Cad literele de pe soclul Regelui Ferdinand din municipiul Carei

• publicat la: 25 mai 2015
Cad literele de pe soclul Regelui Ferdinand din municipiul Carei

            La două săptămâni de la dezvelirea bustului Regelui Ferdinand I al României,  amplasat lângă trotuarul din colţul sensului giratoriu,  fără nici o autorizaţie de la   Comisiile abilitate  din subordinea Ministerului Culturii,  literele au început să se mişte…..  De 5 zile a căzut litera N….

            ,,Ferdinand I ,regele Româ..iei  1914-1927’’’   stă acum scris pe soclul bustului suveranului  român, cunoscut ca ,,Reîntregitorul’’ si  „Cel Loial”. Nimeni nu se grăbeşte să remedieze situaţia….

            Lucrările pentru  realizarea postamentului pe care a fost amplasat bustul regelui Ferdinand I, creaţie a sculptorului sătmărean Radu Ciobanu, au fost în valoare de  peste 21.000 lei.

De  o săptămână funcţionează o cameră de supraveghere  orientată în direcţia  locului unde este amplasat bustul regelui cu pricina. Se poate lua în calcul şi faptul că datorită amplasării în imediata apropiere a DN 19 , tranzitat de camioane de mare tonaj, să fie afectată  stabilitatea  soclului pe care este amplasat bustul regelui Ferdinand I al României şi nu al Româ..iei.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 25 mai 2015 - 15:25

Hai să fim serioși!
Că doar nu suntem copii de țâță!
Cad literele de pe soclu pe dracu’!
Cât de naivi trebuie oare să fim ca că nu ne dăm seama că este vorba de niște vajnici „binevoitori”?
Este evident că a fost vorba de fapta unuia sau a mai multor indivizi, bănuiesc incă tineri, dar foarte bine școliți in manierele șovine, revizioniste ce se poartă prin Nagykároly și care caracterizează plenar tânăra gardă.
Indivizii și-au bătut joc pur și simplu de memoria lui „Ferdinand cel Loial” , de momoria lui „Ferdinand Întregitorul”, de comunitatea romãnească careiană, de neamul românesc și de țara care se numește România.

Bancuri de copii tãmpiți care au vrut să ne dea de înțeles că „Ferdinand I” ar fi fost „Regele Roma”. Adică regele țigan.

De ce n-a căzut oare o altă literă, de ce a căzut tocmai litera „N”? De aia.

Tot s-a publicat azi raportul intelectualului de mare clasă numit Ecsedi Ioan. Doar cu scrisul în limba română stă tipul mai prost.
Aceste organe terchea-berchea subordonate primașului ce au avut de păzit? Aud?

de gigi la 25 mai 2015 - 17:59

din 21 000 lei se putea face o fundatie pentru casa. Cine a facut soclul ??

de andras la 25 mai 2015 - 18:15

un tip din ungaria amic cu jeno si cu consiliul judetean…

de bandi la 25 mai 2015 - 20:44

vandalizarea este consecinta politicii antiromanesti dusa de covaci in orasul carei unde pana nu a venit el era mereu bunaintelegere si nimeni nu se gandea sa faca separat manifestari ..acum se ascund in crama la castel si komaromi vorbeste prostii mai mare rusinea ca e si batran si minte de ingheata apele…nu inteleg de ce rusine sa recunoastem ca romanii au fost mereu aici si cu cei care au lucrat pe mosie la grofi a fost construit si castelul ca nu spuneti mie ca grofii au venit cu castelul inb spate…munca de romani este acolo si tot romanii au fost cei care au aparat pe ei. punct!
cine nu recunoaste rusine sa fie la el!

de stelu la 25 mai 2015 - 22:29

daca era cazuta o litera de la grohii prmarului sa vezi ce de urlete auzeam prin presa platita din banii nostri …jeno isi bate joc de tot ce este romanesc ca stie ca numai asa primeste voturi de la radicalii maghiari si fara ei ajunge iar la mana fiscului ca are datorii…pe ascuns se intalneste el si cu romanii cu bani pe care ii ameteste si le ia si banii…

de careian la 26 mai 2015 - 09:50

rusine primariei carei !!!!
fura proiectele liberalilor ca si cum a facut cu sensul giratoriu si acum is mai bate joc de regele Romaniei..cat de frustrat si rau intentionat poti sa fii ca sa te razbuni pe un bust pentru neputintele tale intelectuale? rusine primarilor udemeristi!
stit sa faceti numai incitari si scandal ca sa nu vedem ce afaceri invartiti voi cu electrica si cu gazul si cu fondurile europene in grupul de interese mafiot din Carei!

de uuuuujjjjuuj la 26 mai 2015 - 09:52

Dl Horia Mărieș, va respect, pt varsta dumneavoastra , dar..

” De ce n-a căzut oare o altă literă, de ce a căzut tocmai litera “N”? ”

Asta deja e gen „Nyuszika si sapka”

de ioiii la 26 mai 2015 - 10:52

de ce politia locala nu spune cine apare pe filmarea de pe camera de supraveghere??? de ce nu lasi domnule primar oamenii sa spuna adevarul si de ce provocati astfel de incidente??? unde va ascundeti acum cu gaska de plagiatori si hoti de proiecte?

de Horia Mărieș la 26 mai 2015 - 12:39

@uuuuujjjjuuj la 26 May 2015 – 09:52

Vă mulțumesc mult pentru respectul pe care-l arătați vârstei mele matusalemice.
Nu trebuie să fiți foarte îngrijorat, mă simt încă bine, sunt înalt și verde ca bradul.

Nu a fost inclusa în programă, nu a figurat la orele de cultură generală de la scoala primară pe care am făcut-o în Carei lectura poveștii numită „Nyuszika si sapka”. Rog frumos să o traduceți in limba română și vă rog să-mi să-mi expuneți pe scurt subiectul povestioarei.
Ca să știu ce să vă răspund.
Vă mulțumesc anticipat.

de Horia Mărieș la 29 mai 2015 - 07:22

Primăria Carei pe facebook, acum o zi: „S-au montat camere noi de supraveghere în Carei. O cameră a fost poziționată spre bustul Regelui Ferdinand I din centrul municipiului, creație realizată de sculptorul Radu Ciobanu, inagurat în urmă cu câteva săptămâni. O altă cameră video este poziționată spre statuia lui Avam Iancu.”

E spre bine. Poate nu o sa mai fie nici măcar „suspiciuni rezonabile” de comiterea unor acte de vandalism de acum încolo. Depinde și de „ochii ageri și albaștri”, proptiți in monitoarele de supraveghere, ale celor de la Poliția Locală.

Lasati un comentariu