Incendiu, agresiuni,amenzi….

• publicat la: 10 aprilie 2015
Incendiu, agresiuni,amenzi….

La data de 10 aprilie 2015, în jurul orei 01.00 poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că la o locuinţă improvizată situată pe raza municipiului Satu  Mare a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi pompierii, iar după stingerea incendiului s-a constatat că în interiorul locuinţei se aflau 6 persoane carbonizate.

Echipa operativă a fost condusă de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti s-a stabilit identitatea persoanelor decedate, fiind vorba despre 3 adulţi cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani şi 3 minori cu vârste cuprinse între 1 şi 8 ani. O femeie în vârstă de 38 de ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare prezentând arsuri de gradul II la nivelul feţei şi a mâinilor.

Cauza probabilă a incediului ar fi fost jar sau scânteie, căzute pe materialele combustibile(textile) aflate în imediata apropiere a unui mijloc de încălzire improvizat.

Urmează a se efectua necropsia în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, până în prezent nefiind identificate suspiciuni de omor.

La finalizarea cercetărilor în cauză se va da soluţie procedurală prin unitatea de parchet.

                             Persoane agresate la Satu Mic şi Carei

Joi , în jurul orelor 18.20poliţiştii din cadrul Secţiei Tăşnad au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Satu Mic, judeţul Satu Mare o persoană ar fi fost agresată.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 71 de ani i-ar fi aplicat fiului său, de 47 de ani, o lovitură la nivelul nivelul feţei cu o lopată. Incidentul s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Carei în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

La Carei, poliţiştii de ordine publică au fost solicitaţi să intervină la un caz de lovire.

La faţa locului poliţiştii au constatat că în timp ce se afla în incinta unui local din Carei,pe fondul unei stări conflictuale Adrian S. ar fi fost împins de către Nicoale T. şi ar fi căzut lovindu-se cu capul de beton.

Victima a fost transportată la unitatea medicală pentru a-i fi acordate îngrijirile medicale necesare.

În primul caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infarcţiunii de violenţă în familie, iar în cel de-al doilea caz pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Muniţie descoperită la Medişa

Ieri, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că pe păşunea localităţii Medişa a fost descoperită muniţie. Omaenii legii au stabilit că Vasile A., în timp ce se afla pe păşunea menţionată a găsit un număr de 25 de cartuşe, calibru 8,57 mm, în strae avansată de corodare, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată de poliţişti conform prevederilor legale.
                                         Acţiuni ale poliţiştilor

Poliţia Municipiului Satu Mare a organizat şi efectuat joi, între orele 06.00-09.00 o acţiune preventiv-reactivă , cu poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban, Biroului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Serviciului Criminalistic, în zonele de interes operativ din municipiul Satu Mare.

Scopul acţiunii fiind asigurarea unui climat de siguranţă civică şi diminuarea fenomenului infracţional, a prevenirii pe linia legalităţii domiciliare, a depistării persoanelor care apelează în mod repetat la mila publicului, a persoanelor fără adăpost , a prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe şi din autovehicule şi a celor comise cu violenţă.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 186 de persoane, au fost introduse în bazele de date 44 de persoane, şi au fost efectuate  verificări în 88 de cazuri. De aemenea au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 2000 lei conform Legii 61/1991 r pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În cadrul acţiunilor desfăşurate joi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reţinute 8 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere a pietonilor, prioritatea de trecere a vehiculelor şi pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare. Totodată au fost aplicate  105 contravenţii  în valoare  12000  lei.

 

Lasati un comentariu