Mesajul Mitropolitului Andrei la Marșul Pentru Viață

• publicat la: 21 martie 2015
Mesajul Mitropolitului Andrei la Marșul Pentru Viață

 

Sâmbătă, in mai multe localitati  din tara au avut loc Marsuri pentru Viata. La Cluj-Napoca , peste  2000 de români au luat parte, la Marșul Pentru Viață organizat în centrul municipiului . Aceștia au binecuvântat viața și au vorbit în numele copiilor cărora le este interzis dreptul la viață prin intermediul avortului, scrie napocanews.ro.

Peste 21.000.000 de copii au fost uciși în România din 1965 încoace, iar astăzi doar la nivelul Clujului au loc zilnic 16 avorturi, peste 600 la nivel național.

”Acțiunea nu este împotriva cuiva, ci este pentru ceva. Ne-am adunat aici ca să binecuvântăm viața și nu moartea. Mă voi opri la două-trei citate din Biblie, care sunt foarte limpezi. Cea mai importantă slujbă creștină este la Paști. Și în pericopa evanghelică îl auzim pe Sf. Ioan Teologul zicând: ”La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Toate prin El s-au făcut și nimic din ce s-a făcut, fără de El nu s-a făcut. El este Viața. Hristos este Viața. Tot în Evanghelia după Ioan, în Capitolul 15, de data aceasta o spune chiar Domnul Iisus Hristos: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”. De la El vine viața, moartea vine din altă parte și atunci realizați de ce ne-am adunat astăzi aici. Dacă citim chiar primele file ale Sfintei Scripturi vom vedea în Cartea Facerii, Cap. 3, Versetul 20, că după ce la toate viețuitoarele Adam le-a pus nume, i-a dat nume și soției sale, i-a spus Eva, pentru că înseamnă ”viață” și avea să fie mama tuturor celor vii. Important ar fi ca și pe cei ce au o oarecare reținere să-i putem determina să creadă lucrurile acestea, că Dumnezeu este Dumnezeul Vieții și nu al morții. Dacă toate acestea sunt adevăruri de credință, este și o consecință practică, catastrofală, legată de împuținarea nașterilor. Sociologii ne spun că nu numai România, ci toată Europa creștină se împuținează. Atunci o apoftegmă pe care o repet adesea, o repet din nou: dacă vrem ca lucrurile să se redreseze și pe plan social, ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă cel puțin trei copilași: unul pentru mama, altul pentru tata și celălalt pentru Biserică și Țară”, a precizat ÎPS Mitropolit Andrei.

Lasati un comentariu