Statul vrea să limiteze accesul copiilor la calculator la 4 ore/zi

• publicat la: 1 februarie 2015
Statul vrea să limiteze accesul copiilor la calculator la 4 ore/zi

Responsabilii se gândesc să schimbe legile, astfel incât părintii care isi lasă copiii mai mult de patru ore in fata calculatorului sau a tabletei să fie amendati pentru neglijenţă.

Măsura apare in noua strategie a guvernului privind protectia copilului. Oficialii vor să sanctioneze familiile care nu-i imbracă sau nu-i hrănesc asa cum trebuie pe cei mici si nu-i consulta pentru decizii legate de viitorul lor.

Este un mod de recreere si ramane o sursa de informare, dar trebuie sa aiba limita. Parintii vor fi educati ca un copil lasat mai mult de patru ore pe zi in fata monitorului este supus unor riscuri imense si isi poate pierde echilibrul psihic. Mai mult, ei insisi pot fi acuzati de neglijenta si pedepsiti ca atare.

E drept, va fi nevoie insa de o schimbare a legii pentru ca abuzul de tableta si calculator sa fie catalogate ca neglijenta parentala. Si bineinteles ca va trebui stabilit si impactul asupra fiecarei grupe de varste in parte, in conditiile in care minori sunt toti aceia care nu au implinit 18 ani, iar impactul este evident mult mai mare la cei de cativa ani.

Fara a-si propune sanctionarea extrema, strategia insista si asupra altor comportamente considerate negative si inregistrate tot in familie.

„Neglijenta inseamna ca nu au cele necesare traiului, de la alimente, imbracaminte. Tot un fel de neglijenta pot fi acestea in exces, de pilda, hrana foarte multa”, a spus Elisa Ion, psiholog.

O altă prioritate a strategiei privind protectia copilului pe următorii sase ani este si schimbarea modelului de gandire al parintilor despre viitorul copilului. Alegerea liceului, a meseriei, a viitorului copilului trebuie facuta tinand cont de dorinta lui.

sursa stirileprotv.ro

comentarii

de Horia Maries la 1 februarie 2015 - 18:45

🙂 Ha ha ha 🙂

Statul vrea să limiteze? E bun bancul.
Nici părinții nu sunt în stare să facă treaba asta!

Ce o să mai fie oare și cu chestia asta?
Un nou impozit? Nu sunt destule cele cca 40 pe care le avem acum?

Oficialii care au gândit pedeapsa asta să plece intr-o vacanță fără intoarcere.

Sau

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=414853625348852&set=p.414853625348852&type=1&theater

Lasati un comentariu