România bogată vs. România săracă

• publicat la: 29 martie 2015
România bogată vs. România săracă

România este ţara contrariilor sau dacă vreţi, ţara tuturor posibilităţilor!

În Bucureşti, capitala ţării, 5 copii premianţi adorm înfrigurati într-o casă cu o singură cameră, care stă să se dărâme peste ei  şi tot în capitală,unii membrii ai guvernului nu îşi pot justifica marile averi  acumulate în scurta lor trecere pe la Palatul Victoria.

O mamă îşi întretine 5 fete premiante dintr-un salariu de 300 de lei si are tăria să afirme:  „Cu aşa copii minunati, nu mă consider un om sărac” , in timp ce  tot felul de fanfaroni ajunşi pe scaunele de ministrii pe criterii politice sunt preocupati doar de a găsi noi modalităţi de a păcăli  statul si a-şi dirija fondurile publice către buzunarul personal.

Egocentrici…”Mie  să-mi meargă bine, iar ceilalti n-au decât să crape!” . Unora dintre miniştrii sau parlamentari nici că le pasă de faptul că Sărăcia îi lasă fără diploma pe mii de tineri din România sau că mare parte din mintile noastre luminate, formate la şcoala românească, sunt gonite din ţară de lipsa  de sprijin şi de conditii optime  afirmării lor.

Poate puteam să fac mai mult”, spune Daniela Mandache. „Dar nu stiu ce. Eu doar muncesc, atât.” Spală scări de bloc, pentru 300 de lei pe lună. Face pe menajera in case bogate si, pentru un ban in plus, cară containere de gunoi. Din acest salariu si din alocatie isi tine copilele in scoală si incearcă să le invete că bogăţia nu se rezumă la bani. Colegii râd de ele, pentru că au haine putine si rechizite demodate. Ele cred insă că si un copil sărac poate face orice îşi doreste, cu conditia să aibă voinţă.

Nu am incercat să fac din sărăcie un handicap. Nu m-am considerat un om sărac, având asa niste copii minunati”, spune cu demnitate Daniela Mandache, mama celor 5 fete premiante din Bucuresti. Demnitate de care nu dau însă dovadă toţi cei desemnati să  dirijeze destinele acestui popor. Interesul personal îngroapă orice urmă de demnitate la cei care astăzi stau la coadă în faţa DNA, făcând neîncăpătoare spaţiile din arestul Politiei pentru fapte inimaginabile pentru un contribuabil de rând. Ba se mai şi eschivează de la a da socoteală pentru faptele lor, fugind din ţară, cum este cazul deputatului Marko Attila, nepotul lui Marko Bela.

Ultimul ministru de finanţe, Darius Vâlcov , are o avere  impresionantă dacă stăm să socotim că a avut salariu de bugetar. Hoteluri de lux, peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri, case de vacanţă în mai multe ţări străine şi multe milioane de euro ascunse în pereti falsi ai unora dintre locuintele detinute sunt descoperite de către organele de control si făcute publice.

Potrivit Aliantei Nationale a Studentilor din România , 40% dintre studentii aflati in 2013 în ultimul an, la 20 de universitati din tară, au renuntat la scoală din lipsa de posibilităţi materiale. Cei mai multi dintre studentii care abandonează studiile sunt din provincie. După ce au fost admisi la facultate, ei isi dau seama ca nu-si permit să se întreţină, să plătească o cazare si materialele de studiu. Unii dintre ei primesc burse sociale, dar banii nu acoperă toate cheltuielile.

Câţi tineri dormici de învăţătură si-ar putea continua studiile cu 10 milioane de euro? Câte vieti ar putea fi salvate in spitale cu această sumă?

Din păcate, situaţia a scăpat de sub control si acum e mult mai greu de revenit la normal. Ani de zile, cei care gestionează banul public au confundat visteria ţării cu buzunarul propriu. La fel şi în cazul unor primării, mai ales cea careiană.

Dacă ar fi să ne luăm după informațiile oferite de un fost viceprimar al Slatinei, Vâlcov ar avea 10 milioane de euro și case în Franța, Belgia, Elveția, Monte Carlo și Italia.

