Poliţia Locală Carei îşi prezintă pe ascuns bilanţul de activitate pe 2014. Cel pe 2013 încă nu a apărut…

• publicat la: 20 mai 2015
Poliţia Locală Carei îşi prezintă pe ascuns bilanţul de activitate pe 2014. Cel pe 2013 încă nu a apărut…

Poliţia Locală  din muncipiul Carei, aflată în subordinea Primăriei Carei, îşi  sustine momentan bilantul pe anul 2014 în incinta Cantinei Sociale  ( h 10,30), într-o încăpere mică şi întunecoasă.

Nu întâmplător am scris îşi sustine si nu îşi face public Bilantul de activitate pe anul 2014.  Acţiunea de azi nu a fost făcută publică desi am luat legătura cu seful Politiei Locale ,Ecsedi Ioan,  încă de săptămâna trecută si ne spunea că ne va anunta data si ora când va sustine acest raport de activitate. In cursul zilei de ieri nu a raspuns deloc la telefon. Pentru că anii trecuti nu a fost  prezentat un bilant de activitate al acestui serviciu de ordine publică din subordinea Primariei Carei, am solicitat câteva date de la Ecsedi Ioan , seful Poliţiei Locale din Carei.

„Stiu că anul trecut nu am avut bilanţ de activitate făcut dar  în acest an am făcut, este pe masă la domnul primar si asa stiu că pe 21 mai o să avem sedinţă. Sigur am să vă anunt” afirma  Ecsedi Ioan cu putin timp în urmă, intr-o convorbire telefonică.

Până  la ora 10,00 a datei de 20 mai 2015, nu a apărut nici  un anunt referitor la prezentarea acestui bilant si nici Ecssedi Ioan nu a mai lansat invitaţia de participare , cu menţionarea orei  si locului  sustinerii a bilantului de activitate pe anul 2014, la fel cum au procedat  colegii lor de la primăria Satu Mare inca din luna februarie a acestui an. aici si aici

Cu 2 jurnalisti din presa maghiară angajaţi pe post de consilieri personali ai primarului Kovacs, informaţiile publice din instituţia guvernamentală Primăria Carei circulă doar în cerc restrâns şi aleatoriu. Buletin de Carei este constant exclus de la informaţiile cu caracter public din Primăria Carei dar vă ţine la curent cu ştiri reale şi necosmetizate din incinta instituţiei al cărei primar Kovacs are reţinere pe salariu pentru datoriile la bugetul de stat, încă din anul  2008.  Ecsedi Ioan, şeful Poliţiei Locale Carei a fost contactat telefonic şi în cursul zilei de ieri 19 mai dar nu a răspuns la telefon.

redacţia

comentarii

de FELICITARI ! la 20 mai 2015 - 11:03

Nu pot sa cred! In cantina Sociala isi tin bilantul comunitarii?Da poate ca se explica gestul ,trebuie sa le si umfle burtile din mancarea batranilor cu venituri mici abonati la cantina. Sau poate este un mod bun de -ai tine aproape,mai ales pe seful lor,ca de angajati ce sa spunem…ei executa nu discuta !!!Pai cum sa anunte ei presa locala si mai ales pe cei care pun intrebari incomode,trebuie invitati doar cei afiliati,ascultatori si angajatii personali…sa scrie ce trebuie sa scrie si nu ce constata.Asta da treaba si va mai mirati ca nu va mai baga nimeni in seama D-le.comunitar sef.

de platitor de taxe la 20 mai 2015 - 11:47

daca au bagat asa multi bani in noua primarie de ce se tin bilanturile intr-o cantina sociala?????
de cine va feriti domnilor primari si politisti comunitari?
de ce seful politiei nu a dat exament pe post dupa ce au anulat primul concurs? trebuisa sa isi termine studiile pe care nu le avrea la data examenului unde mircea bumb a fost aruncat la cos pentru ca a fost primul clasat?
o fi adevarat ca comunitarii formeaza tesatura de spioni ai primarilor impreuna cu reprezentantul minoritatilor bronzate?

