Premiul şi premierea performanţei la Carei

• publicat la: 27 mai 2015
Premiul şi premierea  performanţei la Carei

Nebănuite sunt Căile Domnului… La fel şi decizia primarului Kovacs de a  premia cel mai performant absolvent al Liceului Teoretic Carei în cadru restrâns, departe de cei apropiaţi şi dragi lui, de colegi  şi cadre didactice, cu o zi înainte de Festivitatea  de premiere a tuturor elevilor  merituoşi din clasele terminale, ce  va avea  loc în curtea  şcolii, vineri 29 mai 2015.

Primăria municipiului Carei, primar Kovacs Eugen, preşedinte al UDMR Carei, nu ratează nici o zi din săptămană pentru a ne surprinde cu noi şi noi metode feudale servite ca metode de management administrativ. Dacă calitățile de manager ale primarului Kovacs in mediul privat au fost recunoscute definitiv prin falimentul celor 4 firme personale ale sale din perioada premergătoare accederii la primăria Carei, cu sentință judecătorească definitivă in baza căreia are şi retinere pe salariu in contul datoriilor la bugetul de stat, dânsul ne serveşte acum şi mostre de management al unei instituții publice din subordinea Guvernului României prin sfidarea societătii civile şi a capacității intelectuale a contribuabilului careian onest.

Dacă in perioada 2008-2014 am primit 4 comunicate de presă din  partea Primăriei Carei, în această lună am primit 2, dar via Direcția de Cultură din subordinea Primăriei Carei, în condițiile în care primarul are ca şi consilieri personali, angajați pe statul de plată al Primăriei, 2 jurnalişti. Nu contează că sunt de la presa maghiară, ci contează că sunt persoane  care ştiu ( sau ar trebui) să intocmească şi să expedieze un comunicat de presă. Teoretic vorbind, că practic….
Ce are în comun Direcția de Cultură cu soarta careienilor păgubiți în urma penei de curent de 3 zile  din perioada Revelionului?  Şi totuşi, comunicatul de presă din 22 mai 2015 a fost transmis de pe adresa Direcției  de Cultură, care bănuim că nu dispune de un angajat în plus pentru a expedia comunicatele întocmite de executivul careian.  Care este rolul celor doi consilieri  redactori?

La fel şi comunicatul care ne invită să participăm la festivitatea de mâine, 28 mai 2015 ,  la Liceul Teoretic unde va avea loc premierea elevului Beiland Arnold cu suma de 8.000 de lei la propunerea  consilierului liberal, Ilie Ciută.
Inmânarea premiului va avea loc mâine, 28 mai 2015, de la ora 13.00,la Liceul Teoretic, in prezența primarului municipiului Carei,Eugen Kovacs şi a fracțiunilor din Consiliul Local,  se precizează in comunicat. Direcția de Invățământ din cadrul Primăriei Carei,  pentru care a fost organizat un concurs de desemnare  a directorului având ca şi cerință obligatorie cunoaşterea limbii maghiare scris şi vorbit,  nu a remis niciun comunicat,  deşi era în aria sa de competențe.

Potrivit surselor noastre, pentru cel mai tânăr consilier al primarului, angajat prin dispoziția primarului Kovacs din data de 1 mai 2015, a fost pregătit postul de administrator al  societății SC Cafeneaua Culturală SRL, acționar unic Consiliul Local Carei, în condițiile în care Statutul societăţii nu a fost aprobat de unicul  acționar CL  la data depunerii actelor la judecătorie şi nici la data înregistrării oficiale a acestui SRL la ORC.
Cum concursul anunțat pentru data de 20 noiembrie 2014 şi afişat la avizierul Primăriei nu a indeplinit condițiile legale, a fost anulat.  Tânărul cu pricina a fost  desemnat  ca din postura de PFA să se ocupe de incărcarea paginilor oficiale electronice ale  Primăriei Carei, postură din care şi-a permis să scrie articole denigratoare la adresa persoanelor ce deranjau liniştea primarului Kovacs prin dezvăluiri incomode.

Metodele staliniste promovate cu succes la Primăria Carei se fac totuşi pe cheltuiala Guvernului României care asigură plata salariilor unor astfel de personaje.
Al doilea consilier personal al primarului Kovacs este redactor şef la un ziar local de limba maghiară, personaj care nu este cunoscut angajaților conştiincioşi din primărie.  Acesta incasează lunar peste 2.100 de lei, fără ca să se deplaseze la locul de muncă, dar impresionează prin articolele cu tentă şovină, iredentiste pe care le semnează .
Paginile oficiale ale Primăriei Carei abundă de ştiri de la evenimentele organizate doar de grupurile agreate de conducerea Primăriei Carei, omițându-le pe cele care  deşi sunt organizate de contribuabili oneşti la bugetul local,  deranjează primarul care are reținere pe salariu de 30 de procente pentru datorii la bugetul de stat.

