Promoţia 2015 de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

• publicat la: 28 mai 2015
Promoţia 2015 de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

Ultimul clopoţel a sunat, joi 28 mai 2015, pentru  o noua generatie de absolventi ai  Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ Carei. Ultima zi de şcoală, o zi plină de emoţii şi nostalgii a fost sărbătorită cum se cuvine la instituţia de învăţământ careiană.

Ziua festivă a debutat dis de dimineata cu o liturghie oficiată la Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. A urmat apoi ultima oră de  curs , emoţionanta oră de dirigenţie în care diriginţii au dat ultimele sfaturi şi îndemnuri elevilor cu care au împărtăşit 4 ani  de liceu.

La sunetul clopoţelului, proaspeţii absolvenţi  au coborât incolonati treptele liceului ,pe scara profesorilor ,pentru a se reuni în curte, la  careul festiv.

Aici momentele emoţionante au continuat in prezenta numerosilor parinti, bunici, frati si surori, apropiati. Oficiile de gazdă au revenit directorului adj.prof. Dorina Oprea.  Din prezidiu au facut parte pr.Valeriu Pop, insp. Ovidiu Păştean de la Poliţia  Municipala Carei, ing.Daniela Ciută, presedinte al Despărţământului ASTRA Carei, Alina Balog , presedinta comitetului de părinti si Victor Micle,preşedintele asociaţiei ,,Unirea 2009’’.

După intonarea imnului de stat ,a imnului ,,Gaudeaumus’’ au urmat  cuvinte frumoase, în discursuri încărcate de semnificaţii profunde.

Binecuvantarea absolventilor a fost acordata de catre pr. Valer pop, urmata de indemnuri crestinesti la inceput de  drum .

Din conducerea colegiului a luat cuvântul directorul instituţiei, prof. Adrian Micovschi, care le -a dat tinerilor absolvenţi mai multe sfaturi pentru viaţă,  printre care se numără respectul pentru părinţi, dascăli, dar şi cel pentru sine.  Directorul Micovschi a premiat   şefa de promoţie din acest an, Lukacs Regina, absolventă a cls. a XII a D.  Aceasta a  fost premiata si de catre  Asociaţia  „Unirea 2009” .

Asociaţiunea culturală ASTRA, Despărţământul Carei, prin preşedinta sa, ing.Daniela Ciută, a înmânat  Diplome  elevilor  Vasile Grejuc  şi  Daniel Gliguţă pentru activitatea lor deosebită de pe târâmul cultural- artistic, dorindu- le tuturor tinerilor absolvenţi cât mai multe realizări în viaţă, să nu uite de liceul la care au învăţat timp de 4 ani de zile  dar nici de oraşul  tinereţii lor unde mereu vor găsi o uşă deschisă.

Un moment emotionant a avut loc la predarea cheii între generaţii, o cheie simbol care presupune, dincolo de un obiect banal, o serie de responsabilităţi şi obligaţii.

Premierea a fost momentul cel mai asteptat din cadrul festivitatii de joi 28 mai. Munca depusa de elevi in cursul ultimjului an a fost recompensata de cadrele didactice prin diverse premii. Nu au fost uitati nici cei care s-au implicat în  activităţi sportive, culturale sau extraşcolare, prin care au reprezentat cu succes liceul  care i-a format.

Din clasa a XII -a A, diriginte prof. Marius Rusu a primit Premiul I elevul  Achim Mark Richard, menţiune I, Miel Vasile, menţiune II, Ghiran Mihaela Sicu menţiune III a fost recompensat Silaghi Cristian.

Din clasa a XII -a B, unde a fost dirigintă prof. Sidonia Antal, elevul Fogaş Cristian a obţinut menţiune I.

Şi în clasa a XII a C a prof. Govor Aurelia s- au obţinut rezultate foarte bune. Elevul Knecht Roland a obţinut Premiul I, cu media 9,65, Borlan Călina a luat locul II cu media 9,62, iar eleva Ionaş Georgiana a obţinut premiul al treilea, cu media 9,55.

Clasa a XII -a D, diriginte Augustin Mos, a dat şefa de promoţie din anul 2015 a Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’, Lukacs Regina, cu media 9,69. Premiul II l-a obţinut Botiz Maria, cu media 9,55 şi locul III I a revenit elevei Malinetescu Brigitta, cu media 9,44.

Şi clasa a XII- a E s- a evidenţiat prin rezultate deosebite. Premiul I l a luat Manhercz Johanna, cu o medie de 9,62, Premiul II a fost obţinut de 2 eleve şi anume Kokh Ingrid şi Gal Gyongyi, ambele cu media 9,37, iar Premiul III a fost luat de Avârvare Melinda, cu media 9,07.

Menţiune I a luat Filipan Emanuel, menţiune II, elevul Gliguţă Daniel, iar Borota Princess a luat menţiune III.

La clasa a XII -a B2, diriginte prof. Zsido Susanna, premiul I a fost obţinut Kaplonnyi Izabella, iar premiul II de eleva Farkas Regina. Menţiuni au obţinut Kiraly Annamaria, Tsucrai Cristina şi Moşu Nicolae.

În clasa a XII -a A2,  diriginte  prof. Kind Rudolf, au luat menţiune I Septer Zoltan, iar menţiune II, eleva Kiss Barbara.

La final, fiecare clasa a dat drumul baloanelor cu heliu, care reprezintă  zborul spre înaltul cerului al viselor de proaspăt absolvenţi.

Buletin de Carei urează tuturor absolvenţilor  mult succes şi baftă la Bacalaureat şi în viaţă!

comentarii

de Absolv la 28 mai 2015 - 18:38

Ma bucur enorm de mult, pentru ei ca au reusit , in sfarsit sunt absolventi ai acestui liceu care mi-a oferit si mie extrem de multe satisfactii.
Anul trecut am trecut si eu prin aceste emotii ale absolvirii si ce sa zic nu ramane decat sa ne vedem la facultate , felicitari inca odata absolventilor.

de Horia Mărieș la 28 mai 2015 - 20:30

Ce frumos este să ai 18-19 ani, să termini liceul, să pornești vesel și cu mult optimism in viață!
La mine „întâmplarea” asta a avut loc acum exact 50 de ani.
Le doresc succes absolvenților 2015 și noroc exact atât cât incape.

Lasati un comentariu