Sala de căsătorii din Primăria Carei: ziua cununii,seara Casă de rugăciuni.Locaţia:Centrul Social renovat din fonduri europene

• publicat la: 11 martie 2015
Sala de căsătorii din Primăria Carei: ziua cununii,seara Casă de rugăciuni.Locaţia:Centrul  Social  renovat din fonduri europene

In clădirea  în  care figurează cu sediul oficial Primăria Carei, nu au fost acceptate serviciile care au orar cu publicul larg, adică cu contribuabilii oneşti. Nici serviciul de Stare Civilă cu Sala de căsătorii ( denumită de primăria careiană  sală de cununii) şi Arhiva  nu  şi-au găsit locul în clădirea amplasată central, pe calea 1 Decembrie 1918, acestea fiind surghiunite la Centrul Social de pe strada Progresului, în clădirea fostei cazarme, de către contribuabilul datornic la bugetul de stat.

Iată însă că Misterul acestui refuz e pe cale a fi  descoperit. Cum ar fi oare  dacă Sala de căsătorii  ar fi  în plin centrul oraşului, în clădirea primăriei Carei, iar seara, de două ori pe săptămână, aceasta ar  deveni  Casă de rugăciuni?

Căci aceasta este destinaţia de seară a Sălii de Căsătorii a municipiului Carei din clădirea Centrului Social de pe strada Progresului. Un cult religios de limbă maghiară are două întruniri săptămânale , marţea şi vinerea de la ora 18,00,  de luni de zile, în Sala de Căsătorii.

Menţionăm că Sala de Căsătorii de la Centrul Social al muncipiului Carei se află  uşă în uşă cu casieria de la Serviciul Local de Taxe şi impozite Carei în timp ce  etajul clădirii Centrului Social are numeroase săli goale.

Pe acelaşi culoar cu Sala de Căsătorii şi cu Serviciul de Taxe şi Impozite, se află şi   Biroul  Agricol şi Registrul Comerţului  dar şi sălile în care înnoptează  oamenii străzii.

Totul de-a valma. Un adevărat Babilon această primărie din Republica de la Carei.

Registrul Comerţului, frecventat de persoane juridice, este chiar lângă camerele ce adăpostesc oameni străzii. Practic, cei îndreptăţiţi să ocupe aceste camere sunt oamenii străzii, cărora le este destinată o parte din acest Centru Social   şi nu serviciile cu profil economic sau agricol din Primăria Carei.

Pentru cine a fost renovată  cu peste 1,5 milioane euro clădirea Primăriei de pe strada 1 Decembrie 1918   dacă mai mult de jumătate dintre servicii nu îşi găsesc locul  acolo? De cine se ascund edilii careieni?

Clădirea Centrului Social de pe strada Progresului, a fost renovată printr-un proiect denumit  Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului  Social Carei, cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei. Manager de proiect , Veress Toma. Câştigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor a fost  SC Dominum SRL, cu suma de 4, 117, 775 RON.

Vizitând site-ul municipiulcarei.ro,la secţiunea Proiecte,Obiectivul principal al acestui proiect finanţat din fonduri europene, îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile  sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru participarea activă la  viaţa socială.

Serviciul de Taxe si Impozite locale,Serviciul de Stare Civila, Spatiul locativ, Registrul Comerţului, Biroul de patrimoniu si Biroul Agricol  au ca obiect de activitate  protecţia persoanelor  mai sus menţionate ?

Recompartimentările şi modernizările din cadrul proiectului au avut în vedere asigurarea unor condiţii optime viitoare desfăşurării activităţii următoarelor centre :

•Centru de zi pentru minori 7 -14 ani – se doreşte a fi un serviciu social în cadrul

căruia să fie oferite  servicii pentru copii cu vârstă cuprisă între 7 – 14 ani

• Sediul Serviciului de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară

•Centru social cu o destinaţie multifuncţională

Să bănuim  pe cineva de deturnare de obiective de Proiect  finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” ?

Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest poate oricând constata cele menţionate dar mai ales calitatea lucrărilor “trântite” de firma executantă, pentru suma de peste 4 milioane de RON.

Pardoseala este neatinsă de vreo unealtă de recondiţionare şi este intactă de peste 30 de ani. Pereţii proaspăt renovaţi sunt plini de igrasie şi mucegai  iar tencuiala crapă din loc în loc! Primarii pot dormi liniştiţi.

Important este că recepţia a fost semnată încă din septembrie 2014 iar lucrările de proastă calitate au fost facturate deşi nu sunt finalizate toate.

redacţia

comentarii

de zsiga la 11 martie 2015 - 10:49

afacerea vicelui ce vreti,si la el trebe o pita alba si multe voturi

de Horia Mărieș la 11 martie 2015 - 12:11

„Să bănuim pe cineva de deturnare de obiective de Proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” ?

Nu mai bănuiți pe nimeni, fiindcă sigur este „deturnare de obiective”

de viorel la 11 martie 2015 - 20:39

primaria da cu flit la fondurile europene cu legile lor cu tot!!!!
pana e liber la piata la trafic de tigari si la primarie la angajari fara acte nu le pica coroana si rangu. le crapa burta de icre negre da nu lasa manelele din mana cand dau buli la ppnyvas si isi fac nevoile in buda lui lajos cu termopane transparente”

de albert la 13 martie 2015 - 08:00

am crezut ca udmr va arata ca se poate face politica si fara sa fure dar politica de la mitici a fost repede luata de model de udmr!
pana si la carei
au reusit sa aduca politica de la bucuresti si alianta udmr cu psd.sa vedem ce vor face la parlament daca uniunea europeana va cauta pe ce au fost cheltuiti banii la carei de primarie.
sigur nu va fi ca la cazul borbely din parlament.

de Horia Mărieș la 13 martie 2015 - 10:16

@albert la 13 March 2015 – 08:00

Nu vreau să vă contrazic doar așa, „din principiu”, fiindcă sunt in mare parte de acord cu ce ați scris mai sus.

Am doar foarte mari rezerve față de afirmația făcută de Dvs si anume că ați: „crezut ca udmr va arata ca se poate face politica si fara sa fure dar politica de la mitici a fost repede luata de model de udmr!”

Mafioso din famiglia primașului n-au avut nevoie de nici un fel de lecții politice primite sau preluate de la „mitici” fiindcă le știau foarte bine, incă de pe vremea comunismului. Aveau lecțiile respective bine impregnate in sânge.

Remember doar atåt: când, de unde și cum, adică de cine a fost parașutat primașul la Mobicrasna Carei și este arhisuficientă argumentația.

Acel „cine” s-a numit P.C.R. adică, in traducere liberă „Pile, Cunoștiințe și Relații” ștefangheorghiste.
Iar apoi, după decembrie ’89, primașul n-a învățat de la „mitici” ci de la Laszlo Tökés care l-a propulsat ín partidul ăla de tot rahatul cu care a obținut primul mandat de primaș in 1996, cãnd el era, așa cum este de fapt și azi, un aljas terchea-berchea incult.

Ați văzut cumva Dvs. ceva „mitici” politicieni in CV-ul primașului? Eu n-am văzut nici măcar unul singur.

Lasati un comentariu