In Memoriam Corneliu Balla

• publicat la: 28 aprilie 2015
In Memoriam Corneliu Balla

În luna aprilie a acestui an, mai precis la data de 11 aprilie 2015, s-au împlinit 85 de ani de la nașterea profesorului, scriitorului și traducătorului Corneliu Balla, personalitate remarcabilă a culturii careiene. Cu această ocazie, Direcția de Cultură a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei în colaborare cu Biblioteca Județeană Satu Mare, Biblioteca Municipală Carei și Liceul Teoretic Carei au organizat o masă rotundă și un scurt recital de poezie din creația lui Corneliu Balla.

    Evenimentul a debutat cu un scurt cuvânt de deschidere din partea domnului Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a Municipiului Carei, după care invitatul evenimentului, domnul Viorel Câmpean, reprezentant al Bibliotecii Județene Satu Mare a susținut o scurtă prezentare despre Corneliu Balla, viața și activitatea de creație a acestuia. A mai luat cuvântul poetul Ioan Nistor, care a prezentat detalii cu privire la modalităţile de creaţie şi tematica întâlnită în poeziile lui Corneliu Balla.
    Au recitat poezii: Duţescu Darius, Mihaly Roxana, Borbely Patricia, Gabor Tania şi David Anda, elevi ai Liceului Teoretic Carei, îndrumați de doamnele profesoare Liliana Sorian, Rodica Pop şi Alina Iacobuţ.
.
.
.
.
.
    Participanții la eveniment au putut admira o mică expoziție de fotografii cu scriitorul, familia, locuința acestuia și cărți publicate de acesta. Materialele au fost puse la dispoziție de Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul familiei scriitorului.
    Manifestarea a debutat marți, 28 aprilie 2015, de la ora 16.00 în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei și a continuat cu depuneri de coroane la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei. 

Lasati un comentariu