DAN BĂLĂȘESCU, fost viceprimar al Slatinei, îi trimitea, în urmă cu aproape 5 ani, o scrisoare premierului de atunci, EMIL BOC, scrie pesurse.ro.

”Domnule Prim-Ministru,

Revin asupra sesizării mele anterioare cu noi dezvăluiri care privesc atât Corpul de Control din subordinea d-voastră, cât şi instituţiile care se ocupă de siguranţa naţională (SRI şi SIE), precum şi Parchetul General, în legătură cu clanurile de tip mafiot şi grupările infracţionale din judeţul Olt, coordonate de primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

Astfel, în ceea ce priveşte averea acestuia:

– Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume.

– Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.

Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucureşti. Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov). Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. (…) Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia. Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Slatina, Vâlcov a transmis mesajul că acestea sunt în slujba SRI. şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.

Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.

Potrivit procurorilor DNA, o mare parte din sumele de bani erau provenite din infracţiuni de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, erau direcţionate pentru obţinerea de avantaje materiale de către Darius Vâlcov (Hotelul City Slatina). Banii ajungeau printr-o filieră de firme, în baza unor contracte comerciale fictive.

Potrivit prezentării hotelului, de pe pagina oficială, hotelul a fost lansat “în anul 2013 din dorin’a de a oferi servicii de Înalta calitate hotelieră. City Hotel Slatina se pozitionează în topul hotelurilor din judeţul Olt, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al nivelului serviciilor oferite.” Are un restaurant cu specific international are o capacitate de 150 de locuri.

În urma perchezițiilor efectuate  în București și județul Olt, procurorii anticorupție au descoperit o adevărat comoară, ascunsă de fostul ministru Darius Vâlcov în pereții falși ai locuințelor unor rude și prieteni.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au descoperit  101 tablouri, semnate de pictori celebri precum Pablo Picasso, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Renoir

De asemenea, Darius Vâlcov deținea 90.000 dolari, 1.323.850 lei și 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme.

Săraca ţară bogată! Ţara în care oameni de rând stau la coadă pentru a beneficia de reducerea la plata impozitelor şi taxelor pentru plata în avans dar ai cărei miniştrii  sau primari nu îşi pot justifica movila de averi  acumulate din salariile de bugetari.

Avem şi noi exemplu nostru concret, careian, unde primarul care este are poprire pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat şi îşi cumpără autoturism nou-nouţ din banii Fundaţiei de promovare a turismului local. Ferească sfântul să vină vreun control  şi să ia la puricat averea membrilor familiei sale!

Şi cazul  nu e singular. Povara cea mai grea pe care o ducem zilnic în spate e faptul  că unii cetăţeni ai patriei sunt „mai egali decât ceilalţi“ şi  consideră că li se cuvine totul şi ca legea e făcută doar pentru cei subordonaţi lor.

buletindecarei.ro

comentarii

de Zoli la 30 martie 2015 - 09:06

cel mai bine ati spus!!!!
acest adus de pcr la crasna de director a vandut toata fabrica si terenul si a primit atunci primul mercedes negru!!!!
a lasat pe drumuri toti muncitoari si apoi a dat faliment cu toate firmele de mobila deschise impreuna cu onet si la care nu au platit pentru oameni asigurarile si a scapat de puscarie datorita lui demian de la satmar!!!
numai pe asa un hot au gasit udemeristii de primar ca sa poate sa faca cu banii de la oras petreceri si case si firme..mai veniti voi dupa voturi la noi si sa plingeti ca magyarsag trebuie sa fie impreuna!!!cativa furati si apoi vreti sa noi votam pentru voi?

de pentru jenacareiana la 30 martie 2015 - 09:16

pana si amicii din presa adusa la castel se lapada de amicii si politica lui jeno care nu face capela mortuara daca nu votam cu cine spune govorul.
http://adevarul.ro/locale/satu-mare/video-politicienii-spun-lucruri-traznite-mircea-govor-preoti-daca-nu-votati-ponta-nu-mai-cunosc-1_55184bc7448e03c0fd078799/index.html

Lasati un comentariu