Proteste în Bucureşti şi în ţară

• publicat la: 25 martie 2015
Proteste în Bucureşti şi în ţară

Sute de persoane protestează la Universitate, miercuri seară, faţă de avizul negativ dat de senatori în cazul cererii procurorilor DNA de reținere și arestare a lui Dan Şova şi a procurorilor DIICOT de începere a urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian.

Oameni de toate vârstele s-au adunat, miercuri seară, în zona fântânii de la Universitate, pentru a protesta faţă de respingerea de către Senat a cererii procurorilor de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Șova, dar și a cererii procurorilor DIICOT față de începerea urmăririi penale față de Varujan Vosganian, vor dat în 12 februarie.

Ei afişează şi scandează mesaje precum „Vrem dreptate!”, „Fără imunitate!”, „DNA să vină să vă ia! Şova + Vosganian”, „Nu şovăim” sau „Dan ş-o va lua”.

–––

553 de persoane au anunțat că vor participa la un protest, vineri la ora 18.00, la Piața Unirii din Cluj, împotriva imunității parlamentare.

”Milităm pentru menținerea i munitatii doar pentru declarații politice. Nu dorim folosirea ei că paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 în Piață Unirii din Cluj! UPDATE: Dan Șova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să își bată joc de popor și de justiție, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieșit în noiembrie!”, scrie pe grupul protestatarilor din Cluj,

De asemenea, și în București va avea loc un protest, în seara zilei de miercuri, la ora 18.00, în Piața Universității. Pe pagina de Facebook a fost postat același mesaj.

Protestele au loc după ce Senatul a votat împotriva încuviințării cererii de arestare formulată de DNA în cazul lui Dan Șova. Senatorul PSD este acuzat că a săvârșit trei infracțiuni de abuz în serviciu, privind atribuirea unor contracte ilegale la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Totodată, Dan Șova, urmărit penal din iulie 2014 în acest dosar, ar fi trimis la DNA, la sfârșitul lunii februarie, 11 procese verbale false, prin care încerca să se dezvinovățească de implicarea în încheierea celor trei contracte semnate cu complexele Turceni și Rovinari.

sursa ziare.ro

comentarii

de dimitriu radu mihai la 26 martie 2015 - 06:16

vreau sa va informez ca domnul Sova este anchetat pentru fapte care nu au nimic in comun cu viata parlamentara,toate cele cerute s-au intamplat cand domnia sa nu era parlamentar deci nu este o problema a DNA ci a judecatorilor daca a comis acesta fapta.Pentru o nentelegere intre case de avocatura vezi casa de avocatura Gheorgiu nu trebuie sa frangem viata politica a unui tanar de viitor al nostru.Cat priveste iesirea in strada a unor MANIPULATI de marele PNL+PDL va spun ca este o manipulare ,ce se vrea in schimb este rasturnarea guvernului si alegeri anticipate ce arata incapacitaea marelui partid de asi face o majoritate ca sa rastoarne guvernul.Au vazut ca nu se poate cu presedintele si nici cu DNA atunci ce au zis ceea mai buna solutie este sa sa intoarcem la popor ca si asa l-am mintit destul si este credul,uite asa se face politica in acesta tara.

de burebista la 26 martie 2015 - 08:35

adica penalul sova nici usturoi nu a mancat si nici gura nu ii pute. vreti sa ne spuneti ca e normal ca a ajuns in parlament unul care a jefuit si a furat? udmr a votat ieri pentru protejarea penalului sova ca sa intoarca serviciul oferit de psd pentru penalul borbely si el tot pentru ca nu are nimic cu viata parlamentara.cu asa gandire o sa ajungem sa votam si criminali in parlament ca doar ce are parlamentul cu crimele alesilor?!la fel ca in cazul primarului kovacs care conduce un oras si cere locuitorilor sa isi plateasca taxele si impozitele dar el are retinere pe salar pentru ca nu vrea altfel sa isi plateasca datoriile la stat.

de Horia Mărieș la 26 martie 2015 - 12:09

@dimitriu radu mihai la 26 March 2015 – 06:16

Domnule dragă, de unde ai copiat cele despre care ai vrut să ne informezi?
Mai ales alegațiile halucinante referitoare la faptul dacă anchetarea lui Șova este treaba DNA sau nu?
Bag samă că astea provin mai mult ca sigur de pe un site pe care scriu postaci ai PSD.
Faci si dumneata ca Ponta la teza de doctorat, adică folosești din greu metoda copy & paste (dacă cumva știi ce este aia) și incerci să vinzi castraveți grădinarului? Păstrează bine aceste informații, dar numai pentru dumneata.

de Horia Mărieș la 26 martie 2015 - 12:12

PS @dimitriu radu mihai la 26 March 2015 – 06:16

„Tânărul ăla de viitor” numit Șova o fi el al dumitale și al babei miruitoare numită Jiga, dar nu este în nici un caz „al nostru” și cu atât mai puțin al meu. Spală-te dumneata pe cap cu plãngăciosul și milogul ăla, pe mine poți să mă slăbești cu el.

Lasati un comentariu