Porţi deschise la Liceul Teoretic

• publicat la: 9 aprilie 2015
Porţi deschise la Liceul Teoretic

Joi, 9 aprilie 2015, la Liceul Teoretic Carei a avut loc Ziua Porţilor Deschise.  Atrasi de renumele liceului, numeroase clase gimnaziale au  ales ca in  săptămâna Şcolii Altfel să facă o vizită , să vadă despre ce  anume se petrece în curtea mult lăudată. Uşile  bibliotecii , a   laboratoarelor, cabinetelor şi  sălilor de clase au fost  larg deschise pe tot parcursul zilei de azi.

Vizita în laboratorul de  geografie au fost una de bun augur, prof. Gabriela Menţiu oferindu-le  detalii interesante şi captivante despre această atractivă  disciplină.

Cu ocazia  Zilei Portilor Deschise, Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic a dorit  să le prezinte viitorilor liceeni, dar si celor actuali,ideea unui consiliu în care elevii isi pot exprima liber opiniile in ceea ce priveste viata de elev, ideile lor pentru diferite activităţi desfăşurate în cadrul liceului.

Pe holul liceului, membrii Consiliului Şcolar al Elevilor, membrii Clubului Pro Terra şi  prof. de spaniolă Viorel Indrea au avut standuri atractive cu broşuri care ofereau detalii  despre activităţile şcolare dar şi extraşcolare care au loc la Liceul Teoretic.

La parter a fost o expoziţie de obiecte de Paşte şi de icoane pictate pe sticlă realizate de elevi careieni. Alături, câteva eleve ale liceului  au expus produse  lucrate manual .. cercei, brăţări handmade, acestea  fiind oferite spre  vânzare. 

De la ora 11.00, în sala festivă a avut loc a treia ediţie a  Galei  Consiliului Şcolar al  Elevilor, în cadrul căreia s-a prezentat un frumos program cultural-artistic.

Iulia Erdei, preşedinta Consiliului Şcolar al Elevilor a adresat câteva cuvinte numeroasei asistenţe, formată profesori, din elevi de gimnaziu şi de liceeni, pe care i-a invitat să intre în Consiliul Elevilor pentru că ,,este foarte tare!’’.

În cadrul manifestării artisitice ulterioare, au evoluat  Ansamblul  Vocal ,,Crenguţa” condus de prof.Vlad Paşca, Mălina Latiş, Tania Gabor, Vitez Iulia, Borbely Patricia ,Larisa  Latiş şi Naghi Evelin, ansamblul ,,Ceatăra’’, instructori  prof. Adrian şi Vlad Paşca,  Lorincz Szilvester .

comentarii

de Horia Mărieș la 17 aprilie 2015 - 23:10

Ar fi oare bine, n-ar fi bine chiar atât de bine să fie la fel ca în Franța și în liceele din România?

„Cum e la liceu în Franța”, autor Ana – Maria Constantin, doctorand la Universitatea din Poitiers (Franța) și la Universitatea Alexandru I. Cuza din Iași (România). Elaborează un studiu comparativ privind rolul și statutul consilierilor școlari români și psihologii consilieri de orientare francezi, având ca domenii de interes sociologia, științele educației, consilierea și orientarea profesională.

http://www.catchy.ro/profesoara-de-liceu-in-franta/68974

Lasati un comentariu