Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a împlinit 98 de ani

• publicat la: 19 martie 2015
Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a împlinit 98 de ani

Președintele de onoare al Partidului Național Liberal (PNL), Mircea Ionescu-Quintus, a împlinit, miercuri, 98 de ani. Liberalul a fost omagiat în plenul Senatului, relatează Agerpres.

”Președinte al Senatului, senator timp de două mandate, un om care a dus flacăra liberalismului timp de opt decenii, aniversează miercuri 98 de ani. Este vorba de președintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la înalta tribună a Senatului, doresc să-i urez ‘La mulți ani!’ în numele dvs., viață cât mai lungă, sănătate, fericire și vă adresez și dvs. să ajungeți la această vârstă venerabilă ca reprezentanți ai partidelor pe care le aveți în spate”, a afirmat Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL din Senat.

Vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru i-a transmis „maestrului Quintus” aceleași felicitări și urări de sănătate.

„Sperăm și în viață și în politică să călcăm pe urmele dumnealui și exemplul pozitiv care l-a reprezentat să fie bine primit de către noi toți, unii să încerce chiar să-l depășească”, a spus senatorul Ioan Chelaru, președintele de ședință al plenului de miercuri.

Aflat la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, acesta a declarat:

„De 70 de ani sunt membru PNL, prin urmare, de 70 de ani trăiesc în această mare familie liberală, din care nu m-am desprins nicio clipă (…) Mă simt obosit, dar foarte bine. În PNL ne aflăm de la înființarea lui, când zic ‘ne aflăm’, bunicul meu a fost membru fondator, în 1825, al primei Organizații liberale din Prahova. În 1825. După aceea, tatăl meu, care a fost de nouă ori parlamentar liberal, bunicul a fost și primar și senator liberal, apoi tatăl meu a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și de nouă ori parlamentar liberal de Prahova și a urmat nepotul lui, despre care nu vreau eu să vorbesc. Atât am simțit, astăzi, că sunt iubit și că felul meu de a mă purta, total diferit de purtarea majorității, din nefericire, a oamenilor politici, este de prietenie. Vreau să vă spun, dincolo de  felicitările primite de la toți președinții partidelor și foști președinți ai țării, am primit multe felicitări de la adversari politici. Așa cum am făcut eu politică, cum am fost învățat să fac politică, încerc să fac și acum”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Mircea Ionescu Quintus a subliniat faptul că PNL nu a fost niciodată scos în afara legii.

„Îmi amitesc foarte bine că a fost o perioadă în care am rezistat, ca liberal, din această cauză am și pătimit împreună cu mulți colegi, din partidul nostru, și din Partidul Național Țărănesc. Îmi amintesc, tot așa de bine, că PNL, ceea ce se știe puțin, nu a fost niciodată scos în afara legii, nici de către dictatura comunistă. Este sigur, noi nu ne-am reînființat, în 1990, ne-am reînscris la Tribunalul de București, continuând o tradiție neîntreruptă, care, iată, anul acesta facem 140 de ani. Unora li s-ar părea cam mult. Important este că acest partid a dăinuit, pentru că s-a reîmprospătat tot timpul”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Pe de altă parte, președintele de onoare al PNL a confirmat că va participa la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire, la Alba-Iulia.

Scriitorul și omul politic Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18 martie 1917 la Cherson, în Crimeea (Ucraina), unde familia era refugiată.

Mircea Ionescu-Quintus, președinte de onoare al PNL, a absolvit Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești (1927 — 1934); este licențiat al Facultății de Drept din București (1938); specialist în drept și procedură penală.

A fost președinte al Organizației județene Prahova a PNL (1990 — 1993); în această calitate, în perioada februarie — iunie 1990, a fost membru al CPUN, județ Prahova; vicepreședinte al PNL (1990 — 1992); președinte al PNL (din 26 februarie 1993, până în 17 februarie 2001); deputat de Prahova în prima legislatură postdecembristă, ales pe lista PNL la 20 mai 1990; vicepreședinte al Adunării Deputaților (18 iunie 1990 — septembrie 1991).

Lasati un comentariu