Cazul Șova și efectele lui

• publicat la: 30 martie 2015
Cazul Șova și efectele lui

Premierul Victor Ponta a cerut luni unui grup de jurnalişti aflați la Parlament, înainte ca aceştia să îi adreseze vreo întrebare, să îi prezinte un bon fiscal dacă își doresc ca el să le răspundă la întrebări.

„Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări!”, a spus Ponta, după care a reluat ideea că el răspunde doar celor care îşi plătesc taxele şi a intrat în biroul preşedintelui Senatului.

Premierul Victor Ponta a anunțat luni pe Facebook că nu va mai răspunde la întrebările jurnaliștilor care fac parte din companii care „fac evaziune fiscală”. Anunțul premierului a venit după ce luni a susţinut că nu înţelege întrebarea unui jurnalist care l-a chestionat pe seama cazului Dan Șova.

Întrebat dacă senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Şova vor fi sancţionaţi pe linie de partid având în vedere că există o decizie a Biroului Permanent Naţional ca toate astfel de cereri formulate de către procurori trebuie avizate favorabil, Ponta a răspuns că nu doreşte să comenteze acest lucru, susţinând că nu înţelege întrebarea.

„Până nu înţeleg întrebarea, nu doresc să vă comentez”, a spus Ponta.

Ulterior, Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj, pe care îl redăm integral:

„Doresc să lămuresc situația foarte clar și să explic refuzul meu de azi de a răspunde la întrebarea unui anume jurnalist (și chiar aș dori să aflu parerea celor care citesc această pagina de FB!).

Ocupând o funcție publică, plătită din banii contribuabililor, este corect și obligatoriu să răspund la întrebările (și să particip la emisiunile) tuturor reporterilor și jurnaliștilor reprezentând companiile de presă care plătesc corect taxe și impozite – oricât de critice sunt acestea fata de activitatea mea!
Ca șef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie să dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți. Și primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora!
Dacă patronii și managerii lor se hotărăsc să intre în legalitate și normalitate înseamnă că scopul a fost atins. Altfel nu aș face decât să încurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se află chiar ei în culpă). Aștept cu interes opinia dvs. și vă mulțumesc!”

Lasati un comentariu