2 incendii în 2 zile la 2 ferme zootehnice. Mii de porci arşi, puii salvaţi

• publicat la: 2 martie 2015
2 incendii în 2 zile la 2 ferme zootehnice. Mii de porci arşi, puii salvaţi

 

Peste  4.000 de porci au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit, duminică după-amiază, la o fermă din Livada. judeţul Satu-Mare.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiaza, în jurul orei 16:00, când în fermă se aflau doar doi muncitori. Ei au fost cei care au dat alarma însă, în faţa unui foc atât de mare, nimeni n-a avut ce face.

Reprezentanţii ISU au intervenit cu cinci autospeciale şi cu o ambulanţă SMURD, pompierii ajungând la faţa locului când incendiul cuprinsese deja o suprafaţă de aproximativ 3.200 de metri pătraţi.

Flăcările s-au văzut mai întâi la acoperişul unei hale, spun oamenii, dar s-a extins cu repeziciune şi la cea de-a doua. Cei peste 4400 de porci aflaţi înăuntru n-au mai putut fi salvaţi. Pompierii s-au luptat cu flăcările, astfel încât acestea să nu cuprindă şi alte clădiri.

Cauză probabilă a incendiului este producerea unui scurt circuit electric la instalaţia electrică.

După incendiul devastator de la Livada, în urma căruia au ars de vii peste 4000 de porci, un nou incendiu a izbucnit, azi, 02 martie 2015, la o fermă de pui din Sanislău.

La ora 12.32, Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autoscară, în  localitatea Sanislău, unde a izbucnit un incendiu de amploare la o fermă zootehnică de creştere a puilor, aflată în proprietatea firmei S.C. AVE IMPEX S.R.L.

Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei, ajungând la locul intervenţiei, au constatat că ardea acoperişul halei de creştere intensivă de pui,  cu posibilităţi de propagare la halele învecinate.  În interiorul halelor se aflau aproximativ  10.000 de pui.

Datorită faptului că incendiul se extinde  cu repeziciune la acoperişul halei, existând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Dan Gheorghe, la faţa locului s-a deplasat S.V.S.U. al comunei Sanislău cu autospeciala din dotare, care a intervenit pentru limitarea propagării incendiului.

Au ars: acoperişul halei de creştere intensivă a puilor, pe aproximativ 300 m.p.

Datorită intervenţiei prompte a echipajelor Secţiei de Pompieri Carei, au fost salvaţi toţi cei 10.000 de pui.  Cauza probabilă a incendiului a fost, scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.  Din  fericire nu au existat victime.

Lasati un comentariu