Fără dezinsecţie în Carei. Primar preocupat de perimetre etnice

• publicat la: 2 mai 2015
Fără dezinsecţie în Carei. Primar preocupat de perimetre etnice

Preocupat intens de împărţirea municipiului în ţarcuri etnice, cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Cultură din subordinea Ministerului Culturii,  ce le denumeşte perimetre statornicite, primarul Kovacs neglijează problemele  stringente ale urbei.

Şi în acest an, careienii vor fi mâncaţi de vii de căpuşe şi ţânţari. În cazul căpuşelor, medicii veterinari din oraş sunt asaltaţi de numărul mare de animale atinse de aceste insecte periculoase, existând deja şi cazuri de deces ale animalelor de companie.

Toate parcurile oraşului sunt invadate de căpuşe, deci atenţie careieni.

Lipsa de interes pentru confortul careianului de rând  este o constantă a administraţie careiene, nici în cursul anului trecut nefiind efectuate operaţiuni de dezinsecţie pe raza oraşului Carei.

Cumulativ, urmare a lipsei dezinsecţiei timp de 2 ani de zile, se vor resimţi efectele  în rezerva biologică din anul acesta.

Numărul tot mai mare de cîini şi pisici dar şi  careieni  muşcaţi de căpuşe  dovedesc faptul că neglijenţa primăriei  face victime.

Deşi suntem abia la început de mai, ţânţarii crează deja neplăceri careienilor. Blocurile cu subsolurile inundate crează condiţii optime pentru înmulţirea acestor insecte. În special la salba de blocuri de pe Calea Mihai Viteazu, ţânţarii sunt de “neoprit”, cu toate spray urile şi soluţiile  folosite de contribuabilii careieni. Nici cei care stau la case nu sunt ocolişi de  ţânţarii  care se pricep de minune să strice o seară liniştită de vară petrecută în grădina casei sau la terasele din oraş.

Până la această oră, primăria  nu a alocat fonduri pentru operaţia de dezinsecţie. Nici în cursul anului trecut nu a fost efectuată această operaţie.

redactia

comentarii

de lori la 4 mai 2015 - 20:47

pe hartie sigur a facut dezinsectie si a bagat banii la jeb ca asa se face la primaria carei

de Horia Mărieș la 15 mai 2015 - 17:26

Citim ín presa de ziare că pe 12 mai a.c. au fost stârpite căpușele ce sugeau sângele careienilor (Irtották a kullancsokat Nagykárolyban).
Oare pe primaș și gașca lui au reușit să-i stârpească?
Așteptăm să aflăm răspunsul la intrebare de la Szasz Lorand că el le știe pe toate ca un om mare și ca și fin.

Lasati un comentariu