Trei cutremure, într-o noapte. Unul la Satu Mare

• publicat la: 6 februarie 2015
Trei cutremure, într-o noapte. Unul la Satu Mare

Trei cutremure s-au produs, în noaptea de joi spre vineri în județele Buzău, Vrancea și Satu Mare, potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP),potrivit evz.ro.

Primul seism, cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a produs în județul Buzău, la ora 01:58, la o adâncime de 134 de kilometri. Acesta s-a resimţit în Covasna, Vălenii De Munte, Târgu Secuiesc și Râmnicu Sărat.

Un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 2,2 a avut loc la ora 04:04, în județul Vrancea, la o adâncime de șapte kilometri. Epicentrul seismului a fost înregistrat în apropiere de Nereju, Covasna și Focșani.

Al treilea cutremur, cu magnitudinea de 2.0, s-a produs la ora 04:11, în județul Satu Mare,în apropierea localității Halmeu, la o adâncime de șapte kilometri.

Alte două cutremure au mai avut loc in ultimele luni  în județ. Unul dintre ele,  cu magnitudinea de  2,5 a avut loc în 26 noiembrie 2014,seismul având loc la  o adâncime de 10 kilometri, în apropierea localităţii Turulung.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanță de 24 kilometri de Vinogradov, 24 kilometri de Csengersima, 25 kilometri de Satu Mare și 31 kilometri de Negrești-Oaș.

Un al  doilea cutremur s-a produs la data de 13 ianuarie 2015,  pe raza comunei Halmeu,având  o magnitudine de 2.1 grade, la  o adâncime de 5 km.

Lasati un comentariu