Accidente la Moftin şi Vama

• publicat la: 20 aprilie 2015
Accidente la Moftin şi Vama

Duminică în jurul orei 09.50 poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Moftinu Mic, judeţul Satu Mare  a avut loc un accident de circulaţie.

Oamenii legii   au stabilit că un bărbat  a condus autoturismul marca BMW,  pe fondul neadaptării vitezei  de deplasare într-o curbă a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un imobil, apoi a fost proiectat  în gardul unui alt imobil iar  persoanele care se aflau în autoturism au abandonat autoturismul şi au părăsit locul accidentului.

În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a unui pasager din autoturism, în vârstă de 26 de ani. Din verificările efectuate a rezultat faptul că evenimentul rutier a avut loc în timpul nopţii , în jurul orei 03.00, iar victima s-a prezentat la Spitalul Judeţean Satu Mare,în jurul orei 07.00 acuzând dureri în zona abdominală, fiind diagnosticat în urma investigaţiilor medicale efectuate cu ruptură de splină.

Conducătorul auto Adrian T.  a fost identificat şi  a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

La data de 20 aprilie 2015 , ora 00.20 poliţiştii rutieri negreşteni au fost solicitaţi să intervină  la un eveniment rutier produs pe raza localităţii Vama.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 61 de ani, circula cu bicicleta, şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice s-a dezechilibrat şi a căzut într-un şanţ. În urma evenimentului a    rezultat rănirea uşoară a numitului Petru M., care a fost transportat la unitatea medicală, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

Bărbatului i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz poliţiştii efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Ieri după-amiază poliţiştii din Odoreu au depistat în trafic un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că autoturismul avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu a căror valabilitate era expirată din  04.11.2014.

S-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Duminică , la orele 18.55 poliţiştii din cadrul Secţiei Negreşti Oaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe DN 19 Huta Certeze a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La faţa locului oamenii legii au identificat pe Monica C. care a condus autoturismul marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie, iar în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că autoturismul nu avea drept de circulaţie pe teritoriul ţării noastre.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

La data de 20 aprilie, orele 23.15, poliţiştii Secţiei Livada au identificat în trafic, pe raza localităţii Medieşu Aurit autoturismul marca Ford.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că autorismul era condus de o tânără în vârstă de 15 ani, care nu deţine permis de conducere, de asemenea s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat tinerei de către prietenul acesteia, în vârstă de 20 de ani, care cunoştea faptul că aceasta nu deţine permis de conducere având în vedere vârsta sa.

În această situaţie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii    permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere.

În toate cazurile persoanele sunt cercetate în stare de libertate.                                
În cadrul acţiunilor desfăşurate duminică pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate  151 contravenţii  în valoare  19200 lei.

Lasati un comentariu