La umbra dezbaterilor despre păduri, parlamentarii își votează pensiile nesimțite

• publicat la: 13 mai 2015
La umbra dezbaterilor despre păduri, parlamentarii își votează pensiile nesimțite

Pensiile suplimentare pentru parlamentari, cuprinse între 1500 şi 4000 de lei, sunt tot mai aproape să devină realitate. Proiectul semnat de aleşii puterii a primit undă verde din partea comisiei comune pentru statut, aşa că va fi trimis la vot, în plenul camerelor reunite. 7 parlamentari din 8 au votat pentru pensiile speciale pentru care parlamentarii nu cotizează nici măcar cu un leu, anunță realitatea.net, citând Realitatea TV. Astfel, procedural, s-a mai făcut un pas către pensiille nesimțite. Reamintim că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a fost votat de 255 de parlamenatri, iar în urmă cu două săptămâni a intrat în dezbatere parlamentară. Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor a avut termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii de a Birourilor permanente reunite.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor și deputaților trebuie primească în acest termen avizul Consiliului Legislativ și punctul de vedere al Guvernului.

De asemenea, au fost sesizate pentru aviz Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strâns 255 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la Opoziție.

Proiectul prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, consemneaza romaniacurata.ro

Lasati un comentariu