Poliţia Locală Carei: Raport de activitate pe 2014 cu activităţi din 2013. „Puneţi jos bulanul dacă nu ştiţi….”

• publicat la: 25 mai 2015
Poliţia Locală Carei: Raport de activitate pe 2014 cu activităţi din 2013. „Puneţi jos bulanul dacă nu ştiţi….”

Raport de activitate pe 2014 semnat ca întocmit de șef   Poliție Locala Carei, director Ecsedi Ioan, îndesat cu activităţi din 2013. Numeroase referiri la transparenţă şi colaborare cu presa locală în timp ce sustinerea sa, neanunţată în prealabil, a fost ţinută strict pentru  urechile unui grup  restrâns, fără invitarea consilierilor locali  şi a presei locale.

Miercuri, 20 mai 2015, Poliţia Locală  din muncipiul Carei, aflată în directa subordine a primarului mun. Carei, şi-a sustinut Raportul de activitate  pe anul 2014, în incinta Cantinei Sociale , mai pe furiş cum s-ar spune , având în vedere că nu a fost invitat  nimeni din Consiliul Local si nici presa locală de limba română.

De scăpare nu poate fi vorba pentru că începând din februarie am solicitat date despre acest Raport, de la şeful Politiei Locale, Ecsedi Ioan, care afirma că “ ştiu că nu am făcut pe anul 2013 dar anul acesta vom avea “. Am mai sunat şi în luna aprilie pentru a ne interesa de Raportul deActivitate pe 2014 şi atunci ni s-a comunicat că acesta “este deja pe masa la domnul primar şi precis pe data de 21 mai va fi susţinut”. Nimeni din primăria Carei nu ştia nici măcar cu o zi inainte de această activitate a Poliţiei Locale sau cel puţin aşa au declarat  la solicitările Buletin de Carei despre data şi locul susţinerii bilanţului. Datorită unor cititori binevoitori,  deranjaţi de lipsa de transparenţă a serviciului Poliţie Locală Carei, am aflat data şi ora de desfăşurare  iar apoi, am solicitat  secretarei primarului  locul evenimentului ,ajungând evident, abia spre final.

In faţa unei audiente restrânse, , șeful Poliției Locale Carei, director Ecsedi Ioan, a prezentat   “Raport de Activitate privind activitatea agentilor locali din cadrul Politiei Locale a municipiului Carei in perioada 01.01.2014- 31.12.2014” .

Poliţia Locală a mun.Carei funcţionează pe baza Legii 155/2010, privind înfiintarea,organizarea şi functionarea Politiei locale, a HG 1332/2010 pentru aprobarea Regulamentului cadru de organizare si a HCL 26/2011 privind înfiintarea Politiei Locale în Carei, în scopul exercitării atributiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţlor fundamentale ale persoanei, proprietăţii publice si private si pentru prevenirea si descoperirea infracţiunilor pe raza municipiului Carei. Nu este mentionată activitatea de supraveghere a traficului rutier şi de amendare a încălcării regulilor de circulaţie.

Organigrama acestui serviciu cuprinde  un număr de 22 de posturi dintre care 20 sunt ocupate, după cum urmează:

-1 de conducere

-5 agenti locali asigură serviciul de dispecerat

-14 agenti locali la serviciul de ordine si liniste publică,circulaţie pe drumurile publice,disciplina în constructii, protectia mediului şi activitatea comercială, desfăşurată în 3 schimburi

In privinţa studiilor pe care o au agenţii locali din cadrul Politiei Locale, pot să arăt că din cei 20 de agenti,  5 au studii superioare din care doi au master in domeniul ştiinte administrative,restul de agenti au studii medii” se precizează în Raportul oficial.

Relaţia cu media locală , unul din indicatorii  mentionati ca importanţi în cadrul institutiei Politia locala Carei, se reflectă  prin omiterea anunţării acesteia despre data şi locul susţinerii Raportului de Activitate pe anul 2014.

 

 In cursul anului 2014, raportul consemnează întocmirea unui  număr de 927 de procese verbale de contravenţie, dintre care 329 au fost cu avertisment scris, valoarea amenzilor aplicate fiind de 132.267 lei.