Ce mai contează că pe statul de plată al unei primării din România figurează doi redactori care nu sunt capabili să expedieze comunicate de presă în limba română de pe adresa primăriei?

Pentru primarii careieni important este că au reuşit performanţa  de a premia unul dintre cei mai performanţi elevi careieni  înafara Festivităţii de premiere a absolvenţilor, de parcă s-ar ruşina  de premiul acordat.

redacţia

comentarii

de angi la 27 mai 2015 - 22:39

rusine jeno!

de Horia Mărieș la 28 mai 2015 - 04:09

Nu știu ce să zic.

Din ce am citit eu prin presa locală, absolventul Liceului Teoretic Carei, domnul Arnold Beiland, este un elev de excepție, care poate să apară in viața unui oraș ca și Carei doar o dată la 50 de ani și care merită oricât de multe festivități s-ar putea organiza in cinstea lui. Dacă aș avea destui bani, aș fi tentat să organizez și să finanțez eu in cinstea lui, fără să-l fi văzut vreodată in viața mea, o masă festivă la cel mai bun retaurant din Carei, unde Arnold ar putea să invite pe oricine dorește el, colegi, rude, prieteni. Din două motive. Fiindcă acest tãnâr chiar merită și fiindcă mi-aș plăti o parte din datoriile morale, de onoare din viata mea și pe care încă n-am reușit să mi le achit. În paranteză fie spus, in anul 2000, când fiica mea a absolvit ca șefă de promotie Albion College din Michigan, un om de afaceri local, de origină română, de fel din Lisa de lângă Făgaraș, numit George Petredean si care recent a implinit foarte frumoasa vârstă de 97 de ani, a dat o receptie in cinstea ei la domeniul (reședința) lui din Homer, MI, fără să o cunoască prea bine, doar fiindcă auzise, citise pe,umdeva că este o studentă venită din România. Am avut norocul să fiu acolo și recunosc cu mâna pe inimă că gestul domnului George Petredean m-a lăsat pur și simplu mască. https://www.facebook.com/SchulersRestaurant/photos/a.240583073461.137741.66787138461/10153023670983462/?type=1&theater

Astea fiind zise, după umila mea părere, indiferent ce gânduri tendențioase și absconse a avut și de data asta primașul, orice cinstire suplimentară a tânărului Arnold Beiland eu unul zic că este binevenită. Are primașul multe alte bube in cap, pentru care va trebui inevitabil să și răspundă și să dea socoteală la un moment dat, „buba” asta cu „Inmânarea premiuluil, mâine, 28 mai 2015, de la ora 13.00,la Liceul Teoretic, in prezența primarului municipiului Carei,Eugen Kovacs şi a fracțiunilor din Consiliul Local” nici nu i-aș mai pune-o pe răboj.

Profit de ocazie ca să îi urez din nou domnului Arnold Beiland mult succes și mult noroc în studenție, in cariera viitoare și in viată. Evident, aceleași urări de bine le fac cu cel mai mare drag tuturor colegilor lui de generație, tuturor elevilor merituoși care vor absolvi peste câteva zile un liceu aflat in municipiul Carei. Să dea Domnul să fie ei aceia care vor schimba în bine țărișoara asta.

de PP-DAN DIACONESCU la 28 mai 2015 - 11:00

Cum este posibil asa ceva ,Comunicatele de Presa sa va vina de la Directia de Cultura.Da Primaria Carei nu are un Purtator de cuvant ? Citesc in articol ca Primaru are Consilieri de imagine bine platiti,da cu ce se ocupa oare ?Cu copy paste a Comunicatelor Directiei de Cultura de pe paginile de socializare?
Sau capitolul Comunicare cu societatea locala inca nu este bine insusit de cei cu mentalitati din 1900 toamna . In comunitatea careiana traiesc si locuiesc impreuna :romani,maghiari,germani..etc.informatiile trebuie transmise intregi comunitati.De voturi aveti nevoie de la toti careienii,domnilor treziti-va !Mai schimbati-va modul de a gandi,suntem in 2015 !

Lasati un comentariu