Turneul de baschet BC Primo Carei,la a doua ediţie

• publicat la: 27 aprilie 2015
Turneul de baschet BC Primo Carei,la a doua ediţie

Asociaţia sportivă BC Primo Carei  se dezvoltă  cu succes de la an la an, iar roadele muncii antrenorilor Florentina Timoc şi Czima Robert nu întârzie să apară. Turneul organizat sâmbătă şi duminică, în curtea şi în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 3 a strâns 4 de echipe, pe trei categorii de vârstă, la băieţi şi două la fete, fetele de la BC Primo Carei reuşind să se impună la categoria cls. a III- a – a IV-a, şi astfel să ocupe prima poziţie a podiumului. Câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, cupe premii speciale şi diplome aferente locurilor pe care le-au ocupat.

Baschetul careiean  a fost din nou in centrul atentiei. După efervescenţa creată la sfârşitul anilor 90 şi începutul anilor 2000, când echipele oraşului câştigau campionatul judeţean, iar cele ale Liceului Teoretic se calificau constant la fazele zonale ale campionatului naţional, acum a sosit timpul juniorilor. Clubul  Primo, înfiinţat oficial în urmă cu 2 ani, de antrenorul Florentina Timoc , a desfasurat de fapt activitate sportiva dinainte de anul 2000. Incantati de munca depusa de antrenoarea  Florentina Timoc, parintii au sustinut cu consecventa  participarea copiilor la baschet, in conditiile in care orasul nu are o foarte bogata activitate sportiva, sustinerea oficiala fiind aleatorie.

Aceasta competitie este a doua de mare anvergura, timp de 2 zile  derulandu-se meciuri dupa un program bine stabilit. Atmosfera a fost excelentă,  spectaculoasă, iar meciurile, de duminică, pentru stabilirea clasamentului final, au fost urmărite de zeci de părinţi şi  spectatori  care şi-au  susţinut echipa favorită şi  au activat o galerie frumoasă.

David Szabo şi Bogdan Cosma, respectiv Ovidiu Orosz au fost arbitrii  turneului de baschet de la Carei.

Au venit echipe de la cluburi din Satu Mare, de la Liceul cu Program Sportiv,  au fost şi de la liceul Kolcsey din Satu Mare, un club privat, Filip Baschet Club şi de CS ADEP Satu Mare, prof. Pricop Adriana şi Clubul Primo Carei. În total au evoluat jucători de la 4 cluburi, în  câte 3 echipe pe fiecare categorie.

 O competiţie nouă a fost cea de  streetball, la  care au evoluat  4 echipe, la  categoria cls. VII-VIII,iar  la cealaltă, cls. IX-X,  două echipe.

Duminică, meciurile s-au disputat între echipele BC Primo Carei ( antrenor Florentina Timoc şi Csizma Robert), Adep SatuMare şi LPS Satu Mare.

Clubul CS Adep  este un club privat din Satu Mare.  Antrenorii Adriana Pricop şi George Oşan  au înscris în competiţie 2 echipe, una  de băieţi şi una de fete.

,,Suntem pentru prima dată la acest turneu de la Carei. A fost un tuneu ok, ne-am simţit foarte bine, ne bucurăm că am participat, a fos un turneu reuşit, zic! Am venit cu echipe de copii mai mici, noi evoluăm în campionatul naţional de baby baschet, la categoria 2004-2005. Anual, mergem la competiţii de minibaschet şi facem turnee acasă, la Satu Mare’’, a declarat pentru Buletin de Carei Adriana Pricop.

Tot de la Satu Mare au sosit  echipa  ce face parte din clubul LPS Satu Mare. Antrenorul Ovidiu Orosz a venit cu o echipă de băieţi ce a jucat la categoria 2002-2003.

,,Ca  impresie generală… a fost un turneu reuşit, în primul rând.În al doilea rând, este un fenomen care ar trebui organizat cât mai des şi  vine în sprijinul fiecărei echipe care participă. Ne bucurăm foarte mult că am venit la Carei şi la acestă ediţie şi aşteptăm ca să ne mai întâlnim şi dăţile viitoare, când se va mai organiza. Mulţumiri li se aduc din partea LPS Satu Mare tuturor organizatorilor şi sponsorilor’’, a declarat pentru Buletin de Carei, antrenorul sătmărean.