Din cele 598 de procese verbale cu amendă , au fost achitate  un număr de 241, în valoare de 21.277 lei, restul fiind trimise spre executare silită.

Un  număr de 40 de procese verbale au fost contestate la Judecătorie, 8 fiind anulate ca netemeinice şi nelegale iar 12 au fost transformate în sancţiuni cu avertisment.

În Raportul pe anul 2014, este specificată ca  şi  contravenţie urmată de aplicarea de sancţiuni, potrivit HCL 28 1994  la care se adauga HCL 85 din 2007, provocarea de zgomote care produc disconfort  careienilor între orele 22-08 .

Aducem pe această cale la cunoştinţa conducerii Poliţiei Locale, că suntem sunaţi frecvent pentru disconfortul creat de muzica dată la maxim , de locuitori din zona Viilor, în special de cei din imediata apropiere a Ştrandului oraşului, concesionat pentru o mie de euro pe an unei firme private care exploatează ilegal resursa naturală numită apă geotermală, cu acceptul administraţiei locale.

Raportul de activitate pe anul 2014 nu cuprrinde sumele alocate din bugetul local pentru investiţii desi seful Poliţiei Locale, Ioan Ecsedi a menţionat în luarea de cuvânt despre achiziţionarea unor camere noi de supraveghere, cele montate acum 2 ani prin programul transfrontalier nefiind considerate performante..

,,Am început să înlocuim camerele de supraveghere care nu erau aşa de performante. Se lucrează la ele, noi am dori să mai cumpărm nişte camere de supraveghere şi să le amplasăm împreună cu celelalte forţe de ordine din oraşul nostru. Să găsim locaţiile unde credem noi de cuviinţă că sunt probleme şi trebuie să le amplasăm.Şi aceste camere care s-au amplasat în momentul de faţă nu le-a decis Ecsedi sau domnul primar sau domnul viceprimar. Noi ne-am consultat, am crezut de cuviinţă aşa, sigur până la urmă, am primit girul conducerii noastre şi nu cum s-a vehiculat  că ,,s-o pus aici că e prieten cu domul primar, celălalt că-i prieten cu Ecsedi şi chestii de astea, nu, le-am amplasat în locurile unde sunt necesare şi vedeţi că au fost foarte multe evenimente care au fost depistate cu aceste camere video. Sigur, calitatea lasă de dorit deocamdată, dar vom îmbunătăţi.’’

Sistemul de supraveghere video , monitorizat de agenţi ai Poliţiei locale nu a contribuit la identificarea  spărgătorilor de locuinţe, a vandalilor monumentelor  româneşti şi nici a celor ce au pictat înscrisurile injurioase pe faţadele clădirilor, la adresa primarului,  la momentul tăierilor masive de copaci în mun.Carei sau cel puţin nu  au fost  făcute publice până acum.

Raport pe 2014, activităţi din cursul anului 2013

In cursul anului 2014, agentii locali de la Politia Locală au depistat un număr de 12  de masini abandonate pe raza municipiului Carei. In urma interventiilor , acestea au fost ridicate de pe spatiul public de către proprietarii identificati.

In cursul anului 2014,  „ca urmare a conditiilor prevăzute de Leg. nr.188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici s-a organizat examenul de promovare în grad, in urma căreia 16 agenti locali au fost promovati în grad si s-au mărit salariile”, se consemnează în Raport. Aşteptăm precizări legate de examenul pentru ocuparea postului de conducere al acestui serviciu din cadrul Primăriei Carei, examen anulat în urmă cu

Deşi pe prima pagină este specificat faptul că Raportul face referire la activităţi derulate în perioada din cele 12 luni ale anului 2014, apar menţionate şi activităţi desfăşurate în cursul anului 2013.

Atragem atenţia conducerii Poliţiei Locale, că în satul Ianculeşti, alegerea delegatului sătesc a avut loc în luna februarie a anului 2013. Tot în cursul anului 2013, a avut loc ultima ediţie a Zilelor Careiene.  Este curioasă menţionarea  acestui eveniment ca având loc în anul 2014 , la fel şi focurile de artificii de la Zilele  Careiene de la Monumentul Ostaşului Român.

