Rovana Plumb: „Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la 5”. Situaţia din Republica de la Carei

• publicat la: 6 martie 2015
Rovana Plumb: „Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la 5”. Situaţia din Republica de la Carei

Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la 5, iar proiectul va fi finalizat până la sfârşitul anului, a anunţat recent ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Am gândit şi avem o nouă viziune, în aşa fel încât, faţă de 111 clase de salarizare, vom avea 5 clase de salarizare, în funcţie de studiile pe care le are fiecare categorie din sectorul bugetar„, a declarat  Rovana  Plumb la România TV, precizând că este vorba de o viziune, nu de o decizie finală.

La sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru care să revizuiască Legea salarizării unitare, astfel încât noile prevederi să fie aplicate începând cu anul viitor.

Conform Ministerului Muncii, din 1.186.000 de bugetari, aproximativ 923.000 au un salariu net sub 1.250 lei, iar majorarea salariului minim pe economie a condus în sectorul bugetar la suprapunerea unor clase de salarizare, fapt ce necesită o corecţie.

La Primăria municipiului Carei, din totalul de 249 posturi din  statul de funcţii, peste 23 au salarii  mai mari de  3.500 lei, vârful fiind atins de administratorul public care are salar de încadrare de 8.084 lei.

La aceiaşi primărie Carei poţi fi şef serviciu şi cu studii medii sau poţi să ai studii superioare dar să nu fi  şef serviciu . Poţi să ai studii de specialitate si să nu fii admis la un concurs pe post pentru că postul este rezervat  soţului  unui consilier local majoritar, cazul Venig.  La primăria din Republica de la Carei poţi  să fi angajat doar pe baza unui contract semnat de primar, fără ca acesta să fie vizat de vreunul din juriştii primăriei sau de serviciul de Resurse Umane. Că doar există câţiva posesori ai unor contracte de colaborare sau prestări servicii care pentru 2.500 lei pe lună taie frunză la câini în locurile stabilite de edili.  Poate primăria Carei ar trebui  să îşi schimbe denumirea din organizaţie guvernamentală cum era trecută la pagina ofcială, în primăria Carei SRL, administrator unic Kovacs  Jeno, dacă tot semnează de unul singur, ignorând legile în vigoare  pentru o  instituţie cum este  primăria.

comentarii

de alianta la 6 martie 2015 - 12:40

si banii careienilor sunt pentru ca sa faca burta mare ciudatii de la udemereu???
neveste si soti de consilieri udemeristi sunt angajati la primarie si la lucrari cu primaria pe banii nostri si ei nu sunt in stare sa scrie macar corect da banii le trebe de la noi.

de andrei la 6 martie 2015 - 17:38

In loc sa faceti locuri de munca in Carei, sa aduceti investitori stati si latrati toata ziua ca angajatii primariei fac asa, sau fac invers, oare C.J. nu de PNL e condus, ce au facut ei pt oras???

de andras la 6 martie 2015 - 22:24

CJ e condus de psd+udmr si da 300 de milioane la intalnirea grofilor de la carai si pentru ziua de la friss de la castel si acum vreti sa va dea buletinul de carei locuri de munca da primarii sa incaseze salariile…nu sunteti chiar asa prosti cum aratati da mai trebe sa gasiti si pe cineva sa va creada…am ras cu lacrimi cum puneti voi pe altii sa lucre si voi aveti pretentia la bani….buletinul aduce investirorii si voi trimiteti la foieni pe ei sau la valea lui mihai ca sa nu face concurenta la fonix si sa nu incasati voi comisioanele de mii de euroi pe luna….

Lasati un comentariu