de hoate imputite la 20 mai 2015 - 12:29

pt cei interesati sa stiti ecsedi are un salariu de 52 milioane lei vechi pai normal ca pupa si in fund pe primar sa nu ramana fara post.despre ecsedi as putea scrie un roman intreg si cred ca si cei de la udmr care binenteles il sustin ca mare sef la comunitari ar ramane cu gura cascata de incompetenta lui ecsedi .cel mai grav lucru este ca acest ecsedi pune in pericol integritatea corporala a subordonatilor si la risc maxim pe cei care participa la insotire de valori chiar este greu de inteles ca tocmai el marele sefut nu respecta legea .daca ai curajul ecsedi sa ma contrazici te rog sa faci ca in curand voi povesti cum NU respecti legea transportului de valori

de ocso la 20 mai 2015 - 13:45

Ocupati-va si cu lucruri serioase. Numai sapaturi si bete in roate stiti sa atribuiti tuturor. De exemplu planificati cum sa atrageti mai multe fonduri europene sau de la minister pentru dezvoltarea orasului si crearea noi locuri de munca prin atragerea de investitori straini.

de super la 20 mai 2015 - 14:55

investoitorii straini vin nu e vorba dar sunt pusi pe fuga de primarii udemeristi daca nu cotizeaza..asa a ajuns ARRA in valea lui mihai si polipol la foieni pentru ca acesti investitori nu polueaza atmosfera si deci nu sunt dispusi sa dea spaga asa cum fac continentalii ca sa aiba monopol asupra fortei de munca din oras….asta daca ocso stie ce e acela monopol…tinerii specialisti sunt pusi pe fuga ca sa ia locurile de munca pensionarii ratati la asociatiile agricole dar soti de consilieri locali udmr

de crapul la 20 mai 2015 - 15:03

cu atragerea de fonduri are cine sa se ocupe in primarie si mai si sunt platiti regeste pentru asta..duc acasa suta de milioane pe luna asa ca nu ziarul trebuie sa se ocupe de atragerea de fonduri europene si de investitii… ce lucru mai serios vrei decat economisirea banului public prin ejectarea incompetentilor si angajarea de specialisti!

de ANTITEPARI la 20 mai 2015 - 17:15

De ani de zile va spuneam cand mai aparea cate ceva despre comunitarul sef,cum ii punea sau ii pune pe subalterni sa intocmeasca Procesele Verbale cu martori falsi si dadea amenzi la comanda….Daca ferificati o sa vedeti ca apare mai in toate PV unu Horvath .Interimarul asta de IANIKA incompetent ,oare pana cand sta ilegal pe post ???? Sau au organizat concurs tot intr-o camera intunecoasa sa nu-i vada nimeni,sa nu stie nimeni?Da un om mai breaz la cap nu se gaseste in tot orasul ???

de dimitriu radu mihai la 21 mai 2015 - 05:39

totusi sa faci un bilant si sa nu chemi consilieri,presa si toti factorii care ar putea ajuta la o mai buna functionare aacestui organism care nu am ce zice isi face meseria binisor dar mai sunt multe de facut.Ori domnii care sunt la conducerea orasului nu au ajuns pana acolo sa faca totul transparent atunci cevainseamna ca scartiie si nu este bine pentru ca tindem sa fim un oras european si nu spun ca nu s-au facut multe lucruri bune ca sa ne atingem acest scop.

de Horia Mărieș la 21 mai 2015 - 06:54

Citim cu sete, cu nesaț, cu nerăbdare, știirile calde, existențialiste, vitale și letale, foarte importante, apărute în presa de ziare sătmăreană de azi:

„La emisiunea “Audienţe în direct” de miercuri, 20 mai, Ioan Precup, şeful Poliţiei Locale Satu Mare, a spus că este de acord cu legalizarea prostituţiei. Ioan Precup este convins că odată ce această meserie, veche de când lumea, ar fi legalizată s-ar produce foarte mulţi bani pentru bugetele locale, iar activitatea întreprinsă va putea fi controlată îndeaproape.”

Nu-l pot contrazice pe polițaiul Ioan Precup, o fi având și el in felul lui dreptate, o fi având si el necesitățile lui fiziologice imediate. Mă intreb doar dacă s-a consultat în prealabil cumva și cu Domnul Ecsedi Ioan, dacă s-au pus de acord cum să-și împartă treaba, zonele de influență, beneficiile, plăcerile, centura de ocolire a Careiului, etc.

Dar nu asta am vrut să spun de fapt.

