Noaptea Muzeelor la Carei

• publicat la: 12 mai 2015
Noaptea Muzeelor la Carei

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid larg porțile, simultan, până târziu în noapte.

El este organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, data adoptată de ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor) drept Ziua Internațională a Muzeelor. Începând din 2011 ICOM se alătură UNESCO și Consiliului Europei în patronarea acestui eveniment. (sursă wikipedia).

La acest eveniment se alătura  şi  Muzeul Municipal Carei, la data  de 16 mai 2015.cu un program special de vizitare între orele  09:00-24:00.

Programul special se va începe la ora 19:00

Defilarea costumelor populare şi istorice în jurul castelului Károlyi.
Dans de epocă în sala de bal.
Muzică, literatură şi stil de viaţă în secolul XIX.
Statui vii. Figurinele revin la viaţă.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean Satu-Mare, secţia Muzeul Municipal Carei, cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu-Mare.

Parteneri: Primăria Municipiului Carei, Direcţia pentru Cultură, Sport şi Turism Carei, Teatrul de Nord Satu-Mare, Centrul Cultural Carei, Trupa de Teatru MEEM. Carei, Trupa de Teatru Határeset Carei.

Lasati un comentariu