Înscrieri la Tabăra internaţională de sculptură ,,Drumuri brâncuşiene’’

• publicat la: 18 martie 2015
Înscrieri la Tabăra  internaţională de sculptură ,,Drumuri brâncuşiene’’

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează a treia ediţie a taberei internaţionale de sculptură „Drumuri brâncuşiene”.

 În cadrul acestei tabere va avea loc Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri brâncușiene” de la Craiova, care se vrea, la această a III-a ediție, să fie o provocare pentru artiști. Conducerea instituției organizatoare, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, a anunțat, ieri, că personalitatea maestrului Tudor Gheorghe și creația sa vor fi cele care trebuie să îi inspire pe sculptorii ce doresc să participe la tabără. Până pe data de 1 mai 2015, aceștia vor trimite, pe lângă CV și un portofoliu cu opere reprezentative, și macheta lucrării pe care o vor realiza la Craiova. Juriul – din care vor face parte și maestrul Tudor Gheorghe, ca și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu – va decide care vor fi cei opt artiști care, pe întreg parcursul lunii august, vor lucra în piatră de Vratsa în cadrul taberei.

Juriul va selecta participanţii la simpozion pe baza CV-ului şi portofoliului profesional ce vor fi trimise prin e-mail de către fiecare participant, până la data de 01 mai 2015.

Artiştii vor  sculpta sub privirile publicului, iar operele realizate vor contribui la îmbogăţirea patrimoniului monumental al municipiului Craiova.

Ele vor deveni proprietatea oraşului.


Vă prezentăm în continuare calendarul evenimentului:

Doritorii trebuie să trimită CV-ul profesional şi portofoliul de lucrări reprezentative, precum şi o fotografie a machetei sculpturii pe care  intenţionează să o realizeze la Craiova pe adresa de mail tradem@tradem.ro, până la data de 01 mai 2015

Simpozionul va începe la 01 august 2015, ora 10,00 şi se va încheia la 30 august 2015, ora 10,00

Sculptorii  trebuie să finalizeze opera la locul de lucru, în termen de 30 zile.

Materiale şi echipamente

Sculpturile vor fi realizate în blocuri de piatră de Vraţa, fiecare bloc cu dimensiuni variabile (aprox. 1,5-2 metri cubi). Fiecare sculptor va avea la dispoziţie facilităţile de bază (apă, electricitate şi macara de două ori pe săptămână),  dar va lucra cu propriile unelte specifice, de sculptură şi finisaj. Simpozionul va avea loc indiferent de vreme, în perioada stabilită.

Remuneraţie:
După finalizare, lucrările devin proprietatea oraşului Craiova şi se achită fiecărui sculptor, primele, reprezentând contravaloarea drepturilor de autor, în cuantum de 11 000 de lei net (echivalent a 2500 de euro).

In prima zi a simpozionului se achită fiecărui participant 30% din prima drept de autor (din 11 000 de lei)

În cazul nefinalizării, sau finalizării parţiale lucrările nu se achiziţionează şi nu se mai achita alte sume compensatorii.

Clauză specială:

Autorul transmite, în mod irevocabil beneficiarului, dreptul de proprietate asupra suportului material al lucrării ce face obiectul prezentului contract, precum şi dreptul patrimonial neexclusiv, conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Obligaţiile participanţilor:

Artiştii vor lucra pe amplasamentul stabilit, având în vedere răspunderea pentru propria securitate, cât şi a celor din jur.

În prima zi a simpozionului vor prezenta asigurarea de răspundere civilă referitoare la propria persoană, în caz contrar vor semna, pe răspundere proprie, acordul privind renunţarea la orice pretenţii din partea organizatorului, în acest sens.

Cazarea:
Cazarea va fi asigurată de organizatori începând cu data de 01 august 2015, până la 31 august 2015. Masa şi transportul se asigură de către participanţi.

Vizibilitatea evenimentului:

Mediatizarea va fi asigurată prin comunicate de presă în ziare, televiziune şi în publicaţiile de specialitate.
Publicul larg va fi informat prin afişe, invitaţii, anunţuri în presa locală, ştiri difuzate la radiourile locale şi naţionale.

Înscrierea participanţilor:
Înscrierea la simpozion se va realiza prin trimiterea la adresa de e-mail: tradem@tradem.ro  a următoarelor documente:

• Formular de înregistrare

• Prezentul Regulament, semnat şi datat

• Curriculum Vitae

• Portofoliu cu lucrările reprezentative

• O fotografie a machetei lucrării ce se doreşte a fi realizată la Craiova

• O fotografie recentă a artistului în alb – negru
Documentele trimise nu vor fi returnate .

Am luat la cunoştinţă şi sunt de acord cu cele precizate,

Data,                                                       Semnătura,

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0733 678 090 (Cosmin Dragoste), 0725 226 855 (Violeta Grigorie), 0767 578 083 (Luiza Mitu) sau pe e-mail tradem@tradem.ro.

FORMULAR DE INSCRIERE

SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL DE SCULPTURĂ ÎN PIATRĂ

 ”DRUMURI BRÂNCUŞIENE”,

Ediţia a III-a

Craiova, România, 2015

Data: 01 – 30 august 2015

Locul: Craiova, Dolj

Numele de familie, prenumele:

Data şi locul naşterii:

e-mail:

Telefon:

Adresa poştală:

Web site :
Subsemnatul  ………………………….  am citit Regulamentul Simpozionului International de Sculptură în Piatră ”Drumuri Brâncuşiene”, Craiova 2015 şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile impuse.

Data,                                                                                                                                                   Semnătura,

Formularul se completează şi se trimite la adresa de e mail tradem@tradem.ro

Lasati un comentariu