“Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”. Lansare de carte

• publicat la: 11 martie 2015
“Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”. Lansare de carte

Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește joi, 12 martie 2015, lansarea celei mai recente cărți ce poartă semnătura scriitorului Dan Marius Cosma, “Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”. Evenimentul editorial este organizat sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Biblioteca Județeană Satu Mare și Biblioteca Comunală Crucișor și se va derula în Sala multimedia, în prezența autorului, cu începere de la ora 1400.

Acest eveniment editorial va primi salutul cuvenit din partea Lacrimei Camelia Istrăuan, directorul interimar al instituției gazdă, a colegei de breaslă Marta Cordea, lectorul cărții, a gazetarului Voicu D. Rusu, și a d-lui Aurel Pop, directorul Editurii Citadela.

Fiu al satului Crucișor, în pofida tinereții sale, Dan Marius Cosma s-a făcut deja cunoscut în peisajul cultural sătmărean. Alături de nume sonore care aduc faimă pământurilor udate de Someș, acest tânăr vine să întregească pleiada minților luminate ale Sătmarului. La doar 37 de ani publică, iată, cea de-a opta carte a sa, de această dată un volum de memorialistică. Este vorba despre anii copilăriei, petrecuți în Crucișorul natal, în localitatea Valea Vinului și mai apoi în orașul Baia Mare. În paginile cărții descoperim povestea unui băiat de la țară ajuns la oraș, preocupat de pictură, de lectură și, ulterior, de scris, a cărui existență se desfășoară pe parcursul anilor 80 ai secolului trecut, în plină epocă ceaușistă., a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment sunt invitați să participe autorități publice locale, oameni de cultură, reprezentanți ai presei locale, bibliotecari și apropiați ai autorului, iubitori ai genului literar.

Scurtă schiță biografică a autorului:

Dan Marius Cosma s-a născut la 8 septembrie 1977.

La vârsta de 23 de ani, în anul 2001, este absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității din Oradea.

A publicat articole și proză scurtă în mai multe reviste din țară și din municipiul Satu Mare: Dilema Veche, Plumb, Citadela, Confluențe, Eroii Neamului.

În anul 2012 vede lumina tiparului monografia comunei Crucișor, iar în 2013 apare monografia localității Măriuș.

Este autor al romanelor Duhul eclipsei (2009), Corina (2010), Cristian Dinstele (2012), Dragostea ca un război de uzură (2013), Cetățuia (2014), apărute la editura sătmăreană Citadela.

Este premiant al Anului editorial sătmărean 2012, secțiunea proză, pentru romanul Cristian Dinstele.

Din anul 2008 își desfășoară activitatea la biblioteca locală din comuna Crucișor, fiind apreciat pentru munca și strădania sa de întreaga comunitate și de toți colegii de breaslă.

Lasati un comentariu