Atragem atenţia şi asupra faptului că există în continuare zone din Carei unde resturile menajere sunt depozitate , de fapt aruncate, fără ca cineva să ia măsuri.

 strada Bălţilor

Participant alături de viceprimar la prezentarea Raportului de Activitate pe anul 2014,  primarul Kovacs a criticat activitatea agenţilor.

ineficientă ,,Dezobişnuiţi-vă de patrularea aceasta ineficientă!Încercaţi să găsiţi soluţii de a preveni şi de a-i stresa pe derbedei şi pe hoţi! Nu vă plimbaţi de-a lela, vă iau maşinile toate şi umblaţi cu bicicleta!  Nu aţi înţeles că nu asta este eficient să te umbli cu maşina pe Corso!  Nu ai făcut nicio treabă, nu are niciun rost!   Nu acolo se întâmplă porcăriile unde e lume multă şi toată lumea vede.  Se  întâmplă în locurile unde hoţul ştie că nu este prins, acolo trebuie să fiţi!  Nu la văzul lumii că n-aţi făcut nicio treabă! Dacă nu ştiţi să faceţi treaba asta, puneţi jos bulanul şi  vă căutaţi altă treabă. Pentru mine e important ce zice cetăţeanul, că e vinovat el sau nu, el este stăpânul şi nu noi!  Degeaba nu scuzăm că suntem puţini, că n-avem scule, dotare. Aici vorbim de o situaţie concretă, din atâta personal, din atâta  dotare, ce putem scoate mai bine şi mai eficient. Nu putem să ne scuzăm că asta e , atâta se poate…

Pentru anul 2015, sau ce a mai rămas din el,  conducerea Poliţiei Locale îşi propune următoarele

Aşteptăm cu interes colaborarea promisă cu mass-media, mai ales că domnul primar Kovacs  şi-a ales  2 consilieri personali din rândul jurnaliştilor din presa maghiară locală.

Ana Maria Roman

comentarii

de Horia Mărieș la 25 mai 2015 - 17:56

Ar fi o prostie sa-mi pierd vremea cu disecarea Raportului-tromboane-agramate redactat prin copy&paste si intitulat “Raport de Activitate privind activitatea agentilor locali din cadrul Politiei Locale a municipiului Carei in perioada 01.01.2014- 31.12.2014”

Este pur si simplu apă chioară si de ploaie, praf aruncat în ochii lumii.
Un text cu atribute milițienești, o limbă de lemn. Chiar mai rău decât atât.

Ar fi fost interesat însă de comparat conținutul acestui Raport, cu rapoartele date publicității în anii anteriori. Atunci, ele erau postate pe vechiul site al Primăriei orașului Carei. Acel site era el o cruntă bătaie de joc, o rușine intelectuală dar totusi mai puteai găsi pe el hotarările din anii anteriori ale Consiliului Local si diverse alte documente, cum ar fi de exemplu si Rapoartele anuale ale Poliție Locale din Carei.

Părerea obiectivă a cetățenilor despre vechiul site este prezentată plastic, aici:

http://mormelvio.wblog.ro/2009/08/19/site-ul-primariei-carei-%E2%80%93-bataie-de-joc-la-adresa-vizitatorilor/

Ce s-a schimbat de atunci la acest site? Păi, ce-i drept, a luat o față grafică nouă, a fost angajată o persoană (un consilier personal al primașului, un jurnalist), adică un administrator care să se ocupe de site și se presupunea că lucrurile vor începe să meargă pe făgașul cel bun din acest pdv. AIUREA!

Se poate constata practic aceeași stare de trândâveală, de irtó nagy lustaság ca și în trecut, informațiile nu se actualizează sau nu se publică pe site, se doarme în continuare bine merci în bocanci. Pagina cu Poliția Locală Carei nici mai apare pe site, singura informație care poate fi citită despre ea pe site este „Poliţia Locală: 0261 865 311”. Nu apare nici măcar o pagină a acestei mirobolante poliții locale, care sa aiba mențiunea, făcută pe mai toate paginile actuale ale site-ului „Aceasta categorie este goala”! „Ez a kategória üres!”

