Muzicieni reprezentativi ai Uniunii Europene – pe aleea Parcului Dendrologic

• publicat la: 9 mai 2015
Muzicieni reprezentativi ai Uniunii Europene – pe aleea Parcului Dendrologic

Sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 12.30 în Parcul dendrologic din Municipiul Carei reprezentanții Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei au tăiat simbolic panglica ce inaugurează proiectul intitulat „Europa la ea acasă – Muzicieni reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

          Acţiunea constă în amplasarea pe aleea principală a parcului a unor plăcuţe cu muzicieni renumiţi din ţările U.E. şi reprezintă continuarea proiectului iniţiat în anul 2013, când aleile au fost denumite după numele poeţilor reprezentativi din ţările U.E.  În anul 2014 aleile au fost denumite după fotbalişti celebri ai ţărilor U.E.   Proiectul îşi propune promovarea  valorilor culturale europene.
      Fiecare plăcuță conține lângă imaginea muzicianului, steagul țării, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot accesa informații despre respectivul muzician, cu un smartphone.
.
.
.
.
            Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.
          Realizatorii proiectului sunt: Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Mateş Nicoleta, Pap Gerhárt, Poósz Lorant, Sălăgean Linda și Adrian Ștefănuți. Designul grafic a fost realizat de Dragoş Georgescu.
           Realizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale ambasadelor, pentru sprijinul acordat și pentru interesul deosebit manifestat faţă de acest proiect.

comentarii

de Tiberiu Vanca la 10 mai 2015 - 08:29

Nu este numai o iniţiativă cât este un act major de cultură. Felicitări echipei condusă de Bogdan Georgescu. Şi uite așa în târgurile prăfuite se produc evenimente cu adevărat de luat în seamă. Păcat că acestui parc i se refuză dreptul de a ilustra şi pagini din istoria românilor. S-ar putea, însă, ca ziua de 17 iunie să curme răul de la rădăcină.

Lasati un comentariu