Am vrut să spun doar că apreciez la îintreaga ei valoare părerea ivită din adâncul profund al puțului gândirii de polițist local a domnului Ioan Precup. Faptul că legalizarea prostituției ar produce foarte mulți bani pentru bugetele locale, inclusiv pentru bugetul falimentarei Primării a Municipiului Carei, datoare vândută pe la bănci până prin anul 2027, nu poate decàt să ne bucure. Nu c-ar scăpa Primăria Carei de faliment exploatãnd curvele, fiindcă acest lucru este practic imposibil, au și ele totuși limitele lor, mai ales dacă avem in vedere gradul real și major de indatorare al Primăriei Carei. Dar poate că s-ar mai simți totuși o cât de mică ușurare a presiunii exercitate de datoria publică careienă. În fond și la urma urmei, toti locuitorii, inclusiv fătuțele, trebuie să contribuie din olin prin munca lor cinstită, devotată, fără de preget, la bunăstarea urbei. Mai rămâne de stabilit totuși cine le va fi peștele. Eu cred cu tărie că primașul sau viceprimașul sunt cei mai indicați pentru a prelua această dificilă sarcină având in vedere mai ales cele ce se mai întâmplă uneori sub pongyvàs (sub coviltirul căruțelor din șatră).

Revenind totuși puțin la Poliția Locala Carei, la raportul ei de activitate pe 2014 (fiindcă ăla din 2013 se pare că nici n-a fost făcut).

Imi aduc aminte că acum cca 2 ani de zile, pe vremea când mai puteai găsi pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Carei și diverse HCL arhivate, sau alte (foarte puține) documente ale transparentei primării careiene (acum, de când de site răspunde ziaristul M.T.R. nu poți citi decât HCL-urile din 2013 și 2015, restul fiind îngropate pentru vecii-vecilor la Mesterreszi), am citit niscaiva rapoarte anuale ale Politiei Locale Carei semnate de Ioan Ecsedi. Am fost surprins atunci să constat că rapoartele erau generate prin bine cunoscuta metodă à la Ponta de copy & paste, in sensul că semănau toate ca niște picături de apă, conservându-se de la un an la altul evenimentele, actiunile, măsurile intreprinse (mot-a-mot), conservându-se inclusiv greșelile de exprimare, greșelile de ortografiere, precum și agramata și tradiționala limbă de lemn securisto-milițienească. O rușine cu acele rapoarte de bilanț milițienești, ce să mai comentăm! De unde nu este ész, nici Dumnezeu nu cere.

În context, se așteptă oare cineva ca actualul raport, cel care a fost citit bãlbâit de Ecsedi Ioan ieri 20 mai 2015 in cantina socială și sorbit cu ochii și urechile ciulite de încântare ale primașului, să fie diferit, să fie ceva mai intelectual, să fie ceva mai interesant decât cele de care v-am povestit mai sus?

Aiurea!

Îndrăznesc să fac pariu cu oricine care este suficient de vitéz incât să aibã curajul să țină pariul cu mine, că Raportul pe anul 2014 al Poliției Locale Carei este la fel ca toate celelalte întocmite în anteriori și că prezintă, mai mult ca sigur, evenimente, acțiuni care n-au mai avut loc in Carei de ani de zile! Hai să citim hãrțoaga-raport pentru anul 2014, să citim și apoi și hârtoagele pentru anii 2012, 2011, 2010 și să mai discutăm din nou după aceea. Cu documentele, cu probele puse în paralel pe masă!

de COTURNIX BIKE la 22 mai 2015 - 05:40

.. ce poliție locală, GAAAARDIENI PUBLICI și nimic mai mult !!!!!! îi vezi în fiecare dimineața ieșind din cartier umflați de somn, despre ce vorbim ce bilanț, ce bilanț să prezinte dacă nu au activitate, în afară de speriata aia care mai dă câte-o amendă ”la cine poate”” și-și duce copilul cu mașina de serviciu la școală(dacă Dacia aia se mai poate numi mașină)……,