Degeaba, lasati la o parte orice speranta, fiindca se știe bine că omul sfințește locul, și că de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!

Rămâneți fraților si testvérek exact așa cum sunteți acum, adică „goi” („üresek”) la căpățână, eu unul n-am nimic împotrivă, dar mai puneți și mâna din când în când și mai faceți și treaba pentru care vă plătim lunar, noi contribuabilii careieni, cei de care vă bateți joc cu atâta nerușinare cu acest site numit în (RO) „Primăria Carei. Bine ați venit pe site-ul nostru!” sau în (HU) „Nagykároly honlapja! Üdvözöljük oldalunkon!”

de ADRIAN VOICA la 25 mai 2015 - 19:00

Comunitari ,nu politie locala !!!Astia nu au nici o pregatire pentru postul de plitist local. Cine io fi instruit ?Comunitarul sef ?Raportul asta se copiaza de la un al la altul,doar mai schimba datele.Varza pe batz !!!Se plimba de-a vraistea,aiurea ,de zici ca sunt Mesia pe pamant,in special blonda aia needucata.Ianika sa plece la gara si organizati concurs ,da fara pile si interventii.Puneti un sef si oameni competenti.In astia nu avem incredere.

de video la 25 mai 2015 - 19:25

ati pous camerele de video la locuinta la cuscrii la primar si la fabrica de scaune de pe ecoului unde se intalnesc toti mafiotii si unde lucrati cu batranii de la casa de batrani la negru!!!
pentru asta ati vrut sa dati jos pe ghita ca sa puneti pe doctorita dora si sa trimite la munca la jeno la scaune pe batranii de acolo!!!
de ce nu scrieti de ancheta de la casa de batrani unde doctorita directoare a intoxicat oamenii cu medicamentele expirate???

de ariciu la 25 mai 2015 - 19:39

ecsedi are 52 milioane lei vechi salar eu cred ca nici el nu stie pentru ce doamna ciuta va rog sa puneti intrebarea urmatoare celor competenti sa raspunda .CUM DE ESTE PERMIS CA POLITIA LOCALA SA FACA INSOTIRE DE MONETAR FARA ARMAMENT SI CU UN SINGUR OM CARE ESTE SI SOFER .Va raspund eu de ce nu au armament daca ar avea ar trebui sa primeasca un spor de armament dar asa primaria economiseste bani punand in pericol atat integritatea politistilor cat si transportul de valori

de Horia Mărieș la 25 mai 2015 - 20:45

@ariciu la 25 May 2015 – 19:39

Să ințeleg că puliția locală nu deține armament?
Se luptă doar cu pulanele?
Să le pună jos, sau pe masă, dacă așa a zis primașul la ședință!

de localnic la 25 mai 2015 - 21:00

ghutuca a fost dat afara pt furt de mere din care urma sa faca tuica pt consum propriu
apropo redactia de ce nu scrieti despre acest subiect?
d-na ziarista!!!
inteleg ca este barbatul d-voastra dar informati pe careieni

de Dorin la 25 mai 2015 - 21:23

ghituca are livada lui si nu a avut niciodata nevoie de merele de la camin si nici de nimic altceva,a fost lucratura celor care se ocupa in oras si in judet chiar, numai de furtisaguri. Noi cei care il cunoastem si care am fost langa el la camin stim ca dimpotriva a adus mere si alte fructe din livada lui, batranilor de aici.Si toti cei care il cunosc stiu ce fel de OM este si ce sef de centru a fost,iar cei care au incercat sa-l improaste cu noroi nu au reusit sa faca rau decat batranilor. care astazi se stie ca sunt iar in situatia in care au fost pe vremea lui Kala. Urmariti persoanele care intra la camin cu mainile in buzunar sau cu poseta iar la sfarsitul programului ies cu plasele pline. El asta nu a permis si de asta nu a fost bun.