La final de turneu, după două zile întregi de confruntări,   mândră  pentru prestaţia elevilor săi, antrenoarea  Florentina Timoc a declarat pentru Buletin de Carei: 

,,A fost o ediţie reuşită având în vedere că nu au fost aşa mulţi participanţi ca acum doi ani. Au participat aproximativ 150 de copii. Unul dintre cluburi nu a mai putut să rămână şi astăzi, ei au avut cei mai mulţi participanţi, la toate categoriile au venit cu copii, au şi câştigat foarte multe premii. Cea mai mare supriză a turneului au fost fetele, de clasa a III-a –  a IV-a de la mine de club, care au câştigat locul I şi au fost o supriză faţă de acum 2 ani. Ca element de noutate a fost streetball-ul care s-a desfăşurat afară, în aer liber, deja e un nou trend şi băieţii s-au integrat şi aici au fost puţine echipe, dar s-au descurcat. A fost un meci amical la finalul competiţiei. Un  nou invitat în acest an a fost clubul Adep Satu Mare, un club care începe să se formeze . Aşteptăm copii la club şi ce să zic, eu sunt foarte mândră de ei!  Au venit şi s-au implicat şi am avut condiţii foarte bune, am colaborat foarte bine . Mulţumiri se aduc Direcţiei de Cultură şi Sport şi lui Bogdan Georgescu, care ne-au susţinut  financiar şi cu diplome, cupe, medalii.’’


Toţi participanţi au primit Diplome,  iar cei situaţi pe primele 3 locuri au primit şi  Cupe. Clasamentul arată în felul următor:

Cls.  a III-a – a IV-a, băieţi:

1.Filip

2.Primo Carei

3. CS Adep

 Cls.  a III-a – a IV-a, fete

1.Primo Carei

2.Adep

3. Filip

Cls. a V-a  – a VI-a, băieţi

1.Filip

2.LPS Satu Mare

3.Primo Carei

Cristian Pop a luat premiul special pentru cel mai tehnic jucător.

La categoria  a III-a – a IV-a, Bogdan Fodor, elev în cls. a II-a a obţinut premiu special pentru cel mai tehnic jucător.

Coşgheterii turneului, la categoria cls.  a III-a – a IV-a, băieţi,  a fost desemnat Beny Bodeas, iar la fete, a fost Diana Pricop, ambii jucători la echipa CS Adep Satu Mare.

La competiţia de streeball, clasamentul a fost următorul:

Categoria cls. VII-VIII

1.      Filip

2.      The Cavalers-Primo Carei

3.      Primo Carei

4.      LPS Satu Mare

Pricop Diana a fost desemnată ca fiind cea mai tehnică jucătoare de streetball, iar, la băieţi, cel mai tehnic jucător a fost Alexandru Gheaţă.

Categoria cls. IX-X

1.Filip

2. Nestea Boys –Carei

Iulian Lucuţa a luat premiul special pentru cel mai tehnic jucător la această categorie.

 O a doua ediţie reuşită a turneului de baschet din Carei.Turneul  de baschet al Primo Carei  se numără printre cele mai bine organizate  competiţii  din municipiul  nostru şi constituie o etapa importantă in pregatirea  jucătorilor participanti.  Felicitări organizatorilor pentru străduinţa lor, sportivilor pentru reuşită, precum şi părinţilor care îi susţin, dar  şi sponsorilor, persoane fizice şi juridice!

 

comentarii

de podoba mircea la 27 aprilie 2015 - 22:25

Felicitari ptr rezultaele frumoase si ptr buna organizare a unui astfel de TURNEU ,care implica multa munca si serozitate !!! Succes in continuare !!!

de Horia Mărieș la 1 iunie 2016 - 05:57

Finala campionatului național de baschet 2016.
După o evoluţie mult sub aşteptările suporterilor, baschetbaliştii de la CSM Oradea au pierdut, luni seara, în deplasare, cu scorul de 70-79, meciul al patrulea al finalei cu BC Mureş, care, în cazul unei victorii, putea să le aducă primul
trofeu din istoria clubului. Scorul general al finalei a devenit, astfel, 2-2, iar cea mai bună echipă din Liga Naţională va fi decisă într-un meci care se va desfăşura joi în Arena Antonio Alexe din Oradea.

Oradea – Seară de baschet în Piața Unirii

http://youtu.be/jkTw4H1IEVk

Lasati un comentariu