea în aer. Autismul lui Putin a declanșat efectul fluturelui ale cărui aripi au bătut prima dată la Moscova, apoi în Ucraina, Crimeea, Transnistria, iar reverberațiile acestor bătăi de aripi se resimt în toată lumea, rescriu hărți, relații diplomatice, economice și politice, desenează perspective într-o permanentă mișcare și nesiguranță. Unda care a străbătut România a stricat ordinea lucrurilor stabilite de Marea Famiglie. Mișcările brutale ale lui Putin pe harta Europei i-au determinat pe americani să își reevalueze poziția față de România. Corupția generalizată a făcut din România un teren de manevră unde se lovesc interese geostrategice care pun în pericol stabilitatea unei Europe epuizată de crize financiare și în derivă instituțională, străbătută de puseuri naționaliste și nostalgică după singurătatea națiunii, captivă într-un vis neterminat: al unei stângi ca-n basme.

Când americanii și europenii au ridicat pătura și au realizat dimensiunea corupției oficializate în România au realizat că focarul acesta de infecție riscă să fie poarta prin care putinismul poate fi importat în Vest, locul care poate genera probleme și strica un echilibru european deja fragil. UE și NATO nu își pot permite o Românie măcinată de corupție care astfel i-ar folosi nebuniei lui Putin. România și Polonia sunt în acest moment de o importanță strategică majoră pentru UE și NATO.

În aceste condiții, presiunea externă a fost și este uriașă și ea a exercitat fisurarea Marii Famiglii. Frica, perspectiva anilor de pușcărie, arestările și condamnările spectaculoase ale unor importanți membrii ai Marii Famiglii au reușit să fisureze legea tăcerii, structura de beton armat a sistemului. Desigur că nu vor reuși chiar să pulverizeze această structură, dar fisurile sunt importante. Așa a intrat frica precum o boală schimbând comportamentul, ierarhiile, fiecare căutându-și salvarea denunțându-se unii pe alții cuprinși de o adevărată euforie a delațiunii amestecată cu spaima, cu groaza, că e doar o chestiune de timp până ce procurorii pot ajunge la fiecare dintre ei.

Cum se privesc în ochii, ce își mai pot spune și cum se mai pot asigura unii pe alții că nu se vor vinde acum când neîncrederea, spaima, teama, frica au pus stăpânire pe Marea Famiglie. Mamele s-au întors împotriva fiilor, fiicelor, soții împotriva soțiilor, amantele împotriva amanților, fiii împotriva taților, prietenii împotriva prietenilor. E aproape un dans al morții, un ritual canibalic în care fiecare încearcă să își apere spatele convinși fiecare fiind că la prima mișcare greșită vor fi jertfiți, fiecare va încerca să își salveze pielea cu orice preț. Tot ce îi leagă se diluează și nu mai înseamnă nimic în comparație cu perspectiva anilor pe care i-ar putea trăi în spatele gratiilor în timp ce viața li se va scurge agonic, secundă după secundă, înghesuiți în celule strâmte cu ferestre murdare prin care cerul se vede încremenit decupat precum o carte poștală îngălbenită de vreme.

Se privesc cu neîncredere, adânc în ochii, căutând semnele trădării, al turnătoriei, își dau mâinile asigurându-se că nu se vor vinde, că vor fi alături până la capăt, iar nopțile sunt coșmaruri până când se crapă de ziuă și când fiecare telefon poate fi acel telefon care îi va chema la DNA. Fiecare cuvânt îi poate da de gol și astfel s-au trezit cu o poftă nebună de sânge al aproapelui, de sacrificare al celui care îi va putea turna. În mintea lor deja gândul a încolțit, se vor răzbuna într-un fel sau altul chiar dacă vor aștepta pentru asta cu anii. E un drum fără întoarcere.

Toate aceste trădări, aceste dezastre personale, aceste nopți petrecute în arest, în pușcării, acasă așteptând să vină duba, adună ca un mâl pofta de răzbunare. Iluminările și regăsirile spirituale sunt greu de imaginat într-o Mare Famiglie în care fiecare și-a vândut sufletul pentru arginți. În această mare învălmășeală, canibalismul este instinctul de autoconservare care e precum o lamă de cuțit care intră în carne până în plăsele.

Daniela Raţiu este jurnalist şi scriitor.

de lolek la 23 februarie 2015 - 15:22

doi csuriburi de carei care se cred mari mafioti daca fura si umilesc angajatii din primarie cu pretentiile loor/dau chefuri dupa chefuri ca sa aleaga pe cine numesc in posturi la primarie si la cine sa dea o caruta de lemne ca sa le aduca voturi/nevasta lui geza din primarie a fost angajata femeie de servici la cladirea primariei de pe progresului ca si ginerele primru,lui si ca si alti memn,bri de familie de la angajatii din primerie/

de denis la 23 februarie 2015 - 19:24

ce asteptatii de la 2 analfabetiii si ei 2 se dusmanesc

de gigica la 24 februarie 2015 - 08:18

suparati ca liberalii se tin tare si nu pot fi cumparati jenica si fotbalistu cauta pesedisti sa aduca in locul lor si taman pe nicu moldovan au gasit sa il propuna finul de primar la care gazeta se duc banii careinilor cu sutele de milioane..saracu nicu e obosit de cat a umblat dupa postul de director si a ramas doar cu speranta de a ajunge consilier supus dupa cum a promis la imi si jeno.

de barbu la 6 martie 2015 - 16:22

Primas de Carei, demisiaaaaaaaa !!!!!!

Lasati un comentariu