Limba Româna, a doua cea mai vorbită limbă la Microsoft

• publicat la: 12 mai 2015
Limba Româna, a doua cea mai vorbită limbă la Microsoft

A doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume, este limba română  spune un oficial din cadrul Departamentului Comerţului din SUA.

IT-iştii români sunt unii dintre cei mai apreciaţi şi căutaţi de marile companii de profil, datorită pregătirii şi competenţelor în acest domeniu.

In această perioadă,România  găzduieşte Summitul Regional de Securitate Cibernetică, la care participă reprezentanţii a 20 de firme americane de top.

Evenimentul este organizat de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, alături de Departamentul Comerţului al SUA, dureaza până miercuri şi reuneşte reprezentanţi din 18 ţări din Europa Centrala şi de Est.

„Româna este acum a doua cea mai vorbită limbă, după engleză, în birourile Microsoft din întreaga lume. Datorită combinaţiei dintre cunoştinţele tehnice şi cele lingvistice ale românilor, companii importante precum IBM, Hewlett-Packard şi Oracle şi-au stabilit birourile regionale aici”, a spus Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA.

redactia

Lasati un comentariu