Şedinţă de Consiliu convocată concomitent cu Festivităţile „Ultimului sunet de clopoţel” de la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 26 mai 2015
Şedinţă de Consiliu convocată concomitent cu Festivităţile „Ultimului sunet de clopoţel”  de la Liceul Teoretic Carei

Răzbunare sau doar ignoranţă?  De doi ani  încoace, la data organizării Festivităţii de absolvire a claselor a XII-a de la Liceul Teoretic Carei , liceul pepinieră  pentru performanţă în învăţământ ( aflat pe a doua pozitie  ca si performanţă in judet), primăria Carei stabileşte o şedinţă de Consiliu Local. Nici mai devreme si nici mai târziu cu o zi, ci exact la data la care   are loc  sărbătoarea  celor mai reprezentativi elevi careieni.   Numai în acest an, 16 elevi de la Liceul Teoretic Carei s-au clasat la faza naţională a diverselor Olimpiade  Şcolare.

Şi tot de doi ani încoace, primarul Kovacs si Directia de Invăţământ din primăria Carei, insistă  ca această unitate de învăţământ să se comaseze cu Scoala Gimnazială nr.3.  La ultima sedinţă  cu această tematică, profesorii de la Liceul Teoretic si-au exprimat clar intentia de a rămâne pe mai departe unitate de învatamant de sine stătătoare, capabilă sa pregătească si pe mai departe elevi care să onoreze şi numele liceului si al municipiului Carei, indiferent că sunt de la ciclul gimnazial sau liceal.

Vineri, 29 mai, de la ora 9,00, aleşii locali sunt convocaţi într-o şedinţă  ordinară cu următoarea Ordine de Zi:

1.    Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţie:,,Iluminat zona statuie  Sf.Florian şi parc delimitat de str.1 Decembrie 1918 şi str.G.Coşbuc,,
2.    Proiect de hotărâre privind aprobarea ranforsării prin asfaltare a aleilor de intrare la cele două capele din Cimitirul Ortodox şi Romano-Catolic, situat în  Carei,str.Cimitirului.
3.    Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Carei pentru perioada 2014 – 2020
4.    Proiect de hotărâre privind avizarea favorabilă a lucrării de construire a reţelei subterane de fibră optică,proiect,,Fibră optică Intercity subteran Carei – Satu Mare,,
5.    Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al Spitalului Municipal Carei
6.    Proiect de hotărâre privind modificarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Carei.
7.    Proiect de hotărâre privind desfiinţarea funcţiei publice vacante de inspector grad profesional superior şi înfiinţarea funcţiei publice de consilier grad profesional asistent
8.    Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţionării unor instrumente muzicale în valoare de 4.000 lei pentru activităţile desfăşurate la Centrul Social
9.    Proiect de hotărâre privind stabilirea domeniilor serviciilor publice şi locurilor în care contravenienţii vor presta activităţi în folosul comunităţii
10.    Informare privind Decizia nr.21/17.04.2015 a Camerei de Conturi Judeţeană Satu Mare
11.    Diverse

comentarii

de helga la 26 mai 2015 - 10:55

nu mere la kovacs cu zsido…acolo nu face primarul ce el vrea ca si la celelalte scoli unde directorii stau aplecati in fata primarului….comasare e pentru ca a primit ordin sa sustina pe psd si sa distruga ce a ramas bun in orasul Carei!
de ce nu platiti intai datoriile ce aveti domnule primar si de ce bagati nasul la scolile unde inca se invata bine? acolo e bai ca nu puteti sa prostiti pe nimeni?

de csabi la 26 mai 2015 - 19:13

la primar nu trebe oameni mai destepti ca si el si deaceie nu suporta scoala de la teoretic unde se invata bine elevii!!!
la jeno trebe muncas ember ca sa face ce spune el si sa deie voturi ca el sa poate sa fure mai departe cu haverii lui..oare de ce dat copii lui la scoala daca pe altii cu scoala nu suporta?

de emese la 28 mai 2015 - 22:19

postul de consilier este pretul tradarii unui poreot si a unei directoarede scoala?
pozeaza in romani doar in bucatarie si in realitate isi renega neamul pentru un post laprimarie la copil?

de Horia Mărieș la 29 mai 2015 - 17:55

Mãine, vineri 29’mai 2015 ga fi foarte mare veselie la a Nagykárolyi Önkormányzat !

