Liceul Teoretic Carei confirmă. 16 clasări la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare şi alte 72 de premii

• publicat la: 1 aprilie 2015
Liceul Teoretic Carei confirmă. 16 clasări la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare şi alte 72 de premii

Pentru unii elevi şcoala este  o plăcere, un  prilej de a excela. Vorbim de elevii olimpici care adună în tolbă, an de an, rezultate şi premii pe  măsură.

Etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare s-au încheiat şi din nou elevii Liceului Teoretic Carei , alături de cadrele didactice implicate se pot mândri cu rezultatele obţinute. Peste 11% din elevii Liceului Teoretic au obţinut premii şi menţiuni .

Statutul de al doilea clasat  în Topul judeţean al liceelor, pentru al doilea an consecutiv, obligă se pare la mai multă seriozitate şi implicare dacă doreşti să te menţii  şi  să confirmi faptul că pozitia obţinută nu este una efemeră si întâmplător obţinută printr-un concurs de împrejurări.

Cele 16 calificări la faza naţională a olimpiadelor scolare la diverse discipline, atestă valoarea învăţământului prestat la Liceul Teoretic Carei.

La acest rezultat se adaugă şi cele 72 de clasări pe locuri fruntaşe, de podium. 23 de locuri 2, 14 locuri 3 si peste 30 de Mentiuni sunt rezultate care nu mai au nevoie de nici  un fel de altă prezentare. Numai la disciplina Limba Latină  4 liceeni  coordonaţi de prof.Alina Iacobuţ sunt calificaţi la  etapa naţională.

Materiile la care tinerii de la Teoretic se vor duela cu elevii cei mai buni din ţară, sunt diverse. De la matematică, informatică, fizică sau Latină  şi biologie. Toate au necesitat  ore întregi de pregătire suplimentară.

De fapt, cei mai buni profesori ai colegiului au obţinut rezultate importante cu elevii lor.

La Limba Latină, prof.Alina Iacobuţ  se va prezenta la etapa naţionala de la Pitesti cu Daiana Dragoș din  clasa a IX-a, Lăcrămioara Rișcou din clasa a IX-a, Adrian Câmpean din clasa a IX-a şi  Cătălina Blidar din clasa a X-a.

La Olimpiada de psihologie, Alexandra  Oneţiu  din clasa a XII-a  F, prof.coordonator Onodi Eniko  s-a calificat la etapa naţională care se va desfăşura la Mangalia, în perioada  7 – 10 aprilie 2015.

La faza natională a Olimpiadei  de Chimie, Ciprian Pop, elev în clasa a IX-a,  îndrumat de prof. Sorina Macec va reprezenta judetul Satu Mare.

La  etapa națională a Olimpiadei de Biologie, care se va desfășura în perioada 5-8 aprilie la Târgu Mureș, judetul  va fi reprezentat la nivel de clasa a XI-a  de  Spanci Andrada , prof. coordonator  Codruţa Rusu.

Brisc Bianca din clasa a XI-a A,eleva prof. Ion Laslo, va   lupta pentru clasarea pe podium la  faza naţională de Tehnologia Informaţiei pentru elevii claselor IX-XII. (informatică aplicată şi programare C#,adică  programare orientată pe obiecte folosind platforma Microsoft Visual Studio 2010/2013 Express Edition), care se va desfăşura în perioada 14-17 mai 2015 la Buzău.

Si la Lingvistică  exista  o calificare la faza nationala, prin Sanislai Edvina  din clasa a X-a E , eleva  prof. Liliana Sorian.

Limba  si Literatura  maghiară   are doi elevi careieni ce  emit pretentii la un loc fruntas la etapa natională, Kovács Péter din clasa  a X-a B ,prof. Szabó Csilla   si Budai Stefánia Panna din clasa a  IX-a B, prof. Putovici Tünde.

La Limba Germană, Varga Evelyn din calasa a XII-a A ,prof. Lőrincz Tünde îşi va pune în valoare talentul pentru un loc pe podium la etapa naţională.