de localnic la 25 mai 2015 - 21:26

si mai grav. n-a avut nevoie si totusi a facut

de vito la 25 mai 2015 - 21:27

deastea fumate mai ai lorant fin de primar dator la stat cu retinere pe salar… ghituca are livada de 20 de arii cu meri si lui mai credeti ca ii trebuie mere?
cum se face ca nu ati facut public raportul politiei iun care se spunea ca e totul ok?
a trebuit schimbat pentru ca sa poata trimite doktorita dora pe batrini sa lucreze la scaunele primarului la ergo lemn de pe strada ecoului acolo unde mizeria este cat casa si unde politia locala nu are curaj sa taie amenda…..batrinii de la casa de batrini sunt platiti la negru de copii primarului…de controlul de la casa de batrini pentru intoxicarea cu medicamente nu se spune nimica?

de vito la 25 mai 2015 - 21:29

localnic = directorul gazetei govoriste din satmar care are de nanas pe primarul koldus cu retinere pe salar din 2008

de localnik la 25 mai 2015 - 22:07

jeno si pesedeu au vrut postul ca sa fure de la batrani fondurile care vin la caminul de batrani si dora era buna la adus medicamentele din ajutoarele caritas via consilierii tulipani… si la centrul de copii umbla pesedistii cu adeziunile si cu mismasuri cu fondurile si ajutoarele venite…liberalii pot trai si din munca lor si mare durere la komunistii verzi ca nu trebe la ei posturi si nu au cu ce santaja la ei!
cum e cu curentul domnule primar? ce se aude cu colaborarea care aveti cu oamenii de la electrica din carei? e la fel ca si la pamanturile din domeniiul statului?

de Horia Mărieș la 26 mai 2015 - 04:40

@localnic la 25 May 2015 – 21:00

Ai cumva o deviație serioasă de sept?
Că altfel nu-mi explic de ce deviezi mereu de la subiect.
În articol se discută de poliția locală, iar matale bați apa in piuă pe tema merelor.
Nu zic nu, o fi și ăla un subiect de discutat, pot întelege cauza urletelor antiliberale nefondate ale celor care au fost dati afară cu un șut in cur de la partid, de genul „d-na ziarista!!! inteleg ca este barbatul d-voastra dar informati pe careieni”, dar ar fi bine totuși să le luăm în ordinea lor firească, să nu amestecăm mereu merele cu perele.
Asta este insă tehnica fundamentalistă a postacilor primașului, atât cea a finului cåt și, mai ales, a ușchitului, a lui Don Tiberiu, proful injener pensionat și Kuku-bau când uită să-și ia pastilele: ocolesc mereu subiectul și asmut predicatul pe undeva pe aiurea, ca să abată atenția de la escrocii de la primărie pe care ei in pupă mereu de-a dreptul în fund.

de Adrian la 26 mai 2015 - 05:17

doamna blonda va doresc succes si sa fiti tot asa populara in randul acestor oameni educati ca numai cei care au activitate pot fi asa populari,iar seful dvs sa aprecieze aceasta blonda buna. Cu stima si respect.

de Horia Mărieș la 26 mai 2015 - 07:32

@Adrian la 26 May 2015 – 05:17

Care „doamnă blondă”? Eu știam numai de una „bună pentru toată România”‘ pe Nuțica a lu’ Udrea, amanteza lui Băse.
Una care voia morțis să ne fie președinte. Asta ne mai lipsea ca președinte, o damă de consum.

A mai apărut pe la Carei vreo „doamna blond㔑 care-i face concurența neloailă Elenei Udrea?
Chestia asta nu este de loc fair play, nu este de loc gigea, in plus se va supăra rău de tot fostul preș de România si va face iar urât, va tuna și va fulgera din nou pe la TV împotriva celor care se iau, in orice fel, de pupila dânsului numită și „Nuțzi_s-a sculat, mă Băse!”

de shazam la 26 mai 2015 - 18:41

dar avem presa locala in limba romana ? si eu nu stiam, spuneti-mi si mie sa nu mor prost

de Horia Mărieș la 26 mai 2015 - 18:49

@shazam la 26 May 2015 – 18:41

Stai liniștit în banca ta.
Nu o să mori prost.
Ești deja.

