Careianul Paul Musta şi echipa de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca obţine locul II la Boston

• publicat la: 6 aprilie 2015
Careianul  Paul Musta şi echipa de la  Universitatea  Tehnică din Cluj-Napoca obţine locul II la Boston

Recunoaștere internațională pentru studentul careian   Paul Musta și echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca în cadrul concursului de Design Seismic organizat la Boston!

Echipa care a reprezentat Universitatea Tehnica din Cluj în competiţia internaţională, formată din studenți de la Facultățile de Construcții și Arhitectură, care au lucrat la proiect alături de coordonatori,adica  Mircea Terec, Andrei Chiș, Paul Musta, Alexandru Țigănescu, Mia Carpea, Iulia Fatan, Sarkozi Norbert, Diana Coman, Alexandru Greceniuc, Marius Lupou, Bianca Pârv, Szentesi Szende  si Ovidiu Prodan a câştigat locul 2 la Concursul de Design Seismic din Boston, cu turnul-far, proiectat   pentru a rezista la cutremure!

 Echipa de la Cluj-Napoca  a lucrat jumătate de an pentru turnul din lemn de balsa (în mai multe variante), care a fost dus pentru a fi testat  la „cutremurele” din State, în competiţia  internaţională, unde a a concurat cu alte turnuri, proiectate în laboratoarele unor universități de prestigiu din lume.

Macheta turnului construit din lemn de balsa, care rezistă la cutremure devastatoare (chiar și de 10 grade pe scara Richter), a convins juriul alcătuit din cei mai buni arhitecți ai lumii , că studenţii clujeni merită locul al doilea.

Universitatea Tehnica  din Cluj-Napoca  nu e la prima prezenţă în competiţie. Echipa UTC-N  din care a făcut parte şi careianul  Flesch Norbert, a participat şi anul trecut la concursul Seismic Design Competition, desfășurat în 2014  în Alaska,de unde  s-a întors cu locul 1 pentru turnul (machetă) de 29 de etaje proiectat pentru a rezista unor cutremure simulate, creat și testat la Cluj.

Paul Musta, studentul de 23 de ani, este unul din tinerii careieni  a cărui valoare  este de pe acum recunoscută şi pe plan internaţional, lucru cu  care ne mândrim şi pentru care îl felicităm!

AnaMaria  Roman

comentarii

de dimitriu radu mihai la 7 aprilie 2015 - 05:18

felicitari pentru cadrele care au pregatit acest grup de care suntem mandrii,in schimb nu ii uitam nici pe ei care sunt INTELIGENTA acestei tari care nu duce lipsa de aceste minti luminate.Felicitari si mai descoperiti si alte multe lucruri utile pentru ca este mare nevoie de ele!

de Lucian la 8 aprilie 2015 - 22:01

Felicitari !
Bravo

Lasati un comentariu