de COTURNIX BIKE la 22 mai 2015 - 06:17

..să nu uităm, agentul de poliție are o școală de doi ani la Câmpina, agentul de la poliția de frontieră doi ani la Oradea, subofițerul de la pompieri la Boldești, jandarmii la Drăgășani, cei ce vin din civilie au un curs de formare de șase luni și cursuri de perfecționare, până și sergenții angajați care au fost au avut un curs de formare de șase luni la Iași,Constanța,Oradea,Carei mai la urmă și nenumărate cursuri de perfecționare, GARDIENII PUBLICI CE PREGĂTIRE DE SPECIALITATE AU ??????,peste noapte din strungar, tâmplar,femeie de serviciu sau trezit că-s polițiști locali, nu au nicio pregătire în afară de școala profesională sau în cazul fericit Liceul, nu au un minim de vocabular,dar nu are rost să dezvolt subiectul că aveți și dumneavoastră ochi și vedeți ce se petrece, ca o paranteză „”seara când tineretul iese în oraș băncile-s pline pe la monument și fântâna arteziană se mănâncă semințe la greu și e plin cu coajă dimineața se aruncă chiștoace de țigări”” bravii GARDIENI PUBLICI UNDE STAU ASCUNȘI ?????, vă las pe dumneavoastră să trageți concluzia despre bilanțul anului 2014, ai așa zișii polițiști locali, ori toate instituțiile din MAI au avut bilanțul pe anul 23014 în primul trim. al 2015…………………

de Horia Mărieș la 22 mai 2015 - 07:26

@COTURNIX BIKE la 22 May 2015 – 06:17

Concludente și foarte la obiect ambele postări.
Ne-am lămurit cu cine avem de-a face.

de denis la 22 mai 2015 - 08:35

gardienii stau la panda pe cimitirului sa de-a cate o amenda celor care nu stiu ca luni si vinerii nu au voie sa intre spre piata….mare favoare au facut sa nu se circule intre orele respective da toata lumea parcheaza pe ambele partiii deci e tot una ca se circu;a pe ambele sensurii sau se parcheaza pe ambele partiii

de cristii la 22 mai 2015 - 08:39

mare mincinos de primar cand face drumurile in viile tireamului promise de 4 anii …kaizer a fost iar in viii si a mintit oamenii ca se baga curentu..???…in alegerile….????bine ca are el drum facut la ponyvas..??din molozurile ce trebuia duse in viii..?/

de caminuldebatrani la 22 mai 2015 - 11:04

apoi pentru asta ati vrut sa scapati de fostul director de la caminul de batrani ca sa puteti fura din medicamentele necajitilor domnule govorist?
doctorita barth a ajuns directoare pusa de plr dupa ce a candidat la locale de la ecologisti…liber la furat in caminul de batrani la fel ca pe vremea lui kala cand pui si rotile de cascaval se furat prin marmitele de laturi ce se duceau la creasca toria de porci sau la caini…..
trupa lui macec si govorika este mai flamanda ca si tulipanii si rad ca lacustele tot ce pot de la batrani!!!!
pensionarii din caminul de batrani care au lucrat in tamplarie sunt exploatati cu munca la negru la sectia de scaune a primarului si nu se mai sesizeaza politia si nici prefectura sau consiliu ljudetean pentru ca sunt oamenii pusi de ei la conducere si aduna totul pentru bunastarea lor din furat de la batrani!

de PP-DAN DIACONESCU la 22 mai 2015 - 12:10

La Partidul poporului lui Dan Diaconescu a candidat Doruca nazdravana.Care nu sufla nici o vorba despre ce mestereste ea pacolo si ca vreo 3 asistati de a colo au avut tentative de suicid,o femeie sa si aruncat din turnul eifel al caminului,iar pe ultimul la internat la Sp. de pshihiatrie in SM ,dupa ce ia administrat stie ea ce..
Cred ca s-ar impune pacolo un control neafiliat politic,sa constate adevarul.Sa vada cum sunt tratati batranii, cate sedative baga in eisa taca din gura si sa doarma.E obisnuita cu adormitul persoanelor pe care i sa pus pata.Prietenii ei stiu de ce.. exp. Sorinu ,cel care doarme la ea in birou ,mana ei dreapta la smenuri si ierburi si solutiii…

de gyuri la 9 iunie 2015 - 21:41

COMUNITARII astia au atributii si pe linie de PROTECTIA MEDIULUI, poate nu stiati, dar va zic eu cu probe CAREIUL ESTE UN ORAS INFECT, MIZERABIL si PLIN DE GUNOAIE PE CUPRINSUL SAU, acolo mse adopta vopsim ce se vede pe arterele principale, dar in rest pe la margini si periferii este focar de infectii

de Horia Mărieș la 10 iunie 2015 - 01:08

@gyuri la 9 June 2015 – 21:41

Foarte corect spus.
Vezi de exemplu str. Danko Pista până la intersecția cu str. Peleș

Lasati un comentariu