50% promovabilitate la concursul pentru posturile de Inspector Şcolar General

• publicat la: 24 martie 2015
50% promovabilitate la concursul pentru posturile de Inspector Şcolar General

Doar 21 de judeţe vor avea Inspectori Scolari Generali în urma concursului pe post din data de 20  martie 2015.

Unii dintre candidaţi s-au retras  iar alţii au fost respinşi în urma probelor de concurs. Singurul candidat sătmărean pentru postul de Inspector general,Claudiu Mondici , actualul deţinător al funcţiei amintite, s-a retras din concurs,  de la proba scrisă.

Astfel, pentru 20 de inspectorate şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti va fi organizat un nou concurs.Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate cele 42 de posturi de inspectori generali şcolari, după aproape 10 ani de la precedentul concurs.

La concursul organizat în perioada 11-20 martie au fost depuse 57 de dosare, cei mai mulţi candidaţi fiind din Mehedinţi (şase), Buzău şi Mureş (câte trei). În restul judeţelor au fost câte unu sau doi candidaţi.

Ministrul Educaţiei a aprobat, în 4 februarie, ordinul privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general şi inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare, precum şi de director al Casei Corpului Didactic.

redactia

comentarii

de elev la 25 martie 2015 - 09:48

daca inspectorii generali se retrag d ela concurs de bine pregatiti ce sunt atunci cum pot sa aiba pretentii sa se ocupe de armata de profesori din judet care sunt pusi sa ne invete pe noi?

Lasati un comentariu