de Pentru Shazam la 26 mai 2015 - 19:47

Avem presa locala in limba romana ,da dupa cum tu citesti doar presa in alte limbi, e normal sa ignori presa de limba romana.Sau habar nu ai ce-i aia presa,te sfatuiesc sa citesti : Articolul 30 din Constitutia Romaniei, legea fundamentala a tarii, garanteaza „libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public”. Presa este, pe drept cuvant a patra putere in stat, o putere ce nu poate fi, dar nici nu trebuie ingradita caci asta ar insemna privarea de libertate a gandirii pentru un popor intreg.
Gandurile si parerile noastre oricat de mult am dori sa le consideram originale, nu sunt altceva decat rezultatul informatiilor pe care le asimilam in mod constient si pe care mai apoi le prelucram ajungand a considera ca ne apartin in totalitate.Tocmai de aceea puterea presei este imensa, dar si periculoasa.
Intr-un stat democratic, presa trebuie sa fie libera. Libertatea de exprimare nu trebuie insa confundata cu libertinajul. Libertinajul reprezinta exprimarea opiniiilor fara o raportare a acestora la normele civilizate de comunicare, fara raportarea la morala, la etica.

de shazam la 26 mai 2015 - 20:07

citat din dex :
PRÉSĂ, prese, s. f. I. II. Totalitatea publicațiilor cotidiene și periodice (ziare, reviste etc.) folosite ca mijloace de informare, de educare etc. a publicului. ♦ Activitatea sau profesiunea de gazetar, de publicist; gazetărie, publicistică. ♦ (Concr.) Gazetari, ziariști. ♦ Expr. A avea presă bună (sau proastă) = a se bucura de o apreciere bună (sau rea), a avea o reputație bună (sau proastă). – Din fr. presse.
concluzia o trageti voi in proaspata canalizare a orasului.

de viktoria la 26 mai 2015 - 21:06

am tras deja si apa la canalizarea facuta la udmr din banii orasului si la fel si la casele celor doi primari…ei au avut si curent de anul nou au si masini ale orasului cu soferi ce fac trafic de tigari in ungaria….stim si ca acum se umbla la acoperirea de furt de curent si la cea de gaz unde dosarul sta de 2 ani acoperit pentru ca e vorba de fostul asociat al lui jeno cu nevasta doctorita la comisia de pensionare..stim

de Pentru Shazam la 26 mai 2015 - 22:07

Mai Shazam, ii fi turc sau ce natie esti? Tu citesti din dexurile din alte limbi,vad ca ignori pana si Constitutia Romaniei ,dapai presa de limba romana.Ti-am dat articolul di Constitutie,vad ca nici citi nu stii, dai copy paste de prin dexuri. Habar nu ai pe ce lume traiesti tu si acolitii tai care ignorati tot ce nu va convine.Concluzia am tras-o deja :esti prost si batut in cap.

de tamas la 27 mai 2015 - 10:51

in carei politia locala este de fapt reteaua de spionaj a primarilor….pusa la punct de lajos si controlata de jeno agentii siunt folositi si ca insotitori la cumparaturile marilor din primarie si la adunarea de informatii din oras si la amenintarea celor care iau atitudine i8mpotriva mafiei locale din primarie!

de bobi la 27 mai 2015 - 13:05

ce se aude cu casa unde a fost directia silvica???/
vreti sa puneti man si pe ea jenika draghe?..ai scapat din mana pasunea de la ianculesti pt robika si acum vrei sa dai tot ce a avut orasul la fel cum ati scapat de pasunea oraseneasca si de terenul de la fabrica de canepa!?

de shazam la 27 mai 2015 - 19:07

Articolul 30 din Constitutia Romaniei, legea fundamentala a tarii, garanteaza “libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public” da asa este, dar asta nu inseamna ca rolul educativ al presei precum si cel de informare a publicului se rezuma la balacareala si improscarea cu noroi. sau tu nu judeci ?
asa ca ciocu mic si joc de glezna. treci la loc ai nota 4 alaturi de ciumpalacul de Maries.

de dick la 27 mai 2015 - 19:56

demascarea coruptilor este in viziunea ta improscare cu noroi?
de ce seful politiei locale este angajat fara concurs pe postul de conducere?

de emil la 27 mai 2015 - 20:31

shazam 26 mai 18:41

Fii fara nadejde! Nici o sansa sa mori altfel!

Lasati un comentariu