Sancţiuni pentru maghiari după ce au huiduit imnul României

• publicat la: 4 martie 2015
Sancţiuni pentru maghiari după ce au huiduit imnul României

Federatia Maghiara de Handbal a fost sanctionata de forul european dupa ce mai multi spectatori unguri au huiduit imnul national al Romaniei.

Incidentul a avut loc in data 13 decembrie 2014, in sala din Debrecen, in timpul meciului dintre Ungaria si România de la Campionatul European.

In momentul intonarii imnului României, mai multi spectatori maghiari s-au intors cu spatele la terenul de joc, au facut semne obscene spre delegatia „tricolora” si au huiduit.

Prin urmare, Curtea pentru Handbal a Federatiei Europene a sanctionat forul maghiar cu o amenda in valoare de cinci mii de euro.

„Comportamentul fanilor unguri de la meciul cu România nu poate fi tolerat in acest sport si trebuie sa implementam o politica de zero toleranta fata de asemenea incidente”, a transmis Federatia Europeana de Handbal prin intermediul unui comunicat.

Ungurii au fost avertizati ca vor fi monitorizati, iar in cazul in care spectatorii vor recidiva, EHF va suspenda terenul maghiarilor.

sursa ziare.com

comentarii

de africa la 4 martie 2015 - 21:57

primarii udemeristi ieno si laici se pregatesc de 15 martie pe banii careienilor si ai lui ponta!
a inceput marea curatenia la castel si deja au sosit femeile de servici de la scoli sa faca curat pe la ferestrele mizerabile/ de la calasantius nu se trimite femeia de servici si nici cea de la udmr carei si nici nevasta lui geza angajata la primarie

de dimitriu radu mihai la 5 martie 2015 - 07:16

nu vreau sa fiu inteles gresit pentru ca eu am multi prieteni de etnie maghiara ,insa gestul pe care l-au facut atunci a mai fost facut si cu alte ocazii si la alte intalniri sportive.Nu il inteleg ma rog dar nu cred ca acesta este cultura poporului maghiar .Cred ca este al unor cetateni care stau rau cu legea si la iei.Asa caeu cred ca caesta amenda este un mizilic pe langa OFENSA adusa nu numai nationale Romaniei ci intregii tari.Nici nu vreau sa ma gandesc ce era daca faceau romanii gesturile aceste,cred ca cereau eliminarea din toate competiile.REGRETABIL ACEL GEST!

Lasati un comentariu