Vedetele din acest an au fost elevii Paul Tărâţă  din clasa a X-a A si Beiland Arnold din calasa a XII-a B,acestia calificandu-se la faza nationala la mai multe discipline ale Olimpiadelor Scolare.

Paul Tărâţă   a obţinut premiul I la secţiunea ştiinţe socio umane, cu lucrarea – “Paradoxurile mişcării ale lui Zenon – O abordare interdisciplinară”,  coordonat de  prof. Ţineghe Adrian şi Laslo Ion. El s-a calificat astfel la etapa naţională a concursului ce se va desfăşura la Bistriţa, în perioada 25-28 mai 2015.

Elevii calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de informatică sunt Paul-Emanuel Tărîţă,prof. Ion Laslo  si Beiland Arnold,prof. Muszka Agnes şi Heinrich Deniel, care vor participa  în luna aprilie la Târgovişte, cât şi la faza interjudeţeană(7 judete din Ardeal) .

Paul Tărâţă  din clasa a X-a A,prof. Sorin Nilvan  si Beiland Arnold,prof. Gaskó Gabriella sunt calificati si la disciplina Matematică.

Sunt deosebit de bucuros pentru aceste rezultate ale elevilor nostri. Avem elevi talentaţi dar se şi lucrează  la catedră, că altfel nu obtineau asemenea rezultate. Nu e uşor să  ne mentinem pe a doua pozitie ca liceu în judet, după Colegiul National Mihai Eminescu si va trebui să continuăm în acest ritm dacă vrem să  rămânem la acest nivel”, a declarat pentru Buletin de Carei,  Zsido Sandor, directorul Liceului Teoretic Carei.

Elevilor le dorim mult success şi inspiraţie la etapele naţionale iar profesorilor Felicitări pentru munca depusă.

Daniela Ciută

comentarii

de emi la 1 aprilie 2015 - 22:11

acesta e liceul pe care covaciu incearca sa il unifice cu scoala 3? incearca sa salveze pe cei fara rezultate dar supusi si slugarnici??? tipic pentru un prapadit coldus si pe deasupra si mafiot sovin!
sanyi tata nu te lasa la impotentii ntelectuali din primerie si dale peste nas. nici nu stiu bine sa citeasca si sa vorbeasca da se baga peste scoli!
bravo teoreticu!!!!

de dimitriu radu mihai la 2 aprilie 2015 - 05:32

felicit colectivul de profesori pentru profesionalismul de care dau dovada,se asemenea si colectivul director care este de o seriozitate si exigenta exemplara si nu in ultimul rand elevii care au dat dovada ca si-au insusit cele invatate pe timpul studiului de la toti eduvatorii pe care i-au avut.FELICITARI si la mai mare!

de agro la 2 aprilie 2015 - 10:54

Cum s o fi simtind derectoru care a lichidat cadrele care au obtinut locu unu respectively trei (numai trei) pe tara ? Under duce sistemul ticalosit!”bag picioru io merged in penzie!”

de termopanu la 3 aprilie 2015 - 08:31

..daca n au „cotizat”…asa le traba..
au lucrat ca prostii….

de Tiberiu Vanca la 6 aprilie 2015 - 22:00

Frumoasă din cale afară grupa de latinişti! Tânără şi atrăgătoare Doamna sau Domnişoara Alina Iacobuţ. Cu așa o mândreţe de dascăl să tot zici: ante; apud; ad; adversus…., după amintirile de acum 67 de ani prepoziţii cu acuzativul. Dacă amintirile mă înşală desigur că D-na/D-şoara profesoară careiană mă va corecta. Mi-ar fi fost plăcut să vă am la catedră, în condițiile în care am fost şi sunt mulţumit şi astăzi de strălucitul meu latinist, Domnul Profesor Ioan Osian, deținătorul catedrei de latină la Liceul Simion Bărnuţiu din Șimleul Silvaniei. Cu toate acestea şi distinsului
meu profesor careian Iuliu Cavaşi îi port o strălucitoare amintire.
Vă îmbrăţişez copii! Doamnei/Domnișoarei Alina Iacobeţ îi sărut dreapta şi o asigur de deplina mea admiraţie.

Lasati un comentariu