Cursuri gratuite pentru îngrijitor bătrâni, baby-sitter şi infirmiere prin Crucea Roşie

• publicat la: 21 aprilie 2015
Cursuri gratuite pentru îngrijitor bătrâni, baby-sitter şi infirmiere prin Crucea Roşie

Periodic, în municipiul Satu-Mare au loc cursuri  gratuite de formare profesională ,, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (cod NC 5133.1.2)” , organizate de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic “PRO-SĂNĂTATE – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Grupul ţintă este momentan orientat către mediul rural dar pe parcursul următoarelor luni acesta se va adresa şi mediului urban.

Proiectul “PRO-SĂNĂTATE – Creşterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă” este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare şi Promovare Socială ECHOSOC.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajaţi necalificaţi şi/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunătăţirea accesului şi participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord –Est (Bacău), Sud-Est (Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timiş); Nord-Vest (Cluj, Maramureş, Satu-Mare); Centru (Alba, Braşov, Mureş); Bucureşti-Ilfov (Bucureşti – Sectorul 5, Ilfov).

Grupul tintă al proiectului va fi format din angajaţi necalificaţi (cu vârste între 18 si 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

  • nivel 1 de calificare – babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu
  • nivel 2 de calificare – infirmieră 

Condiţiile de eligibilitate pentru a urma aceste cursuri le  reprezintă deţinerea de buletin dintr-o localitate din mediul rural şi faptul de a nu fi angajaţi cu contract de muncă sau statutul de şomer neindemnizat sau indemnizat. Aceste cursuri sunt gratuite,  se oferă o masă caldă pe zi, transportul se decontează, iar la înmânarea diplomei acreditată de Ministerul Muncii, absolventul primeşte suma de 800 de lei.

Documentele necesare înscrierii sunt:

•    Copia actului de identitate
•    Copia certificatului de naştere
•    Copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul)
•    Copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (diplomă şi foaie matricolă) 

În perioada verii va avea loc şi cursul “Infirmieră (cod NC . 5132.2.1)”, organizat de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic “PRO-SANATATE – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.

Prin participarea cursanţilor înscrişi la programul “Infirmieră (cod NC . 5132.2.1)” se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale, creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuri şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social,  durează 2 luni de zile, iar  la înmânarea diplomei acreditată de Ministerul Muncii, absolventul primeşte suma de 400 de lei.

Aceste cursuri nu au nicio legătură cu cele organizate pe linie de partid de alte persoane ci sunt organizate de Societatea  Naţională  de Cruce Roşie din România, Filiala Satu Mare iar cursurile sunt susţinute de lectori specializaţi.

Adresa Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Filiala Satu Mare este Str.Vlad Ţepeş, nr.3.  Aici vor avea loc şi cursurile.

Pentru informații suplimentare puteţi suna la numărul de telefon  0261/770244.

 

comentarii

de popescu mihaela la 30 aprilie 2015 - 15:37

Buna ziua sant din Valcea as dori sa fac curs de infirmiera unde gasesc ?lucrez ca ingrijitor la un liceu multumesc.

de Bartha Angella la 1 august 2015 - 14:49

Buna ziua Am o intrebare daca am diploma numai de zece clase pot sa ma inscriu la curs de infirmiera ?Astept raspuns Va multumesc

de Nicoleta la 17 august 2015 - 12:51

as vrea sa stiu daca se mai fac inscrieri la cursul de infirmiera ?

de Buletin de Carei la 17 august 2015 - 13:16

Puteti intreba la numarul de telefon oferit.

de chiosea anisoara la 22 februarie 2016 - 16:43

buna ziua. m ar interesa sa fac si eu acest curs. multumesc

de maria vintila la 7 martie 2017 - 23:37

As vrea sa stiu daca se mai fac cursuri gratuite de infermiere. La Fagaras.va Multumesc.

de De la geta matei la 18 martie 2017 - 12:22

Buna ziua,as dori sa stiu cînd se mai fac cursuri gratuite de infirmiera in Ploiești. Va multumesc

de Matei Florentina la 12 februarie 2019 - 10:21

As dori sa stiu pe timpul verii cand incepe cursul de infirmieră 2019 .Va rog frumos sa ma anuntati.

de Aciu Noemi la 26 iunie 2020 - 10:03

Buna ziua.As dori sa ma interesez daca se fac si cand cursuri de infirmiera in Satu Mare.Multumesc…

Lasati un comentariu