A patra editie a „Memorialului Mircea Dohan” la Carei

• publicat la: 16 aprilie 2015
A patra editie a „Memorialului Mircea Dohan” la Carei

În perioada 8-9 mai 2015, va avea loc cea de-a patra ediție a „Memorialului Mircea Dohan” în municipiul Carei, în cadrul căruia se va desfășura un turneu de handbal feminin și masculin cu participarea echipelor de juniori ale cluburilor: fete – Junioare III: CSS 2 Baia Mare         (Maramureș), CSS Zalău (Sălaj), CS Romsport Oradea (Bihor), Unirea Tășnad (Satu Mare), Speranța Pișcolt (Satu Mare), Unirea Valea lui Mihai (Bihor), Varosi Kezilabda Klub Csenger (Ungaria), Liceul Teoretic Carei ( Satu Mare) și băieți – Juniori II: CSS 2 Baia Mare (Maramureș) Liceul Teoretic Carei (Satu Mare), Varosi Kezilabda Klub Csenger (Ungaria), CS Catanele Negre Năsăud (Bistrița Năsăud), Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei ( Satu Mare), Liceul „Josephus Calasantius” Carei (Satu Mare ).

    Meciurile se vor desfășura în trei locații : Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, Sala de Sport a Liceului Teoretic Carei și Baza Sportivă din Parcul Dendrologic Carei. În caz de vreme nefavorabilă, meciurile de la baza sportivă din parc se vor juca în sălile de sport amintite anterior.
    Va mai avea loc un meci demonstrativ Old-Boys între Victoria Carei 70-80 și Echipa Antrenorilor echipelor participante.
    Evenimentul handbalistic este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei, Primăriei Municipiului Carei și a Federației Române de Handbal, de către Grațian Boroș și Mircea Dohan, reprezentanți din partea familiei regretatului profesor.

Profesorul Dohan Mircea Ioan  s-a născut la 21 februarie 1949. A absolvit cursurile  următoarelor  instituții  de  învățământ:  Liceul  de  Cultură  Generală  din Carei, Școala Tehnică Financiară  din Baia Mare și Institutul de Educație Fizică din Oradea . A fost component al echipelor de  handbal Victoria Carei , Minerul Baia Mare (divizia A) și Constructorul Oradea. Ca și  antrenor s-a remarcat prin calificările  repetate la  faza națională cu echipa de oină din Lucăceni. S-a stins din viață la 09 iunie 2010.

comentarii

de podoba mircea la 16 aprilie 2015 - 15:05

Felicitari ptr organizarea unui astfel de turneu cu participarea acestor echipe de jun.II si jun III.D-zeu Sa-l odihneasca pe prof. Mircea Dohan.

de elisa la 16 aprilie 2015 - 16:09

cand va fi un asa turneu si la tenis de masa/?

de Horia Mărieș la 16 aprilie 2015 - 17:09

Un gând curat în amintirea mai tânărului meu coechipier din echipa de handbal „Știința” a Liceului din Carei, Mircea Dohan.
Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i păstreze memoria neintinată.

http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2012/02/foto2-dohan1.jpg

ŞTIINŢA CAREI IN 1965 la Timişoara la faza interzonală a Campionatului naţional de juniori, in rãndul de sus, de la stânga la dreapta: SZABO JOSZEF, DOHAN MIRCEA, PODOABĂ PUIU, TÓTH TIBOR, STOIA DUŢU, BRAT LUCIAN, în rândul de jos, de la st. la dreapta: ILIEȘ DORIN, JUROVITS PETRU, TEGZEŞ NICOLAE, MĂRIEŞ HORIA, ŢOLESCU IOAN.

Au părăsit mult prea devreme această ciudată dar extrem de frumoasă lume și bunii mei prieteni și coechipieri Szabo Joska, Podoabă Puiu, Toth Tibi, Stoia Duțu, Tegzeș Nicolae. Să le fie țărâna ușoară, să se odihnească in pace.

Sincerele mele felicitări și tot respectul meu adresat domnilor Grațian Boroș si Mircea Dohan Jr., atât pentru eforturile pe care le depun anual pentru cinstirea memoriei lui Mircea, cât și pentru străduințele pe care le întreprind pentru a organiza acest turneu memorial, care are ca scop -sper eu- și renașterea handbalului careian. Dacă handbalul careian ar putea ajunge măcar la nivelul echipelor de băieți și de fete „Știința” ale liceului din Carei de acum 50 de ani, tot ar fi ceva remarcabil. Atunci, acele două echipe dominau zona … și nu numai. Eu le doresc, foarte sincer, actualelor echipe școlare careiene, să ajung măcar la acel nivel.

de podoba mircea la 17 aprilie 2015 - 11:49

Draga Elisa !!! Eu ptr mine nu pot sa-mi organizez un astfel de Turneu (MEMORIAL )……….doar cand voi juca table cu d-nul prof. Mircea Dohan acolo SUS in ceruri……….!!!Dar , cred ca am organizat 50 de Turnee in 25 de ani de antrenorat , cu participarea sportivilor de la centre olimpice si loturi nationale…..

de paul la 17 aprilie 2015 - 14:26

mircsu baci ori nu stai bine cu cititu ori cu intelesu ori cu amandoua….sau deva te macina ca sari ca ars cand auzi de turnee locale….stim ca ai batut palma cu primaria si nu mai ai problema cu fondurile da nici cu promovarea in ceva liga…hai pa si sa ai si pe mai departe succesuri

de podoba mircea la 20 aprilie 2015 - 12:32

catre „paul” !!!Cum sa ma macine TURNEELE LOCALE ??? Sunt alaturi de ele si de toata miscarea cultural- sportiva din Carei !!! Eu am raspuns doar la o intrebare pusa de ” elsa” !!! De ce interpretati totul din alt punct de vedere ???

de sandor la 20 aprilie 2015 - 14:22

hagy aba mircsuka mert mi már tudjuk mivel jársz. nu crede prosti la noi toti din carei.

Lasati un comentariu