Putem să oferim uneori cititorilor noștri fideli și vești extraordinar de bune.
Cu o probabilitate de 100% primarul Eugen Kovács Jenö va scăpa basma curată din procesul de incompatibilitate (recurs) pe care îl va avea peste cca două săptămâni la Inalta Curte de Casație și Justiție. Așa cum mai informat deja cititorii, fanii lui fideli pot să se bucure, pot aprinde focurile de artificii ba chiar pot să se îmbete cu bikavér până când o să cadă în șanturi de la atâta bucurie. Cu alegerile pentru funcția de primar care vor avea loc în 2016 și care se vor desfăsura într-un singur tur de scrutin, Kovacs are cele mai bune șanse să-și vadă visul cu ochii, adică să rămână primar pânâ în anul 2077, până când va împlini matusalemica vârstă de 120 de ani, asta doar ca să-și poată plăti din reținerile lunare de 30% din salariu datoriile pe care le are la ANAF (Fisc). Scuze că mă repet, este incontestabil faptul că micul Jenöke s-a kakat în scăldătoare, altfel nu se poate explica de ce are atâta baftă.
Cred că tot de aici a rezultat și zicerea românească arhicunoascută „prost să fii, noroc să ai”.

Toate astea fiindcă primarii din Doba (Ghetina) și din Beltiug (Bartok) au câștigat deja procesele recurs de la ICCJ versus A.N.I. Instanța ICCJ a admis recursurile celor doi primari și a anulat raporturile de evaluare emise de A.N.I.

In cazul lui Kovacs sentința nu va putea fi alta, așa cum nu va putea fi alta nici în cazul celorlalți primari care au pierdut la Curtea de Apel Oradea procesele cu A.N.I.: Costel Dorei Coica – Satu Mare, Dumitru Dorel Pop – Odoreu, Dobos Istvan – Micula, Mihai Ghetina – Doba (deja scăpat de griji), Kovacs Eugen – Carei, Vasile Mitraşca – Tăşnad, Mellau Iosif – Urziceni, Kiss Zoltan – Berveni, Nagy Iosif – Păuleşti, Gyakon Gheorghe Nicolae – Turulung, Lochli Mihai – Ciumeşti, Fezer Gabor – Tiream, Mihai Găman – Dorolţ, Balogh Daniel – Craidorolţ, Kardosi Zoltan – Sanislău, Marchis Otto – Petreşti, Iuhasz Ludovic – Vetiş, Ludroczki Alexandru – Oraşu Nou, Gheorghe Marian – Săcăşeni, Simon Levente – Porumbeşti, Ioan Bartok Gurzău- Beltiug (deja scăpat de griji), Ferecz Levente Zoltan – Săcăşeni, Silviu Gelu Zetea – Medieşu Aurit, Florinel Andreica – Crucişor.

Bravo lor!
Au lucrat din greu pentru ei parlamentarii penali din PSD, PRL, UDMR, UNPR și poate și alții (mai știi?), foarte bine ghidonați de la mantinelă de Ponta, Tăriceanu, Oprea, Kelemen Hunor, etc.
Te pui cu majoritatea? Nu te pui nene!
Cine poate, oase roade.
La anul si la mulți ani de acum încolo.
Na szervusz. Prescurtat: na szia.

de Horia Mărieș la 29 mai 2015 - 18:07

PS. Am întarziat nepermis de mult cu postarea și din acest motiv nu se mai potrivește data.
Nu este vorba evident de „mâine’ vineri 29 mai” ci de „azi vineri 29 mai”.
Mii de scuze.
Sper că au zburat spre tavan dopurile sticlelor de șampanie azi la Szavas Fogadău.

de Horia Mărieș la 31 mai 2015 - 08:44

Arată chiar bine curtea Centrului Cultural.
Ca de altfel și bungalowul primașului, fostul han Szarvas Fogadău (ăla cu Petofi și cu Julia, remember?).

http://anziksz.com/2015/05/30/kedves-motoros-bacsik/#jp-carousel-268

Primașul ascunde mizeria doar șub preș, vezi cladirea mizerabilă din stãnga din pozá. In altă poză (dar pe aceea curioșii pot să o descopere chiar si singuri) se vede in fundal și mizerabilul bloc „social” în care locuiesc persoanele cu venituri modeste și printre picioarele cărora mișună în permanență șobolanii. Blocul ăla fiind o altă mizerie ascunsă mereu sub preș de primașul KJenö.

Lasati un comentariu